Medic de la Terapie Intensivă ”Floreasca”: ”Numărul de infectări va continua să crească. Nu vom ajunge în colaps medical, însă…”

Redactor:
Cristian Lisandru
Medic de la Terapie Intensivă ”Floreasca”: ”Numărul de infectări va continua să crească. Nu vom ajunge în colaps medical, însă…”
Primarul din Câmpia Turzii a fost confirmat cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a transmis și astăzi, din păcate, că România depășește pragul de 2.000 de infectări – în 24 de ore -, iar medicul Radu Țincu, de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului ”Floreasca” avertizează că ne aflăm pe o nedorită pantă ascendentă.

Medicul Țincu pleacă de la premisa că tot ceea ce se întâmplă în aceste zile, la nivel medical, este doar începutul, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus ar putea să crească. Acesta este, de altfel, rezultatul ”măsurilor de relaxare din septembrie”, fiindcă oamenii nu au respectat toate regulile sanitare necesare.

O creștere a numărului de cazuri pozitive cu 30-35% va avea, în cel mai scurt timp, un impact deosebit de puternic, din cauză că pacienții care sunt internați la Terapie Intensivă vor dezvolta ”forme severe ale bolii”.

”Cred că este doar începutul. Acest număr va continua să crească în perioada următoare. Este rezultatul măsurilor de relaxare din septembrie, care nu au fost însoțite de respectarea cu strictete a regulilor sanitare. Măsurile sunt binevenite, dar aceste măsuri trebuie să fie primite cu maxima responsabilitate și cu respectarea măsurilor sanitare. Am avut două praguri care au fost depăşite în această lună, de la 1.300-1.400 de cazuri la 1.700 şi iată acum la 2.000 de cazuri. Sunt creşteri de 30-35% care vor avea un impact puternic, peste câteva zile, în secţiile de Terapie Intensivă, pentru că o parte dintre aceşti pacienţi vor dezvolta forme severe ale bolii”, este de părere medicul Radu Ţincu, potrivit Digi 24.

Radu Țincu: ”Nu o să vedem imaginile de coşmar pe care le-au văzut ţările vestice”

Problema locurilor de la Terapie Intensivă rămâne prioritară, însă medicul Țincu spune că România nu va ajunge în ”colaps medical”, deoarece încă există secții de Terapie Intensivă care pot oferi sprijin.

Dar este nevoie de responsabilizare maximă, în acest context medical îngrijorător, fiindcă dislocarea paturilor de Terapie Intensivă din sistemul național de sănătate va amprenta negativ ceilalți pacienți aflați în spitalele generale.

”În multe secţii de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri, iar acest lucru se va menţine. Chiar dacă nu vom înregistra o creştere spectaculoasă a numărului de cazuri, dacă vom menţine câteva zile această cifră de peste 2000 de cazuri, peste o săptămână vom avea o capacitate a secţiilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID depăşită. Nu vom ajunge în colaps medical, nu o să vedem imaginile de coşmar pe care le-au văzut ţările vestice pentru că încă mai avem secţii de Terapie Intensivă care pot veni în ajutorul pacienţilor, însă acest lucru trebuie privit cu maximă responsabilitate pentru că atunci când vom disloca paturi de Terapie Intensivă din sistemul naţional de sănătate, acest lucru va avea un impact negativ pentru ceilalţi pacienţi, care nu vor mai avea loc să fie trataţi în spitalele generale”, mai spune medicul Radu Țincu.

”Aceste cifre şi sfaturi trebuie să crească responsabilitatea pentru că, chiar dacă de mâine vom respecta cu stricteţe aceste măsuri e nevoie de o perioadă de câteva săptămâni pentru a putea să stingem toate focarele şi transmiterea intracomunitară. Lucrurile nu vor reintra în normal imediat din momentul în care oamenii vor respecta măsurile sanitare”

Medicul Radu Țincu

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Numărul telefoanelor ascultate în România, prăbușire DRAMTICĂ! S-a aflat și care este motivul ciudat
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Horoscop. Ce spune numărul zodiei despre tine, de fapt. Balanța posedă cunoaștere spirituală
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide