(P) Soluții simple pentru curățarea rapidă a grătarului

(P) Soluții simple pentru curățarea rapidă a grătarului
Publicat: 11/03/2022, 12:41

Iată că a sosit și primăvara cu zilelele ei tot mai lungi și căldura soarelul care prinde din nou curaj. Iar o dată cu ea, se apropie și ieșirile la iarbă verde alături de familie și prieteni dragi, în compania grătarelor care sfârâie apetisant sub greutatea cărnii suculente și a atmosferei generale de voie bună. Tocmai de aceea, ca să nu te prindă nepregătit noul sezon al meselor îmbelșugate în aer liber, ne-am gândit să vă prezentăm în rândurile următoare, câteva trucuri pentru curățarea rapidă a grătarului, cu ajutorul unor soluții simple pe care le găsești la tine acasă.

 Bicarbonatul de sodiu alimentar

Bicarbonatul de sodiu alimentar este un ingredient minune pentru dizolvarea tuturor tipurilor de substanțe organice, pentru combaterea grăsimilor, dar și a alimentelor lipite. Se aplică peste grătarul umed și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi, activați bicarbonatul cu apă căldă și spălați cu ajutorul unui burete de vase.

 Oțet

Faceți o soluție de oțet cu părți egale de oțet alb și apă, pulverizați-o pe grătar și lăsați să actioneze o jumătate de oră. Pe urmă, goliți sticla și umpleți-o doar cu puțin oțet, pulverizați din nou, lăsați să acționeze pentru încă o jumătate de oră, apoi ștergeți grătarul de resturi.

 Cafeaua

Când vorbim despre gratare de gradina curățate simplu și rapid, această metodă funcționează surprinzător de bine. Pur și simplu, reumpleți cu apă fierbinte filtrul în care pregătiți cafeaua și turnați-o direct peste grătar. Acțiunea corozivă a cafelei va înmuia și dizolva grăsimile întărite pe grilajul metalic, permițându-vă să îndepărtați mai ușor murdăria.

 Curățarea componentelor grătarului în mașina de spălat vase

În mod evident, această metodă se aplică numai dacă dimensiunea grătarelor sau componentelor se potrivesc în interiorul mașinii de spălat vase. Este o soluție extrem de eficientă și foarte sigura, pentru că igienizeaza perfect sub acțiunea apei fierbinți și a soluțiilor profesionale de curățare a grăsimilor.

 Peria profesională de curățare

Din păcate, periile multifuncționale și bureții de sârmă nu sunt cea mai bună opțiune pentru curățarea grătarelor. Este posibil ca acestea să nu fie destul de dure și va trebui să aplicați presiune suplimentară cu mâinile pentru a obține un rezultat decent. Pe de altă parte, periile dedicate special pentru îndepărtarea grăsimilor de pe un grătar sau de pe un cuptor de gradina cu gratar, prezintă mânere mai lungi cu bureți din sârmă atașati, făcându-ți munca de curățțare cu mult mai ușoară.

 Piatra ponce pentru curățarea grătarului

Știați că acest tip de piatră naturală pe care mulți oameni o folosesc pentru exfolierea pielii, funcționează excelent și pentru curățarea grătarelor? Piatra ponce este în mod natural anti-bacteriană și elimină foarte eficient alimentele întărite de pe grătar.

 Înmuiați grătarul în clasica apă cu săpun

Aceasta metodă va funcționa doar daca veți avea răbdare. Umpleți cu apă fierbinte o tavă mare din plastic peste care adăugați lichid de spălat vase, afundați grătarul și lăsați să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Ulterior, resturile pot fi îndepărtate cu o perie simplă de spălare.

 Sare cu lămâie

Se taie lămâile pe jumătate și se înmoaie în cristale de sare. Încălziți grătarul, apoi frecați și stoarceți jumătățile de lămâie peste grătarul fierbinte. Acțiunea abrazivă a sării va ajuta la curățarea grătarului, iar acțiunea antibacteriană din acidul citric, va face munca mai ușoară!

Produse profesionale de curățare

Dacă nu sunteți adepții metodelor tradiționale sau dacă, în cazul vostru, aceste trucuri nu dau roade, puteți apela la produsele și spray-uri speciale din comerț pentru curățarea grătarului.

 Acum că ați aflat cele mai cunoscute, dar și simple trucuri de curățare a grătarului cu soluții la îndemâna oricui, nu vă mai rămâne nimic de făcut decât să așteptați pregătiți noul sezon al meselor afară, în gradina casei, pe terasă sau la un picnic în aer liber, alături de familia extinsă, gașca gurmandă de prieteni sau în compania persoanei speciale din viața voastră!

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului