Chefi cu experiență, care lucrează în restaurante de top, au dezvăluit secretul cartofilor crocanți la exterior și moi la interior. Mai exact, în ce trebuie băgați, când sunt cruzi, înainte de prăjire.
Ei bine, totul este foarte simplu și mai mereu la îndemână: apă cu gheață. Cartofii cruzi trebuie ținuți aproximativ 10 minute într-un vas cu acest amestec, iar textura finală elimină și excesul de amidon, care vine și cu părți negative în timpul prăjirii.
Astfel, cartofii se vor găti uniform și exteriorul se va întări extrem de ușor, iar la interior vor fi mai pufoși. Dar, pentru acest proces, este indicat să alegi și soiul potrivit, unul care are o textură fermă și care nu se înmoaie atunci când îi pui în tigaie.
Cartofii albi sunt ideali pentru că au o textură densă, ușoară și în același timp foarte cremoasă, potrivit Fanatik.
Dar specialiștii în arta culinară recomandă pentru prăjit și cartofii galbeni, deoarece au coaja mai groasă decât cartofii albi, în timp ce pulpa are culoarea galben închis. Mai mult, aceștia sunt mai uscați și mai făinoși, fiind mai rezistenți decât cei albi.
FOTO – Caracter ilustrativ: Shuterstock