Medic de la Terapie Intensivă ”Floreasca”: ”Numărul de infectări va continua să crească. Nu vom ajunge în colaps medical, însă…”

Medic de la Terapie Intensivă ”Floreasca”: ”Numărul de infectări va continua să crească. Nu vom ajunge în colaps medical, însă...”
Primarul din Câmpia Turzii a fost confirmat cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a transmis și astăzi, din păcate, că România depășește pragul de 2.000 de infectări – în 24 de ore -, iar medicul Radu Țincu, de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului ”Floreasca” avertizează că ne aflăm pe o nedorită pantă ascendentă.

Medicul Țincu pleacă de la premisa că tot ceea ce se întâmplă în aceste zile, la nivel medical, este doar începutul, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus ar putea să crească. Acesta este, de altfel, rezultatul ”măsurilor de relaxare din septembrie”, fiindcă oamenii nu au respectat toate regulile sanitare necesare.

O creștere a numărului de cazuri pozitive cu 30-35% va avea, în cel mai scurt timp, un impact deosebit de puternic, din cauză că pacienții care sunt internați la Terapie Intensivă vor dezvolta ”forme severe ale bolii”.

”Cred că este doar începutul. Acest număr va continua să crească în perioada următoare. Este rezultatul măsurilor de relaxare din septembrie, care nu au fost însoțite de respectarea cu strictete a regulilor sanitare. Măsurile sunt binevenite, dar aceste măsuri trebuie să fie primite cu maxima responsabilitate și cu respectarea măsurilor sanitare. Am avut două praguri care au fost depăşite în această lună, de la 1.300-1.400 de cazuri la 1.700 şi iată acum la 2.000 de cazuri. Sunt creşteri de 30-35% care vor avea un impact puternic, peste câteva zile, în secţiile de Terapie Intensivă, pentru că o parte dintre aceşti pacienţi vor dezvolta forme severe ale bolii”, este de părere medicul Radu Ţincu, potrivit Digi 24.

Radu Țincu: ”Nu o să vedem imaginile de coşmar pe care le-au văzut ţările vestice”

Problema locurilor de la Terapie Intensivă rămâne prioritară, însă medicul Țincu spune că România nu va ajunge în ”colaps medical”, deoarece încă există secții de Terapie Intensivă care pot oferi sprijin.

Dar este nevoie de responsabilizare maximă, în acest context medical îngrijorător, fiindcă dislocarea paturilor de Terapie Intensivă din sistemul național de sănătate va amprenta negativ ceilalți pacienți aflați în spitalele generale.

”În multe secţii de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri, iar acest lucru se va menţine. Chiar dacă nu vom înregistra o creştere spectaculoasă a numărului de cazuri, dacă vom menţine câteva zile această cifră de peste 2000 de cazuri, peste o săptămână vom avea o capacitate a secţiilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID depăşită. Nu vom ajunge în colaps medical, nu o să vedem imaginile de coşmar pe care le-au văzut ţările vestice pentru că încă mai avem secţii de Terapie Intensivă care pot veni în ajutorul pacienţilor, însă acest lucru trebuie privit cu maximă responsabilitate pentru că atunci când vom disloca paturi de Terapie Intensivă din sistemul naţional de sănătate, acest lucru va avea un impact negativ pentru ceilalţi pacienţi, care nu vor mai avea loc să fie trataţi în spitalele generale”, mai spune medicul Radu Țincu.

”Aceste cifre şi sfaturi trebuie să crească responsabilitatea pentru că, chiar dacă de mâine vom respecta cu stricteţe aceste măsuri e nevoie de o perioadă de câteva săptămâni pentru a putea să stingem toate focarele şi transmiterea intracomunitară. Lucrurile nu vor reintra în normal imediat din momentul în care oamenii vor respecta măsurile sanitare”

Medicul Radu Țincu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului