(P) Merită achiziția unui grătar pe gaz? Beneficiile acestui tip de gătit în aer liber

(P) Merită achiziția unui grătar pe gaz? Beneficiile acestui tip de gătit în aer liber
Publicat: 21/08/2023, 12:14

Prepararea cărnii la foc deschis a schimbat radical modul nostru de alimentație încă din antichitate. Astăzi, în locul arhaicei vetre pe foc, avem la dispoziție o sumedenie de alte modalități care extind gătitul dincolo de preparea cărnii. Grătarul este unul dintre acele ajutoare care au facilitat diversitatea gătitului, devenind o activitate foarte populară, care combină nevoia de a mânca cu aceea de a socializa alături de familie și prietenii apropiați, în jurul meselor bogate.

Tipurile individuale de grătare variază în primul rând din punct de vedere al sursei de căldura. Astfel, piața este împărțită în 3 mari categorii: grătare pe gaz, gratar carbune și grătare electrice. Dar când vine vorba despre mese îmbelșugate și multe guri de hrănit, în mod special, grătarul pe gaz este o soluție mult mai potrivită decât variantele tradiționale pe cărbuni sau lemne. Datorită rapidității și cantităților mari de preparate care pot fi gătite pe un singur dispozitiv, grătarul pe gaz a început să fie tot mai apreciat de către amatorii și profesioniștii aflați în căutarea acelui BBQ perfect în aer liber.

Iar când vine vorba despre avantaje, spre deosebire de modelele pe cărbuni, un grătar pe gaz se manevrează mult mai confortabil. Plus că elimină problema cu stocarea și aprinderea combustibililor. La punerea sa în funcțiune pur și simplu apăsați aprinzătorul, urmând ca în 10-15 minute, grill-ul să fie încălzit la temperatura optimă și gata de folosit, de aici și următorul mare beneficiu care este redat de capacitatea de a controla perfect temperatura și prepararea uniformă a mâncării.

În plus este mult mai sănătos să gătiți alimente pe un grătar cu gaz decât să utilizați alte tipuri de echipamente de bucătărie. Acest lucru se datorează faptului că stând pe grilajul grătarului, grăsimea și alte uleiuri arse nesănătoase se scurg de pe mâncare. Acest lucru este valabil și în cazul legumelor. Datorită controlului precis a intensității căldurii din timpul gătitului diversele vitamine și minerale din legume rămân capturate la interior, spre deosebire de alte variante de gătit.

Din punct de vedere al controlului, majoritatea modelelor de gratare pe gaz sunt operate similar ca aragazul din bucătărie, deoarece temperatura și dimensiunea flăcării sunt controlate cu ușurință prin butoanele din partea din față a grătarului, care răspund și setează grătarul la temperatura potrivită. Ușurința controlului temperaturii este importantă atunci când gătiți, deoarece aceasta poate împiedica arderea alimentelor.

Spre deosebire de modelele pe cărbuni, care produc multă mizerie, grătarele cu gaz se curăța foarte ușor. Nu există cenușă sau resturi de cărbuni, iar grăsimea arsă se poate îndepărta fără probleme cu ajutorul tăvițelor speciale de colectare de sub grill.

Singurul dezavantaj al grătarului pe gaz este că mâncarea, și mai ales carnea preparată pe acest tip de grătar, nu are o aromă atât de intensă de fum, specifică grătarelor pe cărbuni sau lemne. Totuși, acest neajuns poate fi ameliorat prin accesorii speciale care pemit infuzarea cărnii cu arome de fum, folosind chipsuri și așchii din lemne de diferite esențe.

Concluzionând, un grătar cu gaz este esențial pentru orice bucătărie în aer liber și vine adesea cu multe accesorii pentru grătar care fac experiența de gătit mult mai plăcută. Dacă și tu ești interesat de un astfel de model, magazinul online al meșterilor sibieni este locul perfect unde poți desoperi o gamă întreagă de grătare premium pe gaz, potrivite pentru bugetul și preferințele fiecărui pasionat de gătit în aer liber.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?