(P) Destinații ideale pentru o vacanță în această toamnă

(P) Destinații ideale pentru o vacanță în această toamnă
Publicat: 13/09/2022, 11:51

În cazul în care îți dorești să mergi într-o vacanță chiar și în această toamnă, iată câteva destinații ideale din Europa în care te poți bucura atât de vreme bună, dar și de obiective turistice impresionante.

Recomandările sunt următoarele:

1. Barcelona (Spania)

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, care impresionează atât prin faptul că are numeroase atracții turistice, dar și pentru străduțele înguste cu clădiri spectaculoase. În plus, fiind situat la mare, este un oraș în care poți face și plajă dacă mergi în luna septembrie. Arhitectul Antonio Gaudi și-a pus cu siguranță amprenta asupra modului în care arată Barcelona astăzi, iar acest lucru poate fi observat cu ochiul liber. Poate cel mai important obiectiv turistic din Barcelona este Sagrada Familia, o catedrală a cărei construcție a început tocmai în 1882. Se estimează că aceasta va fi gata în 2026. Cu o înălțime de 170 de metri în punctul maxim, Sagrada Familia reprezintă așadar principala atracție turistică din Barcelona.

2. Roma (Italia)

O destinație accesibilă tocmai bună pentru un city break toamna. Capitala Italiei are o istorie bogată, clădiri superbe, mâncarea este pe placul multora, iar toamna nu este deloc scump să călătorești în Roma. Poți găsi bilete de avion de la 30 de euro, iar prețul cazărilor scade și el considerabil. În plus, temperaturile în perioada de toamnă în Roma sunt destul de blânde. Iar ca obiective turistice, Roma impresionează din plin. Probabil principala atracție este Colosseumul, un adevărat simbol al orașului. Construcția sa a fost finalizată în anul 80 și încă se păstrează într-o formă destul de bună, deși au trecut aproape 2000 de ani. Este vizitat anual de peste 6 milioane de oameni. Mai mult, aici au fost filmate și scene din producții cunoscute precum Jumper (2008), The Fall (2006) ori Spectre (2015). În plus, Colosseumul este și un simbol într-un joc de cazino online. Acesta se numește Around the World și a fost dezvoltat de compania Endorphina. Reprezintă o incursiune în jurul lumii, în care printre simboluri se mai află, pe lângă Colosseum, și Marele Zid Chinezesc ori Taj Mahal.

3. Malta

O altă țară în care te poți bucura de temperaturi foarte bune toamna. Malta impresionează prin clima sa caldă, iar toamna poate fi perioada ideală în care să vizitezi. În primul rând, nu mai este la fel de aglomerat precum în iulie și august. Apoi, prețurile scad considerabil, atât când vine vorba despre zborurile de avion cât și la cazare. În Malta te vei simți cel mai probabil ca într-un muzeu în aer liber. Capitala Valletta reprezintă principalul punct de atracție, iar de aici vei putea vedea peisaje superbe. Un loc pe care merită să îl vizitezi neapărat este Upper Barrakka Gardens, de unde vei putea admira multe locuri frumoase din Malta. Alte obiective turistice din Malta sunt insula Gozo, Mdina, Popey Village și cele trei orașe Vittoriosa, Senglea și Cospicua.

4. Lisabona (Portugalia)

La fel ca în cazul Maltei, este recomandat mai degrabă să vizitezi capitala Portugaliei toamna decât în verile aglomerate, când abia te poți descurca pe străduțele înguste de pe colinele orașului. Lisabona este un loc cu un farmec aparte, un oraș romantic, în care te poți bucura de mâncare excelentă, dacă îți plac fructele de mare sau peștele, de muzica fado și de un oraș foarte primitor. Este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, astfel că arhitectura este și ea deosebită. Mai mult, pentru că este un oraș pe coline din foarte multe puncte vei reuși să ai o panoramă superbă asupra unor locuri minunate. Dacă ajungi în Lisabona este recomandat să faci și o excursie de o zi la Sintra, dar poți merge și la Cabo da Roca, în cel mai vestic punct continental din Europa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ce mesaj a transmis Florin Piersic Jr. în timp ce marele actor era supus unei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Diabetul ar putea fi vindecat de un medicament anticancerigen
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Irinel Columbeanu, de la azil la distracție în club. Cum a fost posibil
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Oamenii cred că Inteligența Artificială este „mai morală”, indică un studiu