Petrecere nocturnă în ajunul rezultatelor din SUA cu 250 de persoane la Casa Albă. Unde va petrece Biden noaptea electorală?

Petrecere nocturnă în ajunul rezultatelor din SUA cu 250 de persoane la Casa Albă. Unde va petrece Biden noaptea electorală?
Petrecere nocturnă în ajunul rezultatelor din SUA cu 250 de persoane la Casa Albă. Unde va petrece Biden noaptea electorală?
Publicat: 03/11/2020, 23:41
Actualizat: 04/11/2020, 00:08

După ce a organizat 14 mitinguri în trei zile, președintele Donald Trump petrece ziua alegerilor la Casa Albă. Președintele Trump va găzdui marți o petrecere în seara alegerilor pentru 250 de persoane în Camera de Est a Casei Albe. Președintele Donald Trump a redus lista de invitați pentru petrecerea sa de noapte electorală la Casa Albă, de la 400 la 250 de persoane. La petrecere vor fi prezenti: familia lui Trump, membri ai personalului, oficiali de campanie și alți susținători. Trump a spus că „poate” se va adresa națiunii marți seară după închiderea urnelor.

Președintele a planificat anterior să găzduiască o adunare la Trump International Hotel.

Măsura a atras controverse, deoarece partidul ar putea încălca Hatch Act, care interzice angajaților federali să se angajeze în majoritatea activităților politice în interiorul clădirilor federale sau în timpul serviciului. Deși președintele și vicepreședintele sunt scutiți din punct de vedere tehnic de prevederile civile ale Legii Hatch, este foarte rău să folosești instituțiile politice pentru câștig personal, potrivit presei americane.

Trump a anulat adunarea hotelieră, deoarece restricțiile statului interzic adunările a mai mult de 50 de persoane în interior. Restricțiile au fost stabilite pentru a limita răspândirea COVID-19.

Această petrecere a fost mutată în Camera de Est, cu asistenți care intenționează să emită invitații pentru aproximativ 250 de persoane care vor fi testate pentru virus înainte, a raportat Reuters. Camera de Est este cea mai mare cameră din clădirea rezidențială.

Printre invitați se numără al 115-lea judecător asociat la Curtea Supremă a Statelor Unite, Amy Coney Barrett, o alegere  controversată a președintelui Trump, fiind testată pentru virus, dar evenimentul, care a avut loc în aer liber la Casa Albă – Rose Garden, a dus la un număr semnificativ de infecții COVID-19.

Candidatul democratic Joe Biden va petrece marți seara la Wilmington.

Bloomberg a raportat duminică că unii membri ai Cabinetului lui Trump se vor aduna în continuare la Trump International Hotel pentru a urmări rezultatele în noaptea alegerilor, în timp ce alții vor petrece seara la Casa Albă.

Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin se va număra printre membrii administrației care se vor alătura lui Trump la Casa Albă pentru a urmări rezultatele alegerilor.

Ce au făcut Biden și Trump în ultima lor zi de campanie?

După un program de mitinguri în șase state, duminică, președintele Trump a trecut prin alte patru state denumite ”câmp de luptă”, luni.

În Carolina de Nord, el le-a spus susținătorilor că „anul viitor va fi cel mai mare an economic din istoria țării noastre”.

Aproape 99 de milioane de oameni și-au exprimat deja buletinele de vot în timpul votului timpuriu, punând țara pe cursul celei mai mari participări din ultimul secol.

Economia SUA a înregistrat o creștere record de 33% în al treilea trimestru financiar al acestui an, după o contracție record de 31% în al doilea. Economiștii avertizează că daunele provocate de pandemie – cel mai mare declin al economiei SUA din ultimii 80 de ani – ar putea dura încă ani pentru a le depăși.

După Carolina de Nord, Trump s-a îndreptat către Scranton, Pennsylvania, orașul în care a trăit adversarul său până la vârsta de 10 ani. La un miting de acolo, el le-a reamintit susținătorilor că a câștigat statul în 2016, în ciuda sondajelor care sugerează că va pierde.

Biden a plecat, de asemenea, în Pennsylvania, unde i s-a alăturat cântăreața Lady Gaga la un miting din Pittsburgh. Muzicianul John Legend s-a adresat alegătorilor.

La o oprire de ultimă oră a campaniei în Ohio, Biden a repetat mesajul de bază al campaniei sale, spunându-le alegătorilor că această cursă este despre sufletul Americii. El a spus că este timpul ca  Trump să-și „facă bagajele”, spunând „am terminat cu tweet-urile, furia, ura, eșecul, iresponsabilitatea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului