Proceduri avansate pentru obținerea unei sarcini, la SANADOR

Proceduri avansate pentru obținerea unei sarcini, la SANADOR
Publicat: 06/11/2023, 09:00

Infertilitatea a devenit o problemă medicală tot mai frecventă, cu impact semnificativ asupra cuplurilor care își doresc copii, dar întâmpină dificultăți în obținerea unei sarcini pe cale naturală. Din fericire, astăzi, datorită procedurilor și tehnologilor moderne de reproducere umană asistată, chiar și cuplurile cu probleme de fertilitate severe își pot îndeplini visul de a avea un copil.

Infertilitatea poate afecta atât bărbații, cât și femeile, de aceea ambii parteneri trebuie să meargă la medic. Există numeroși factori care pot avea impact asupra fertilității. Uneori, poate fi vorba de elemente  de mediu sau stil de viață, ca expunerea la substanțe toxice sau poluați, alimentația nesănătoasă, fumatul, sedentarismul și consumul de alcool. Însă, de cele mai multe ori, cauza este o afecțiune a unuia dintre parteneri.

În cazul bărbaților, varicocelul, hidrocelul, ectopia testiculară, tulburările hormonale și anumite boli genetice sunt cauze frecvente ale infertilității. În cazul femeilor, sindromul de ovar polichistic, endometrioza, obstrucția tubară, insuficiența ovariană și tumorile uterine pot duce la infertilitate. În plus, anumite boli cronice pot afecta fertilitatea ambelor sexe.

Investigațiile avansate sunt esențiale pentru descoperirea cauzelor infertilității. După evaluarea amănunțită a partenerilor, pe baza unor analize specifice, medicul alege metoda de tratament adecvată. În cazurile în care tratamentul afecțiunilor sau schimbarea stilului de viață nu tratează infertilitatea, medicul apelează la metode mai complexe, ca stimularea ovariană, inseminarea artificială sau fertilizarea in vitro (FIV). Aceasta din urmă este o metodă elaborată, care constă în recoltarea și fertilizarea artificială a ovulelor. Medicii implantează embrionii rezultați în uterul pacientei, urmând ca apoi sarcina să se dezvolte ca una normală.

Etapele FIV se desfășoară pe parcursul a 4-6 săptămâni, după un plan bine stabilit. Inițial, pacienta este supusă unui tratament de stimulare ovariană, pentru ca ovarele să producă mai multe ovule decât în mod normal. Urmează recoltarea ovocitelor și incubarea lor, apoi fertilizarea cu spermatozoizi de calitate obținuți de la partener. După ce medicii analizează embrionii, îi aleg pe cei viabili și îi injectează în uter. După o perioadă, mama este testată pentru a evalua rezultatul fertilizării.

Fertilizarea in vitro este cea mai eficientă tehnică de reproducere umană asistată. La Centrul FIV SANADOR, pacienții cu infertilitate beneficiază de consultații oferite de specialiști cu experiență vastă și pregătire înaltă. De asemenea, au acces la investigații și analize de mare precizie, realizate cu echipamente ultraperformante. Afecțiunile care provoacă infertilitate masculină sau feminină sunt tratate cu proceduri moderne, inclusiv chirurgie laparoscopică sau robotică. Centrul FIV SANADOR utilizează cele mai noi echipamente de pe piața medicală, în acord cu protocoale de ultimă oră. Echipa medicală multidisciplinară asigură sprijin pacientelor pe toată durata sarcinii, astfel încât aceasta să evolueze normal.

În fiecare an, la începutul lunii noiembrie, se celebrează Săptămâna Europeană a Fertilității, cu scopul atragerii atenției asupra problemelor de fertilitate. Cu această ocazie, SANADOR subliniază importanța consultațiilor și tratamentelor pentru infertilitate, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...