Ministrul Apărării din China condamnă armata SUA, după un raport american publicat: „Solicităm SUA să înceteze să facă declarații false și rapoarte conexe”

Redactor:
Florentina Dinu
Ministrul Apărării din China condamnă armata SUA, după un raport american publicat:  „Solicităm SUA să înceteze să facă declarații false și rapoarte conexe”

China a condamnat armata SUA, descriind armata ca fiind „un violator al ordinii internaționale”. La începutul lunii, SUA au publicat un raport care avertiza despre „implicațiile grave” ale creșterii militare a Chinei.

Ministrul Apărării din China a criticat un raport american, declarând că SUA este cea mai mare amenințare pentru ordinea internațională

Ministerul Apărării din China a criticat duminică un raport american cu privire la ambițiile militare ale țării – și, în schimb, a declarat că SUA reprezintă cea mai mare amenințare pentru ordinea internațională și pacea mondială, potrivit publicatiei germane Deutsche Welle.

Declarația a descris raportul SUA ca pe o „denaturare lipsită” și „calomnie” a politicii militare a Chinei.

„Mulți ani de dovezi arată că SUA este cel care stimulează tulburările regionale, care încalcă ordinea internațională și distrugătorul păcii mondiale”, a scris în declarație colonelul Wu Qian al ministerului chinez al apărării.

Operațiunile SUA din Irak, Siria, Libia și alte țări din ultimele două decenii au dus la moartea a peste 800.000 de oameni și deplasarea a milioane de persoane, a spus Qian.

„Mai degrabă decât să reflecteze asupra sa, SUA a emis un așa-numit raport care a făcut comentarii false despre apărarea normală a Chinei și construcția militară„, a spus el în declarație.

 

„Solicităm SUA să privească obiectiv și rațional apărarea națională a Chinei și construcția militară, să înceteze să facă declarații false și rapoarte conexe și să ia măsuri concrete pentru a proteja dezvoltarea sănătoasă a relațiilor militare bilaterale”, a adăugat el.

Ce spunea raportul SUA?

Raportul SUA asupra armatei chineze a fost publicat la 1 septembrie. Avertiza că „modernizarea militară a Chinei, dacă nu va fi abordată, va avea implicații serioase pentru interesele naționale ale SUA și securitatea ordinii internaționale bazate pe reguli”.

O mare parte din raportul de 150 de pagini a analizat strategia Chinei față de Taiwan, un aliat al SUA pe care China îl consideră anexat cu forța, dacă este necesar, o parte a teritoriului său.

 

„Cert este că [Partidul Comunist aflat la guvernare] are o stare finală strategică spre care lucrează, care, dacă va fi realizată și modernizarea militară însoțitoare lăsată neadresată, va avea implicații serioase pentru interesele naționale ale SUA și securitatea regulilor internaționale „.

Raportul și declarația  vin în timp ce relațiile dintre Beijing și Washington au atins un nou nivel minim.

Disputele privind comerțul, tehnologia, Taiwanul, drepturile omului și manipularea pandemiei coronavirusului au devenit câmpuri de luptă cheie.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Obiceiuri și tradiții de Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciuni puternice de rostit azi
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Frauda la vot? Reacția tranșantă a Gabrielei Firea, dupa ce a văzut imaginile șocante
Scandal post-alegeri fără precedent în Capitală. Încăperea cu materiale electorale, desigilată la cererea preşedintelui Biroului...
Dominic Fritz: Circul doar cu bicicleta. Am carnet, dar nu mi-am luat mașină. Ce spune...
Mihaela Radulescu s-a „ramolit”! Diva de Monaco NU mai exista! Ce gafa a facut...
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit...
Acoperământul Maicii Domnului. Ce nu e bine să faci, azi, sub nici o formă
Prima demisie de la Primăria Capitalei! Cine e directorul care câștiga lunar 25.466 de lei...
Papagali de la ZOO, despărțiți pentru că înjurau prea mult: „Când un papagal îți spune...
Veste șoc în România: Celebrul artist S-A SINUCIS. Cum a fost găsit
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide