GALERIE FOTO | Paul Surugiu-Fuego, concert la Sala Palatului: ”Eu sunt artistul care și-a trăit aseară visul de-o viață!”

Publicat: 16/05/2022, 15:00
Actualizat: 16/05/2022, 17:38

Duminică seara, după lungi amânări, a avut loc – la Sala Palatului din București – concertul pop-simfonic al lui Paul Surugiu-Fuego. Cunoscutul artist a fost acompaniat pe scenă de Orchestra Metropolitană București și de Corul Accoustic, ambele dirijate de Daniel Jinga.

Aproape 100 de artiști fost prezenți la acest eveniment cultural, un spectacol care a purtat publicul prin multe stări și care a demonstrat, încă o dată, că Fuego – după 30 de ani de carieră – rămâne un artist iubit și apreciat de public.

Concertul a fost unul pop-simfonic, un regal auditiv și componistic, cu sonorități complexe, piesele artistului fiind reorchestrate într-o manieră spectaculoasă. Peste 20 de dansatori au apărut pe scenă, purtând costume special create pentru acest concert, completând o atmosferă de poveste, grație scenografiei compusă din ecrane led și lumini, dar și uriașe buchete de flori albe naturale.

Aproape 100 de artiști fost prezenți la acest eveniment cultural

Maestrul Eugen Doga, pentru prima oară pe scena Sălii Palatului din România

Invitații lui Paul Surugiu au fost mari personalități ale spațiului românesc din întreaga lume. Compozitorul Eugen Doga a urcat, pentru prima oară în viața sa, pe scena Sălii Palatului din România, la invitația lui Fuego. A cântat, a dansat, s-a bucurat de fiecare moment și a oferit tuturor celor prezenți surprize deosebite, printre care s-au numărat valsul său celebru care se află în patrimoniul imaterial UNESCO, dar și o reinterpretare atipică a celebrei sale melodii din filmul ”Șatra”

O altă surpriză a fost prezența sopranei Elena Moșuc, una dintre cele mai apreciate și iubite artiste de origine română din lume. A fost alături de Fuego, a realizat momente unice și au cântat în duet două partituri grele, dar extrem de apreciate – una este piesa lor, compusă de maestrul Jolt Kerestely, iar cealaltă este celebra Fantomă de la Operă, Fuego uimind audiența cu interpretarea sa.

Invitaților li s-a adăugat și maestrul Jolt Kerestely. Acesta, la 88 de ani ai săi, a fost alături de Fuego și a interpretat, alături de acesta și de orchestră – mai multe melodii, momentul special fiind celebra piesă ”Copacul”. Ținutele lui Fuego au fost unicat, fiind realizate după ideile artistului de Elena Stoica, cu o vastă experiență în domeniul modei internaționale, alături de echipa ei de designeri și artiști plastici, dar și de scenografa Maria Miu și Alexandru Ciucu.

Fuego a avut invitați de marcă la Sala Palatului

”Nu e deloc ușor să faci o astfel de producție, sunt emoții puternice, nu suntem perfecți”

Un moment cu totul deosebit s-a concretizat prin manifestul lui Paul Surugiu-Fuego pentru prețuirea valorilor și a limbii române. Artistul a cântat melodia ”Patria mea”, iar în spatele său s-au perindat marile valori ale românilor.

Fuego nu și-a ascuns emoția, dar a mărturisit că, prin acest spectacol, a reușit să își îndeplinească un vis.

Dragilor, a fost greu, dar frumos! Am reușit un vis! M-am liniștit, mă bucur de o reușită, zic eu, și de un spectacol realizat cu trudă, implicare, pe cont propriu, cu o echipă mică! Eu sunt artistul care și-a trăit aseară, la Sala Palatului din București, visul de-o viață! Sala a fost din nou plină, după atâtea amânări, publicul venind să-mi asculte vocea, iar asta mă onorează și mă responsabilizează.

Nu e deloc ușor să faci o astfel de producție, sunt emoții puternice, nu suntem perfecți, dar am încercat, alături de toți cei implicați, de minunata Orchestră Metropolitană și de Corul Accoustic, de baletul condus de Florin Mariș, de echipa tehnică DVV Show, să oferim calitate, eleganță, momente muncite și bucurie. Asta a fost și deviza! Sunt onorat că am putut avea pe scenă invitați de marcă, artiști mondiali, iubiți de o lume, pe maestrul Eugen Doga și pe Elena Moșuc, dar și pe bunul meu Jolt Kerestely, care la cei 88 de ani ai săi, a ridicat sala în picioare! Cred că asta-i menirea mea, să aduc oamenii aproape și să le ofer simplitatea sufletului meu! Mulțumesc!”, a declarat Paul Surugiu-Fuego.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase