Proprietățile din România, Franța și Elveția ale lui Vlad Plahotniuc, puse sub sechestru

Proprietățile din România, Franța și Elveția ale lui Vlad Plahotniuc, puse sub sechestru
Proprietățile din România, Franța și Elveția, ale lui Vlad Plahotniuc, puse sub sechestru. Foto: stiri.md
Publicat: 13/10/2020, 16:06
Actualizat: 06/04/2021, 14:25

Proprietățile din România, Franța și Elveția ale fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, estimate la peste 160 de milioane de lei, urmează să fie puse sub sechestru de către autoritățile din țările respective. Anunțul a fost făcut, luni, de Procuratura Generală, care a precizat că acuzatorii au administrat probe suplimentare și au convins magistrații că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Este vorba despre vilele lui Plahotniuc din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează să fie aplicat sechestru pe nouă apartamente, înregistrate pe numele soției lui Plahotniuc, precum și pe patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți. Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, se arată într-un comunicat al PG.

La sfârșitul lunii mai, Judecătoria Chișinău a aplicat sechestru pe 10 dintre imobilele deținute de fostul lider al PDM

La sfârșitul lunii mai, Judecătoria Chișinău a aplicat sechestru pe 10 dintre imobilele deținute de fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, în valoare de peste 33 de milioane de lei. Instanța a respins însă cinci demersuri ale procurorilor anticorupție privind aplicarea sechestrului asupra bunurilor, estimate la 7,7 milioane de euro, deținute de Plahotniuc în afara Republicii Moldova. Magistrații au admis doar un demers din cele șase privind aplicarea sechestrului asupra imobilelor lui Plahotniuc. Astfel, sechestrul a fost aplicat pe șase apartamente și patru încăperi comerciale. Judecătoria Chișinău a respins însă demersurile privind aplicarea sechestrului pe vilele deținute de Plahotniuc în  Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova.

Procurorii au depus recurs împotriva hotărârii judecătorului de instrucție prin care demersurile de aplicare a sechestrului pe bunurile de peste hotare ale fostului lider al democraților, Curtea de Apel Chișinău a respins însă, ca neîntemeiat, recursul acuzatorilor.

Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din Franța, Elveția și România pentru a fi puse în executare.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Vlad Plahotniuc: Sechestrul  este un „artificiu menit să aducă dividende electorale candidatului actualei guvernări”

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, fugit din R. Moldova anul trecut în iunie, imediat după ce Partidul Democrat pierduse puterea, crede că eventualul sechestru care va fi pus pe proprietățile sale din străinătate este un „artificiu menit să aducă dividende electorale candidatului actualei guvernări”.

Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat, a ajuns în Statele Unite la o zi după fuga sa din R. Moldova, vara trecută, și a cerut azil politic, în luna septembrie, dar cererea sa a fost respinsă, arată un demers al oligarhului moldovean de chemare în judecată a Departamentului de Stat.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...