SCANDAL. Un șef din Poliția Capitalei a anunțat că subalternii vor să-i taie gâtul! Mai mulți polițiști au fost deja audiați

Redactor:
Andrei Dumitrescu
SCANDAL. Un șef din Poliția Capitalei a anunțat că subalternii vor să-i taie gâtul! Mai mulți polițiști au fost deja audiați
Poliția Canină se află în mijlocul unui scandal după ce șeful structurii a anunțat că doi colegi l-au amenințat cu moartea Sursa / MEDIAFAX FOTO

Mai mulți polițiști au fost audiați la Corpul de Control al Poliției Capitalei după de șeful Serviciului de Poliție Canină a anunțat că doi subalterni l-ar fi amenințat cu moartea. Ca urmare, structura de control a instituției au demarat imediat o anchetă, în cursul căreia polițiștii acuzați de amenințare au fost deja audiați, alături de mai mulți colegi care au fost interogați în calitate de martori.

Șeful Serviciului de Poliție Canină a declanșat un scandal monstru după ce a anunțat că doi dintre agenții pe care îi are în subordine i-ar fi spus că îl omoară. Mai exact, că îi vor tăia gâtul. Mai mult, potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi susținut că amenințările au fost făcute și de față cu anumiți martori.

La rândul lor, polițiștii incriminați susțin că afirmațiile făcute comisarul Gabriel Paraschiv sunt simple fabulații, pe care acesta le-ar fi făcut din răzbunare.

În realitate, spun polițiștii, comisarul șef Paraschiv ar fi încercat să se răzbune pentru un denunț făcut de un lider sindical, care a anunțat conducerea IGPR despre faptul că șeful Serviciului de Poliție Canină folosește mașina de serviciu, o Dacia Duster, în interes personal.

Acesta i-a transmis chestorului Liviu Vasilescu o sesizare în care explica faptul că ședul structurii respective, cu sediul în Voluntari, folosește mașina ca să meargă acasă și de acasă la serviciu, cu toate că nu are acest drept.

Scandalul a pornit de la plângerea unui lider sindical

Polițistul a cerut șefului IGPR să dispună cercetarea disciplinară a comisarului șef Paraschiv pentru „producerea de pagube materiale unității din care face parte sau patrimoniului Ministerului Afacerilor Interne”.

În plus, reclamantul a solicitat și notificarea Parchetului pentru infracțiunea de deturnare de fonduri, în sensu că statul ar fi fost prejudiciat prin consumul de combustibil și uzura mașinii.

La scurt timp după ce, pe numele său, a fost declanșată o cercetare disciplinară, comisarul șef a anunțat Corpul de Control cu privire la faptul că doi dintre oamenii pe care îi are în subordine i-ar fi spus că „îi taie gâtul”.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul.ro, că cei doi polițiști au respins acuzațiile, iar mărturiile lor au coincis cu declarațiile date de martori.

Inchide