Premierul Orban a explicat de ce sunt necesare noile măsuri împotriva infectărilor cu Covid: „Cele de până acum nu au oprit creșterea”

Premierul Orban a explicat de ce sunt necesare noile măsuri împotriva infectărilor cu Covid: „Cele de până acum nu au oprit creșterea”
Premierul României, Ludovic Orban FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 06/11/2020, 01:26
Actualizat: 06/11/2020, 01:53

Premierul Ludovic Orban a explicat joi seară, la Digi 24, că noile restricții, care vor intra în vigoare de luni, sunt necesare, pentru că cele impuse până acum nu au reușit să oprească creșterea numărului de cazuri de Covid în România.

O măsură importantă este măsura organizării activității școlare online, care este luată din două motive. Un motiv este legat de siguranța copiilor, al doilea este legat și de faptul că foarte mulți copii, adolescenți, chiar și dacă contractează virusul sunt asimptomatici, sunt purtători și transmit virusul către alți colegi, bunici, părinți și asigură răspândirea virusului. Practic, noi trebuie să acționăm asupra a două categorii. O categorie sunt persoanele de contact, care pot fi identificate în anchetele epidemiologice și se poate dispune măsura izolării la domiciliu, astfel încât să împiedicăm ca acești posibili purtători să intre în contact cu alți oameni. Pe de altă parte, există persoane, într-un număr destul de mare, care sunt asimptomatici, care nici măcar nu cer diagnosticarea. Ca să reduci transmiterea virusului de către asimptomatici trebuie să iei astfel de măsuri, de protecție, de limitare a interacțiunilor sociale. Deși noi am luat măsuri, ținând cont de nivelul de răspândire a virusului în comunitate, sunt necesare aceste măsuri suplimentare”, a declarat premierul, la Digi 24.

Întrebat dacă rezultatele celorlalte măsuri, luate până acum, nu sunt satisfăcătoare, Ludovic Orban a spus că „nu au reușit să oprească creșterea”. Orban a precizat că România este, între țările europene, pe locul 17 ca nivel de infectare.

Sunt 16 țări unde nivelul de infectare este mai mare. Asistăm la un val care a afectat toate țările europene. România nu se află pe primele locuri ca nivel de infectare”, a afirmat acesta.

El a mai precizat că România are o capacitate de 50.000 de teste zilnic, dar că acestea se fac în definiția de caz sau la cerere. Întrebat de ce nu se fac 50.000 de teste pe zi, Orban a răspuns că nu sunt solicitări pentru atâtea.

De asemenea, premierul a mai anunțat că 3 milioane de teste antigen vor fi achiziționate de Guvern: „Astăzi avem un act normativ în dezbatere și va fi adoptat, o ordonanță de urgență, pentru refacerea unor stocuri strategice. Acolo am decis să achizționăm 3 milioane de teste antigen”.

Ludovic Orban, despre reintroducerea declarațiilor pe proprie răspundere și care sunt magazinele care rămân deschise și după ora 21.00

Premierul Ludovic Orban a mai vorbit joi seară, tot la Digi 24, și despre noile restricții anunțate astăzi. Astfel, românii vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere atunci când vor circula după ora 22.00, iar magazinele vor fi închise la ora 21:00, dar nu și farmaciile sau benzinăriile.

Ludovic Orban a anunțat când vor intra în vigoare noile restricții

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la debutul ședinței de Guvern de joi, că măsurile propuse de președintele Klaus Iohannis pentru limitarea efectelor pandemiei vor intra în vigoare de luni, după modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, fiind valabile 30 de zile.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația