Grupul DIGI, venituri de 447 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024

Publicat: 16/05/2024, 14:25

Digi Communications, compania-mamă a operatorului de comunicații RCS-RDS, a înregistrat o creștere a veniturilor în primul trimestru al anului 2024. Rezultatele au venit pe fondul extinderii substanțiale a numărului de clienți. Grupul DIGI a obținut venituri de 447 de milioane de euro în primul trimestru al anului 2024, cu 12% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Digi Communications NV, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, raportează venituri consolidate în primul trimestru al anului 2024 (incluzând venituri și alte câștiguri) de 446,7 milioane de euro, o creștere de 12% în comparație cu T1 2023.

„După un an 2023 în care am înregistrat o expansiune remarcabilă, suntem încântați să anunțăm un prim trimestru robust al anului 2024. Piețele noastre cheie, România și Spania, și-au menținut performanțele solide și ne-au permis să atingem o bornă istorică de 25 de milioane de clienți deserviți, pe toate cele trei piețe în care activăm.

Această creștere importantă din primele trei luni ale anului a fost determinată de segmentul nostru de telecomunicații mobile din Spania care a crescut cu 23,6% ajungand la 5 milioane clienti. În paralel, segmentul de internet fix din Spania a înregistrat o creștere accelerată cu 56,7%, deservind acum 1,5 milioane de utilizatori. Utilizatorii români de telefonie mobilă au depășit 6 milioane, o creștere de 16,3% față de anul anterior.

Aceste cifre indică un nou an de creștere anticipată, care corespunde așteptărilor și capacității noastre de a răspunde nevoilor în evoluție ale consumatorilor într-un context competitiv. Ne angajăm să continuăm tradiția de a oferi calitate superioară la prețuri accesibile pe piețele europene dinamice, inclusiv în regiunile consolidate și pe piețele noi din Belgia și Portugalia, unde ne pregătim pentru lansarea serviciilor”, a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, citat de Digi24.ro.

Creștere anuală de 14,3%

În T1 2024, Digi Communications a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, înregistrând o creștere anuală de 14,3%, de aproape 25 de milioane de RGU (unități generatoare de venituri) în România, Spania și Italia. Ofertele diverse ale companiei includ telefonie mobilă și fixă, servicii de internet fix și televiziune cu plată. În România, Digi operează o rețea de fibră optică de ultimă generație pentru telecomunicații fixe și mobile, internet fix și soluții de divertisment.

Divizia de telefonie mobilă furnizează cele mai multe RGU din cadrul grupului, reprezentând 46,4% din totalul RGU pe cele trei piețe. Menținând ritmul de creștere din trimestrele precedente, în T1 2024, segmentul de telefonie mobilă a înregistrat o creștere a RGU la 11,5 milioane, o majorare de 19,5% față de anul anterior, reprezentând clienții de telefonie mobilă din România, Spania și Italia.

În România, segmentul de servicii de telefonie mobilă a ajuns la 6 milioane de RGU în T1 2024, o evoluție de 16,3% față de T1 2023. Serviciile de internet fix au înregistrat o creștere de 7,8% în T1 2024 comparativ cu anul trecut, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce segmentul de servicii de televiziune cu plată (cablu și satelit) a înregistrat o creștere de 3,8% comparativ cu T1 2023, până la 5,7 milioane de RGU. Împreună cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piața din România s-a ridicat la 17,3 milioane de clienți la sfârșitul lui T1 2024, o creștere de 8,5% în comparație cu anul precedent.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Polițistul care i-a împrumutat motocicleta Dianei Șoșoacă cere ajutor pe Facebook: „Eu am fost...
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
De ce oamenii nu zâmbeau în fotografii, în urmă cu 100 de ani. Care e...
Românii care nu vor beneficia de creşterea salariului minim
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
Este fruct SAU legumă? Puțini știu despre AVOCADO că este de fapt...
Devine imposibil în România după 7 iunie. Nu se mai plătește niciun ban
Edward Sanda și Cleopatra Stratan, la 3 ani de căsnicie. „Nimeni nu știa, era o...
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Cum a reușit Emily Burghelea să aibă doi copii deși are probleme cu infertilitatea: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Șomajul scade ușor la nivel global în 2024, însă piața muncii rămâne „inegală”
×