Marea Britanie dorește să interzică comerțul cu blană după Brexit

Redactor:
Gândul
Marea Britanie dorește să interzică comerțul cu blană după Brexit

Marea Britanie dorește să interzică comerțul cu blană după Brexit – dar industria susține că nu este momentul 

Import de aproape 200 de milioane de lire sterline pe an din UE, SUA și Canada

Comercializarea blănurilor a fost interzisă în Marea Britanie de la începutul anilor 2000, dar cifrele din industrie arată că Marea Britanie importă în fiecare an blană și produse pe bază de blană in valoare de aproape 200 de milioane de lire sterline de. Aceasta provine în special din UE, dar și din SUA și Canada.

Conform reglementărilor UE, există restricții la importurile de produse din vânătoare comerciale sau fabricate din blană de la pisici și câini și focă. Dar Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale dorește ca guvernul Regatului Unit să meargă mai departe după ce tranziția Brexit se va încheia la 31 decembrie, când Regatul Unit nu va mai trebui să respecte regulile UE, potrivit Politico Europe.

Potrivit Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale ar putea exista scutiri pentru produsele utilizate în ceremoniile religioase sau pentru vânzarea continuă de blană de epocă, după ce tranziția Brexit se va încheia

Conform planurilor luate în considerare de către departament, o interdicție ar acoperi importurile de blană de la toate speciile, dar ar putea exista scutiri pentru produsele utilizate în ceremoniile religioase sau pentru vânzarea continuă de blană de epocă.

„În perioada de tranziție, nu este posibil să se introducă restricții legate de comerțul cu blană. Odată ce viitoarea noastră relație cu UE va fi stabilită, guvernul va avea ocazia să ia în considerare măsurile suplimentare pe care le-ar putea lua în legătură cu vânzările de blană ”, a declarat Victoria Prentis, subsecretar de stat la Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afacerile rurale (DEFRA), ca răspuns la o întrebare parlamentară scrisă la începutul acestei luni, adăugând că guvernul lui Boris Johnson are „o mare atenție” pentru bunăstarea animalelor.

„Este cu totul momentul nepotrivit să mergem mai departe cu o interdicție potențială care ar închide un comerț legitim” – purtătorul de cuvânt al Asociației Britanice a Comerțului cu Blănuri

Creșterea standardelor de mediu și bunăstare a animalelor este promovată ca unul dintre cele mai mari beneficii ale Brexitului de către unele figuri cheie apropiate administrației Johnson, inclusiv logodnica primului ministru Carrie Symonds și prietenul său apropiat, ministrul pentru mediu Zac Goldsmith.

Goldsmith, un ministru atât pentru DEFRA, cât și pentru Biroul de Externe, Commonwealth și Dezvoltare, se află în spatele propunerii și a discutat-o ​​cu grupurile de campanie pentru bunăstarea animalelor, deși nu încă cu industria comerțului cu blană. El a refuzat să comenteze planurile.

Cu toate acestea, grupurile din industrie susțin că planul este „irațional, iliberal și judecat greșit” și spun că ar putea fi contestat la Organizația Mondială a Comerțului.

„Este cu totul momentul nepotrivit pentru a continua cu o interdicție potențială care ar închide un comerț legitim, care în valoare de aproximativ 200 de milioane de lire sterline în Marea Britanie în fiecare an și angajează mii de oameni”, a declarat un purtător de cuvânt al Asociației Britanice pentru Comerțul cu Blănuri. „Ar avea consecințe semnificative pentru Marea Britanie, deoarece trimite un semnal complet greșit într-un moment în care încearcă să încheie acorduri de liber schimb cu UE, Canada și SUA. Am cerut ministrului respectiv, Lord Goldsmith, de cinci ori o întâlnire, dar a refuzat … M-aș întreba dacă propunerea de interzicere a comerțului cu blănuri este susținută de alți miniștri din guvern și din jurul cabinetului. Bănuiesc că nu este așa. ”

BFTA susține că creșterea blănurilor în UE este strict reglementată, cu reguli care vizează bunăstarea animalelor, metodele de ucidere, capcane și comerțul internațional. Acesta a spus că orice focar de coronavirus a fost adus sub control, demonstrând că măsurile în vigoare funcționează.

Sprijin între mai multe partide

Cu toate acestea, propunerea este populară în rândul opoziției. Partidul Laburist a promis să interzică toate importurile de blănuri în Marea Britanie în 2018. Chiar și regina Elisabeta a participat la dezbatere, anunțând anul trecut că va înceta să cumpere haine din blană de animale.

Activiștii pentru bunăstarea animalelor spun că guvernul Regatului Unit a lăsat postul neterminat atunci când a interzis cultivarea blănurilor în urmă cu aproape 20 de ani, deoarece nu putea merge mai departe în conformitate cu regulile pieței unice a UE.

„O interdicție ar fi acum să finalizeze treaba pe care guvernul din anii 2000 a început-o”, a declarat Claire Bass, director executiv al filialei din Marea Britanie a grupului de lobby Humane Society International. „Probabil că, în conformitate cu normele europene privind libera circulație a mărfurilor, Marea Britanie ar fi fost foarte dificil să interzică unilateral vânzările de blănuri. Dar, ca și anul viitor, acele motive pentru care nu interzice vânzările de blănuri se vor îndepărta și există o cale clară pentru adoptarea unei interdicții. Dacă este prea crud pentru a produce blană aici, atunci ar trebui să fie și prea crud pentru a o vinde aici „.

Într-un sondaj YouGov comandat de HIS în martie, 72% dintre oamenii din Marea Britanie au spus că vor susține interzicerea importurilor de blană, doar 16% spunând că se vor opune. Bass speră că pandemia COVID-19 va contribui la transformarea comerțului cu blană și a agriculturii în întreaga Europă, deoarece au fost detectate mai multe focare în fermele de nurcă din țări precum Olanda și Spania.

Industria comerțului cu blănuri consideră că țările producătoare ar contesta interdicția Regatului Unit la OMC și la alte instanțe internaționale, deoarece guvernul nu va putea arăta că este necesară o interdicție pentru a proteja bunăstarea animalelor.

Bass nu este de acord și a declarat că interdicția va fi fără cusur la OMC, deoarece ar putea fi adusă pe motivul moralității publice.

„Există un precedent în cadrul OMC pentru interdicțiile care trebuie puse în aplicare pe baza moralității publice. Interdicția UE cu privire la comerțul comercial cu produse derivate din focă a fost contestată la OMC de Canada și Norvegia, iar organul de apel care s-a ocupat de această obiecție a constatat în cele din urmă că nu este validă și a menținut interdicția. Aceasta a fost prima dată când moralitatea publică a fost folosită ca o scutire pentru principiile de liber schimb, ”a spus ea. „În Marea Britanie avem dovezi în valoare de decenii și decenii ale opiniei publice britanice împotriva comerțului cu blănuri și, astfel, considerăm că ar fi un caz puternic dacă ar exista o provocare la OMC”.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
FOTO. Cum arată acum fosta gimnastă a României! S-a tatuat și se pozează fără inhibiții
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
BOMBĂ! Despărțire secretă în showbiz. Și-au spus ADIO după 16 ani de mariaj: ”Viața merge...
AJUTOARE DE COVID! Klaus Iohannis, veste excelentă de ultimă oră! Cine va primi bani
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De unde vin produsele vândute de magazinele Lidl in România ?
Acestea sunt cele mai zgârcite zodii. Sunt foarte atente când vine vorba de bani!
Inchide