Mâncarea tradițională românească face furori peste Ocean, mai exact în Statele Unite, unde un student român a gătit pentru colegii săi un preparat după rețeta bunicii sale, iar americanii s-au arătat extrem de încântați.
Un student român în vârstă de numai 20 de ani, care a plecat în SUA prin programul Work & Travel pentru a munci într-un complex din Idaho, le-a făcut cunoștință americanilor cu bucătăria tradițională românească. Acum, restaurantul complexului respectiv a decis să introducă în meniu un fel de mâncare care este nelipsit de pe masa românilor. Este vorba de mâncare de cartofi.
Totul a început când studentul a decis să gătească colegilor săi de la restaurant o mâncare tradițională de cartofii după rețeta bunicii.
„Le-a gătit colegilor din bucătăria localului o mâncărică de cartofi după rețeta de acasă”, a spus tânărul student, potrivit PRO TV.
Alături de alte produse populare în Statele Unite, ea a fost adăugată pe lista garniturilor, fiind tot mai îndrăgită și de americani.
„Rețeta bunicii mele: o ceapă călită, cu puțin ardei, am pus și o roșie, cu pastă de tomate, apoi cartofii. Șeful meu bucătar a fost așa de bucuros și i-a plăcut așa de mult la gust încât a zis hai să o băgăm în meniu”, a mai spus studentul român.
În restaurantul din Statele Unit o porție generoasă de mâncare de cartofi tradițională se vinde cu numai 15 lei
Datorită studenților români plecați la muncă în Statele Unite, sarmalele au ajuns să fie, de asemenea, foarte apreciate.
„Era o persoană care a fost foarte impresionată de sarmalele noastre şi a creat o seară românească la un local foarte important din Ocean City unde găteau efectiv oale mari de sarmale pentru toată lumea”, a explicat Ana Maria Boca, Reprezentant Agenţie Work and Travel, conform sursei citate.
Foto: Envato