Florin Citu: ”Guvernul PNL a investit cea mai mare suma din ultimii zece ani. Este nevoie și de dobânzi reale zero sau chiar negative”

Redactor:
Florentina Dinu
Florin Citu: ”Guvernul PNL a investit cea mai mare suma din ultimii zece ani. Este nevoie și de dobânzi reale zero sau chiar negative”
Florin Citu anunță că economia României răspunde ”perfect la măsurile implementate de guvernul PNL”, după ce INS a anunţat că investiţiile nete în economia naţională au crescut, Citu subliniind că sunt ”cele mai mari din ultimii zece ani, iar pariul guvernului PNL a fost confirmat”. De asemenea, Citu spune că o politică fiscală prudență a fost implementată, fiind ”nevoie în continuare de dobânzi reale zero sau chiar negative” pentru că strategia PNL să funcționeze.

Florin Citu: ”Economia României a răspuns PERFECT la măsurile implementate de guvernul PNL”

”Vești EXCELENTE pentru TOȚI românii!
Economia României a răspuns PERFECT la măsurile implementate de guvernul PNL!!
Investițiile NETE în economie MAI MARI în trimestrul II și semestrul I din 2020 față de aceeași perioadă din 2019. Doar guvernul PNL a investit CEA MAI MARE suma din ultimii zece ani în primul semestru și se vede.
Pariul guvernului PNL pe investiții este confirmat de date oficiale. Datele prezentate azi de INS susțin fară dubii scenariul revenirii economiei în „V” începând cu trimestrul III”, scrie Florin Citu
Ministrul Finanțelor anunță implementarea unei politici fiscale prudente, fiind necesare dobânzi zero sau chiar ngative.
„Am implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă și responsabilă, iar datele confirmă că am ales cea mai bună strategie. În continuare este nevoie și de dobânzi reale zero sau chiar negative pentru a menține acest ritm. Nu am dubii că așa se vă întâmplă”.

Vești EXCELENTE pentru TOȚI românii!

Economia României a răspuns PERFECT la măsurile implementate de guvernul…

Posted by Florin Cîţu on Tuesday, September 8, 2020

Ludovic Orban, prim ministru: ”Nu avem intenția să modificăm sistemul fiscal. Nu vrem să creștem taxe, nu vrem să creștem impozite”.
Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 1,5% în primul semestru, faţă de semestrul 1 din 2019, la 41,596 miliarde lei, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Institutul Național de Statistică arată că doar în perioada mai-iunie 2020, economia României a pierdut aproape 7 miliarde de euro

Ultimele date ale Institutului Național de Statistică (INS) arată că produsul intern brut în trimestru II 2020 a fost, în termeni reali, mai mic cu 12,3%, comparativ cu primul trimestru al anului.

În semestrul I 2020, Produsul intern brut a scăzut, comparativ cu semestrul I 2019, cu 4,6%, pe seria brută şi cu 3,9% pe seria ajustată sezonier.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat, în trimestrul II 2020, o scădere cu 10,5% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier.

Potrivit INS, cele mai afectate domenii au fost activitățile de recreere, care au scăzut cu aproape o treime, industria – o contracție de 14% -, dar și consumul populației, care a scăzut cu cinci procente.

În trimestrul doi din 2020, PIB-ul a înregistrat un declin de 11,8% în zona euro şi de 11,4% în UE, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat),

Acestea sunt cele mai semnificative scăderi de când se publică datele, respectiv 1995. În primul trimestru din 2020, PIB-ul a înregistrat un declin de 3,7% în zona euro şi de 3,3% în UE, comparativ cu precedentele trei luni.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele pentru trimestrul doi din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, cel mai sever declin s-a consemnat în Spania (minus 18,5%), Croaţia (minus 14,9%), Ungaria (minus 14,5%), Grecia (minus 14%), Portugalia (minus 13,9%), Franţa (minus 13,8%), Italia (minus 12,8) şi România (minus 12,3%). La polul opus se află Lituania (minus 5,5%), Estonia (minus 5,6%), Irlanda (minus 6,1%), Letonia (minus 6,5%) şi Danemarca (minus 6,9%).

România a înregistrat a opta cea mai mare scădere a PIB-ului în intervalul de timp menționat în Uniunea Europeană.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
REZULTATELE LOTO 6/49 sunt aici. S-au făcut extragerile de joi
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Imagine virală: Cererea trimisă de un elev învățătoarei sale. Ce i-a solicitat copilul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide