GALERIE FOTO: Paradisul european al sporturilor de iarnă din topul preferințelor românilor. Profilul turistului care pleacă în vacanță în Austria

Publicat: 29/11/2013, 12:29
Actualizat: 20/03/2019, 15:28

Austria rămâne și anul acesta în topul destinațiilor de vacanță preferate de români, în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Acest paradis european al sporturilor de iarnă și al Piețelor de Crăciun va atrage în 2013, potrivit estimărilor specialiștilor în domeniu, sute de mii de turiști români.

Peste 265.000 de conaționali au ajuns anul trecut în stațiuni austriece, precum Ischgl, Zell am See sau Innsbruck. De asemenea, 78.358 de turiști le-au vizitat cu ocazia sărbătorilor de iarnă și în prima lună a lui 2013, conform datelor obținute de gândul din partea Oficiului Național de Turism al Austriei.

Odată ajunși în Austria, românii scot din buzunar zilnic circa 110 euro, se cazează în hoteluri de 4 sau de 5 stele pentru a obține servicii de cea mai bună calitate și au la dispoziție sute de kilometri de pârtii unde pot practica sporturi de iarnă, precum schiul și snowboarding-ul.

Profilul turistului român care pleacă în vacanță în Austria

Stațiunile austriece sunt alese ca destinații de vacanță și de relaxare în special de către tinerii români cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, care dispun de venituri peste medie.

FOTO: ischgl.com

Aceștia călătoresc de cele mai multe ori alături de familie sau de un grup de prieteni și aleg Austria atât în lunile de iarnă, când au la dispoziție facilități impresionante destinate sporturilor de iarnă, cât și în lunile de vară, când se pot feri de canicula din România în stațiunile montane austriece, pot practica sporturi ca mountain biking-ul sau pot merge în drumeții.

De asemenea, românii care pleacă în vacanță în Austria aleg ca principal mijloc de transport mașina personală și provin în mare parte din orașe precum Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov. Bucureștenii preferă însă avionul ca mijloc de transport către concediul din Austria.

Turiștii români sunt pretențioși atunci când vine vorba despre facilitățile de care vor să dispună pe durata concediului așa că optează să se cazeze în hoteluri care le pot oferi oaspeților servicii de lux, de 4 sau de 5 stele, sau chiar în apartamente private. Astfel, cheltuiala lor zilnică ajunge, în medie, la 110 euro, potrivit datelor Oficiului Național de Turism al Austriei.

Unde se duc românii să schieze în Austria

Cu sute de kilometri de pârtii și numeroase facilități de transport pe cablu, precum telecabine, telescaune sau teleschiuri, Austria este o destinație perfectă pentru pasionații de schi.

FOTO: ischgl.com

Doar în stațiunea Ischgl, aflată la o altitudine de 1.377 de metri, pe valea Paznaun, între munții Silvretta și Verwall, iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție la ora actuală 44 de instalații de transport pe cablu și 238 de kilometri de pârtii pe care pot schia de la finalul lunii noiembrie și până în luna mai, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al stațiunii.

Cele mai multe pârtii (150 de kilometri) au un nivel de dificultate mediu. În Ischgl, una dintre cele mai îndrăgite stațiuni austriece ale românilor, profesioniștii pot profita însă și de cei 34 de kilometri de pârtii cu dificultate ridicată, în timp ce începătorii pot învăța tainele sporturilor de iarnă pe 39 de kilometri de pârtii cu dificultate redusă.

Prin arena destinată sporturilor de iarnă Silvretta Ischgl – Samnaun pârtiile austriece trec, peste graniță, în stațiunea elvețiană Samnaun.

FOTO: ischgl.com

Un ski pass valabil o zi în această stațiune costă 43,5 euro, iar copiii cu vârste de până la opt ani se pot distra în Arena Silvetta gratuit. De reduceri de prețuri pot beneficia și tinerii cu vârste de până la 16 ani.

Tot în aceeași stațiune, turiștii pot găsi și PlayStation Vita Ischgl Snowpark, cel mai mare parc din Alpi amenajat special pentru cei care preferă snowboarding-ul și pentru pasionații de freeskiing.

Românii care vor ajunge la schi în Ischgl în prima lună a anului viitor, vor avea totodată ocazia de a vedea Arena Silvretta transformată într-o galerie gigant în aer liber. În acea perioadă, 10 echipe de artiști internaționali vor participa la competiția de sculptură în zăpadă denumită „Forms in White”. Astfel, schiorii vor putea să admire lucrările acestora până când temperaturile din lunile de primăvară le vor topi.

FOTO: ischgl.com

După câteva ore petrecute la schi, turiștii își pot petrece restul timpului liber în numeroasele localuri și cluburi deschise în zonă sau se pot retrage pentru câteva momente de relaxare în centrele wellness ale hotelurilor de lux din zonă.

Mulți artiști cunoscuți pe plan internațional au ajuns în ultimii ani în această stațiune austriacă și au participat la concertul, devenit deja tradițional, de deschidere a sezonului de iarnă. Anul acesta, spre exemplu, canadienii de la Nickelback vor deschide sezonul de iarnă 2013 – 2014, iar intrarea la concertul lor va fi gratuită pentru turiștii cu un ski pass valabil.

O altă destinație perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă este și Innsbruck, regiune supranumită și „mall-ul alpin”, care le pune acestora la dispoziție circa 300 de kilometri de pârtii, la altitudini de până la 3.000 de metri.

FOTO: ischgl.com

În topul celor mai îndrăgite stațiuni de schi ale românilor din Austria se află și Sölden, Kaprun, Längenfeld, Neustift im Stubaital, Zell am See, Bad Hofgastein, Kappl, Salzburg, Bad Gastein, Fügen, Mayrhofen și Tux.

Austriecii, în topul străinilor care vizitează România

Anul trecut, în România au ajuns circa 4,67 milioane de turiști din statele membre ale Uniunii Europene. Vecinii unguri au fost străinii care au vizitat de cele mai multe ori țara noastră. Pe parcursul anului 2012, s-au înregistrat 1,54 milioane se sosiri ale acestora pe teritoriul României, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS).

Următoarele locuri în clasament a fost ocupate, în aceeași perioadă, de către bulgari (944.000 de sosiri) și de către germani (439.000 de sosiri).

Austriecii au ales și ei România ca destinație de vacanță sau de business. Astfel, aceștia s-au clasat, în 2012, pe locul al șaptelea în topul străinilor care au vizitat cel mai mult țara noastră (218.000 de sosiri).

Pasionații sporturilor de iarnă pot câștiga prin tragere la sorți o excursie în Austria dacă joacă, până pe data de 8 decembrie, jocul Winter FUNfest. Pentru a participa la concurs persoanele interesate trebuie să obțină cel puțin 3.000 de puncte în simulatorul de schi Winter FUNfest. Marele premiu constă într-o excursie de șapte nopți pentru două persoane în Ischgl la un hotel de 4 stele cu demipensiune inclusă și un abonament de schi de șase zile pentru întreaga regiune (Silvretta Skipass). Participanții pot câștiga, de asemenea, 10 seturi de iarnă formate din șapcă și rucsac.

Joacă Winter FUNfest aici și intră în concurs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului