După doi ani de desfășurare online, Festivalul Filmului pentru Copii și Tineret revine în săli cu spectatori

Publicat: 18/09/2022, 11:43

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret ”WonderFest” începe luni, la Constanța, în săli de spectacol, cu spectatori, după ce ultimele două ediții au fost realizate online.

Dedicat în special copiilor și adolescenților, WonderFest aduce în competiție opt filme, produse în ultimii doi ani, fiecare având ca tematică vârsta copilăriei, cu povești sensibile, unele chiar dramatice, cu rol de introspecție asupra privitorilor.

Unul dintre filmele ce vor fi prezentate la Constanța, va fi în premieră internațională. Este vorba despre o producție 2022 –Alfons Jitterbitt – Class Trip Chaos!/Haos în excursie cu școala– Germania. Lungmetrajul va fi vizionat împreună cu regizorul Mark Schlichter și producătoarea Nicole Kellerhals, care vor fi prezenți în sală și vor răspunde, la final, întrebărilor spectatorilor.

De asemenea, în cadrul Festivalului Filmului pentru Copii și Tineret au loc ateliere artistice, de creație și socio-educative, concerte ale trupelor Folk Frate și Pro Consul (19 septembrie) și ale artiștilor folk Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu și Ioan Onișor (23 septembrie). Micii cinefili sunt invitați să participe la un concurs de creație film – Snapshots. Pentru această secțiune, copiii și adolescenții pot transmite filme cu durata de maximum 1 minut, realizate cu ajutorul telefonului, având ca temă ”Minunea Albastră”.

Marele Premiu al Festivalului WonderFest va fi acordat de un juriu format din 100 copii, în timp ce un juriu format din profesioniști va decerna premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai bună imagine, cea mai bună interpretare a unui copil actor.

”Nicăieri  nu găsim o comunicare atât de puternică cum găsim în teatru sau în film, iar prin WonderFest, încercăm să recuperăm această comunicare, pierdută în ultimii doi ani. Ne dorim să fim împreună cu spectatorii, din nou, în sălile de spectacol și să dăm voie filmului pentru copii să facă parte din viața noastră”, declară Lavinia Șandru, președintele Festivalului WonderFest. Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Primăria Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța și Pro Familia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase