Regele Felipe al VI-lea și regina Letizia a Spaniei se tem de „al doilea val”, după ce țara a anunțat încă 2.255 de cazuri în 24 de ore

Regele Felipe al VI-lea și regina Letizia a Spaniei se tem de „al doilea val”, după ce țara a anunțat încă 2.255 de cazuri în 24 de ore
Publicat: 25/07/2020, 14:40
Actualizat: 06/04/2021, 14:46
Spania a înregistrat încă 2.255 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, iar Catalonia a închis cluburile de noapte timp de două săptămâni, în contextul temerilor unui al doilea val.
Regele Felipe al VI-lea și regina Letizia a Spaniei au călătorit prin țară pentru a înțelege mai bine impactul virusului.

Guvernul catalan a continuat cu amenințarea de a închide cluburile de noapte în întreaga regiune, deoarece numărul de cazuri a crescut ieri la 319.501.


Președintele catalan, Quim Torra a analizat posibilitatea de a închide cluburile de noapte în regiunea cu aproximativ opt milioane de locuitori

Proprietarilor clubului de noapte li s-a spus că trebuie să închidă localurile de noapte în următoarea perioada, potrivit Dailymail.co.uk.

Mișcarea vine în condițiile în care oficialii de sănătate spanioli au recunoscut că ar putea avea de-a face cu un al doilea val coronavirus.

Regiunile din Catalonia și Aragon sunt cele mai afectate zone. Cinci zone din Spania au fost acum blocate pentru a stopa răspândirea virusului; Catalonia, Zaragoza, Pamplona, ​​Totana și A Marina.

Guvernul catalan a continuat cu amenințarea sa de a închide discoteci în întreaga regiune, deoarece numărul de cazuri a crescut ieri la 319.501. În imagine, Barcelona pe 19 iulie

Oficialii din Barcelona au cerut să se evite perioadele maxime de weekend

Oficialii din Barcelona au spus, la începutul săptămânii, că pot reduce numărul maxim de persoane, de la 38.000 la 32.000, care pot folosi plajele în orice moment , deoarece s-a cerut  să se evite perioadele maxime de week-end. Weekend-ul trecut, locuitorii din Barcelona au fost invitați să rămână acasă, acolo unde este posibil, iar  primării au încercat să încurajeze carantina voluntară pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Cotidianul spaniol El Pais a declarat că interdicția de două săptămâni, introdusă la miezul nopții, s-a aplicat și la hotelurile sau localuri  de dans, care se bazează pe divertisment muzical.

Acest grafic arată noile cazuri de coronavirus din Spania în ultimele două săptămâni. A înregistrat un număr suplimentar de 2.255 de cazuri noi. Ponderea mare de 4.000 de cazuri este rezultatul încetării raportării de către țară în weekend. FOTO: Dailymai.co.uk
Acest grafic al întregului focar de coronavirus arată că cazurile cresc din ce în ce mai repede, dar se află în spatele celor 9.000-pe zi la vârful focarului. FOTO: Dailymai.co.uk

Guvernul francez cere cetățenilor să evite Catalonia

Premierul francez Jean Castex a cerut cetățenilor țării să evite deplasarea în Catalonia din cauza situației de sănătate acolo.

Josep Maria Argimon, secretarul Sănătății Publice a Cataloniei, a recunoscut că sistemul său de sănătate se confruntă cu „zile critice”.

El a adăugat: „Nu suntem în zile critice ca în martie, când unitățile noastre de terapie intensivă din spital erau pline. Este esențial este faptul că oamenii respectă toate regulile și îndrumările pentru a asigura încetinirea răspândirii virusului”.

Oficialii francezi din domeniul sănătății au înregistrat deja 4.724 de cazuri noi săptămâna aceasta, până la 3.922 de luni trecute până vineri și 3.792 în săptămâna de lucru înainte de aceasta. FOTO: Dailymai.co.uk

Restaurantele și barurile au voie să deschidă doar zone de terasă cu o capacitate de 50%.

Vine după ce Franța le-a spus cetățenilor să nu călătorească în Catalunia.

De asemenea, Norvegia a reimpostat regulile de carantină pentru persoanele care sosesc din Spania, în timp ce britanicii au fost avertizați că podurile aeriene ar putea fi axate la scurt timp, lăsându-le vulnerabile la două săptămâni de izolare la întoarcerea în Marea Britanie.

Marea Britanie poate trece Spania pe „lista sa rosie”

Deși guvernul britanic a menținut Spania pe „lista sa verde” de țări care nu necesită carantină, oficialii au indicat că acest lucru s-ar putea schimba fără notificare în cazul în care creșterea cazurilor spaniole se agravează.

Unii vacanți britanici își anulează călătoriile, iar TUI a declarat că va anula pachetele în Spania, dacă călătorii care se întorc sunt obligați să intre într-o carantină de 14 zile atunci când se întorc în Marea Britanie.

Franța și Germania, de asemenea, au anunțat astăzi că tuturor călătorilor care se întorc vor primi un test gratuit de coronavirus, în condițiile în care se tem că sezonul de vacanțe crește o creștere în cazurile de pe continent.
Ca răspuns la amenințare, autoritățile din Costa del Sol au ordonat oamenilor care aleargă de-a lungul plajei să poarte măști pentru față.

Persoanele care făceau sport au fost anterior scutite de la utilizarea acoperirilor pentru față în toată Spania.

Utilizarea măștii sanitare este obligatorie în spațiile publice

Utilizarea măștilor de față în Spania a fost intensificată treptat. Acum sunt obligatorii aproape peste tot în aer liber public din toată țara, fiind obligatorii în public în spații închise cum ar fi magazine, precum și transportul public de ceva timp.

Madrid și Insulele Canare sunt singurele două regiuni care le permit oamenilor să le șopoteze în spații publice în aer liber, unde se poate garanta distanțarea socială.

Excepțiile de unde trebuie utilizate variază de la o regiune la alta. Andalucia, care include Costa del Sol, insistă asupra utilizării lor pe plaje, cu excepția cazului în care persoanele se îndreaptă spre și din apă pentru a înota.

Îngrijorări pe fondul unui al doilea val

Unul dintre cei mai buni oficiali ai sănătății din Spania a avertizat că țara ar putea suferi un al doilea val de coronavirus pe fondul unei creșteri alarmante a cazurilor care au provocat numeroase blocaje locale.

Directorul adjunct al sănătății de urgență, Maria Jose Sierra, și-a dezvăluit îngrijorările, deoarece țara a înregistrat azi 2.255 de cazuri noi.

OMS, îngrijorată din cauza cresterii numărului de cazuri cu Covid-19 pe continentul european

Organizația Mondială a Sănătății a raportat vineri o creștere record a cazurilor globale de coronavirus, cu 284.196 în 24 de ore, Statele Unite și Brazilia reprezentând aproape jumătate din total.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului