REACȚIE. Igor Dodon intervine în scandalul provocat de Ion Chicu: „Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova şi instituţiile sale de către unii europarlamentari”

REACȚIE. Igor Dodon intervine în scandalul provocat de Ion Chicu: „Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova şi instituţiile sale de către unii europarlamentari”
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Sursa foto: Hepta.
Publicat: 23/05/2020, 20:57

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat sâmbătă la scandalul provocat depostarea premierului Ion Chicu la adresa europarlamentarului român Siegfried Mureşan ce a atras un şir de reacţii dure.

„În ultimele zile au fost făcute mai multe declaraţii care ar putea afecta în mod nejustificat relaţiile bune şi parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiţi parteneri externi şi în special cu România şi Federaţia Rusă. Poziţia mea a rămas neschimbată şi consecventă – pledez pentru o politică externă echilibrată, relaţii reciproc avantajoase şi cu Estul şi cu Vestul, în care pe primul plan este interesul nostru naţional şi bunele relaţii cu partenerii strategici externi”, a scris preşedintele Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, Igor Dodon critică declaraţiile unor europarlamentari, care în mod intenţionat ar denigra Republica Moldova şi instituţiile sale.

Reacție. „Se crează tensiuni și se distorsionează realitățile”

„Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova şi instituţiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membri ai unor partide de opoziţie din Republica Moldova şi au o abordare partizană în ceea ce priveşte interesul cetăţenilor noştri, una care creează adesea tensiuni şi distorsionează realităţile din ţara noastră”, mai menţionează el în postare.

”Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi, acest lucru s-a văzut şi în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le suntem deplin recunoscători. Asta este ceea ce cu adevărat rămâne important în relaţia noastră”, a adăugat Igor Dodon.

Premierul Ion Chicu a provocat scandalul cu o postare

Premierul Ion Chicu a avut o reacție pe Facebook stârnită de un articol de presă în care se arăta ca europarlamentarul român Siegfried Mureșan a criticat guvernul de la Chișinău pentru că întârzie implementarea reformelor.

„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal. Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine  deloc” – a scris premierul Ion Chicu pe Facebook.

 

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA