Prima pagină » Diverse » Nostradamus ar fi prevestit moartea Papei Francisc în 2025: „Prin moartea unui pontif bătrân, va fi ales un papă ROMAN care va slăbi Sfântul Scaun”

Nostradamus ar fi prevestit moartea Papei Francisc în 2025: „Prin moartea unui pontif bătrân, va fi ales un papă ROMAN care va slăbi Sfântul Scaun”

Nostradamus ar fi prevestit moartea Papei Francisc în 2025: „Prin moartea unui pontif bătrân, va fi ales un papă ROMAN care va slăbi Sfântul Scaun”

Michel de Nostradamus (1503-1566),un faimos astrolog și profet francez, a scris multe previziuni controversate, iar la aproape 500 de ani de la moartea sa, continuă să provoace reacții. 

În faimoasa sa carte „Profețiile”,  Nostradamus ar fi prezis moartea unui papă în vârstă. Internauții deja i-au interpretat profeția: ei l-au identificat pe „bătrânul papă” cu Papa Francisc. Nostradamus a scris că următorul suveran Pontif ar fi un roman, cel mai probabil un italian, adică Pietro Parolin sau Matteo Zuppi.

Sub următorul Papă roman, Biserica Catolică va traversa o criză majoră

Dar sub domnia sa, Biserica Catolică va traversa o criză. Creștinătatea nu-i va acorda atenție viitorului suveran pontif, care va fi nepopular.  Un tânăr cu pielea închisă la culoare, cu ajutorul unui mare rege, îi va preda punga altuia de culoare roșie.

„Prin moartea unui pontif foarte bătrân, va fi ales un roman de vârstă bună, despre el se va spune că își slăbește scaunul, dar multă vreme va fi așezat și în activitate mordantă. Pontiful roman nu va fi ales, nici aproape, nici departe nu i se va acorda atenție. Un tânăr cu pielea închisă la culoare, cu ajutorul marelui rege, va preda punga altuia de culoare roșie

 

Potențialii succesori. Printre ei se află doi italieni, un american, un filipinez și un congolez

În lipsa unei desemnări clare a unui succesor de către Papa Francisc, toate privirile se îndreaptă acum spre o mână de cardinali influenți care ar putea primi voturile decisive. Fiecare dintre ei poartă propria viziune asupra viitorului Bisericii Catolice.

Principalii candidați pentru conducerea Bisericii Romano-Catolice sunt:

  • Pietro Parolin (Italia, 70 de ani), Secretar de stat al Vaticanului și considerat favoritul clar al taberei moderate;
  • Luis Antonio Tagle (Filipine, 67 de ani) – Supranumit „Papa Francisc al Asiei”, Tagle este văzut ca un progresist carismatic și susținător al deschiderii față de comunitățile LGBT;
  • Fridolin Ambongo Besungu (Congo, 65 de ani) – Voce puternică a Bisericii africane, Besungu este conservator în chestiuni morale și a criticat public deschiderea Vaticanului față de binecuvântarea cuplurilor necăsătorite
  • Matteo Zuppi (Italia, 69 de ani) – Arhiepiscopul de Bologna și actualul președinte al Conferinței Episcopale Italiene;
  • Wim Eijk (Olanda, 71 de ani) – Medic devenit cardinal, Eijk este un reprezentant al aripii dure conservatoare;
  • Peter Erdo (Ungaria, 72 de ani) –  un teolog influent, cunoscut pentru pozițiile sale ferme în chestiuni precum imigrația și doctrina sacramentală;
  • Mario Grech (Malta, 67 de ani) – Secretarul general al Sinodului Episcopilor, Grech este un moderator al dialogului intern din Biserică;
  • Raymond Burke (SUA, 76 de ani) – Figura emblematică a conservatorilor radicali, Burke este un critic deschis al Papei Francisc și al modernizării Bisericii.

Profețiile lui Nostradamus pentru anul 2025

Pentru anul 2025, Nostradamus a făcut mai multe predicții despre dezastre:

  • Conflicte armate în Europa: Profetul ar fi prevestit un război devastator în Europa care va izbucni în 2025. Interpreții au spus pe rețelele de socializare că ar putea fi un război între Rusia și NATO, cu mai multe puteri europene implicate.
  • Revenirea ciumei: O altă predicție sugerează reapariția unei vechi molime în Anglia, ceea ce ar putea duce la o criză sanitară de proporții.
  • Dezastre naturale în Brazilia: Inundații și activitate vulcanică intensă ar putea afecta regiuni întinse ale Braziliei, provocând distrugeri semnificative.
  • Avansuri tehnologice: Nostradamus a prezis progrese semnificative în domeniul tehnologiei, inclusiv în inteligența artificială și medicina genomică, care ar putea revoluționa diagnosticul și tratamentul bolilor.

Nostradamus a lucrat ca farmacist pe durata a două epidemii de ciumă bubonică

Nostradamus a publicat în 1555 cartea „Les Prophéties” (Profețiile),  o colecție de 942 de catrene poetice. Autorul pretindea că acestea prevestesc evenimente viitoare. A scris almanahuri și horoscopul pentru pentru diverși patroni bogați. Familia tatălui lui Nostradamus era de origine evreiască, dar s-a convertit la catolicism cu o generație înainte de nașterea sa. A studiat la Universitatea din Avignon, dar a fost nevoit să o părăsească când instituția a fost închisă din cauza unei epidemii de ciumă.

A lucrat ca farmacist timp de câțiva ani înainte de a intra la Universitatea din Montpellier, cu intenția de a obține un doctorat, dar a fost exmatriculat după ce s-a aflat că activase ca farmacist, o meserie considerată „manuală” și interzisă prin statutele universitare.

S-a căsătorit pentru prima dată în 1531, dar soția sa și cei doi copii ai lor au murit în 1534, în timpul unei alte epidemii de ciumă. Împreună cu alți medici, a continuat să ajute bolnavii de ciumă bubonică. Ulterior,  s-a recăsătorit cu Anne Ponsarde, cu care a avut șase copii. Una dintre cele mai importante susținătoare ale sale a fost Caterina de Medici.

Cartea lui Nostradamus nu conține preziceri, ci catrene vagi cu evenimente petrecute în trecut

Cartea sa „Les Prophéties”, publicată în 1555, s-a bazat puternic pe evenimente din trecut și pe literatura franceză a vremii. Deși mulți amatori după teoriile conspirației și paranormal au susțiut că Nostradamus ar fi prevestit Revoluția Franceză, ascensiunea lui Napoleon, cele două războaie mondiale, atacurile de la 11 septembrie, moartea prințesei Diana, alegerea lui Obama și a lui Trump, pandemia de coronavirus și războiul din Ucraina, lumea academică respinge ideea că Nostradamus ar fi avut vreo capacitate profetică supranaturală reală, iar prevestirile sale ar fi  fost doar asocieri cu evenimentele istorice.

Cercetătorii mai argumentează că predicțiile lui Nostradamus sunt în mod caracteristic vagi, ceea ce le face aplicabile practic oricărui context și, prin urmare, inutile în a demonstra că Nostradamus era cu adevărat profet. Astrologul miza pe ideea că istoria se repetă.

Lista papilor

Iată lista papilor care au condus în timp ce Nostradamus trăia:

  • Papa Pius al III-lea (22 septembrie 1503 – 18 octombrie 1503, Siena)
  • Iulius al II-lea (1503-1513, Geneva)
  • Leo al X-lea (1513-1521, Florența)
  • Adrian al VI-lea (1522-1523, Utrecht, singurul papă olandez, ultimul papă non-italian înainte de alegerea Papei Ioan Paul al II-lea)
  • Clement al VII-lea (1523-1534, Florența)
  • Paul al III-lea (1534-1549, Canino, Statele Papale)
  • Iulius al III-lea (1550-1555, Roma, Statele Papale – faimos pentru redeschiderea Consiliului de la Trent și Scandalul Innocenzo)
  • Marcellus al II-lea (9 aprilie 1555 – 1 mai 1555, Montefano, Statele Papale)
  • Paul al IV-lea (1555-1559, Napoli)
  • Pius al IV-lea (1559- 1565, Milan)
  • Pius al V-lea (1566-1572, Bosco, Ducatul Milanului – a excomunicat-o pe regina Elizabeth I a Angliei, iar Statele Papale au participat la Bătălia de la Lepanto, în care Liga Sfântă a obținut o victorie împotriva Imperiului Otoman)

 

Lista regilor Franței

Nostradamus a trăit sub cinci regi francezi. Schimbările de pe tronul Franței l-ar fi influențat pe astrolog. Iată regii francezi:

  • Ludovic al XII-lea (1498-1515, 16 ani de domnie: cuceritor al Napoli și Milanului)
  • Francis I (1515-1547, 32 ani: amintit ca patron al artelor, stră-stră-nepot al lui Carol Quintul,  mort de la febră)
  • Henri al II-lea (1547-1559, 13 ani de domnie: a participat la războaiele italiene, a murit după ce a fost înjunghiat accidental la un turnir cavaleresc, iar Nostradamus i-ar fi prevestit moartea)
  • Francis al II-lea (1559-1560, 1 an de domnie: a murit la 16 ani din cauza problemelor de sănătate)
  • Charles al IX-lea (1560-1574, 13 ani de domnie: a participat la războaie religioase, a murit de la tuberculoză și PTSD dobândit în urma Masacruluide la Vassy, la 8 ani de la moartea lui Nostradamus)

Războaiele Franței

Pentru Nostradamus, războiul făcea parte din viața sa. Regatul Franței a fost implicat în mai multe războaie sângeroase de-a lungul secolului al 16-lea:

  • Războiul Ligii de la Cambrai (1508–1516): Statele Papale, Franța, Spania, Florența, Scoția și Sfântul Imperiu Roman vs Veneția și Statele Papale (a schimbat tabăra din 1510)
  • Războaiele Italiene  (1521-1526): Franța, mercenarii elvețieni, Veneția, Statele Papale vs Sfântul Imperiu Roman, Spania, Anglia, Statele Papale (a schimbat tabăra de două ori)
  • Războiul Ligii de la Cognac (1526-1530) – Franța, Statele Papale, Veneția, Florența, Anglia, Geneva, Navara, Milan vs Sfântul Imperiu Roman, Spania, Ducatul de Ferrara,
  • Războaiele Italiene (1536-1538) – Franța și Imperiul Otoman vs Sfântul Imperiui Roman și Spania, cu victorie franceză – Franța a obținut Savoia și Piedmont
  • Războiul Italian (1542-1546) – Franța, Imperiul Otoman vs Sfântul Imperiu Roman, Spania, Anglia
  • Războiul Italian (1551-1559) – Franța, Siena, Imperiul Otoman, Statele Papale vs Sfântul Imperiu Roman, Imperiul Spaniol, Florența
  • Războiul Anglo-Francez (1557-1559) –  Franța vs Anglia, încheiată cu Asediul orașului-port Calais
  • Războaiele Religioase din Franța (1562-1628) – Franța vs Protestanți (Hugenoți, Anglia, Scoția) vs Liga Catolică (Spania, Savoia, Portugalia)

 

 

 


Sursa Foto: Profimedia

Citește și:  Conclavul puterii. Cine va fi următorul PAPĂ? Favoriții Sfântului Scaun și jocurile tăcute din spatele Capelei Sixtine

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele