Schimb aprins de replici la şedinţa CGMB! Bădulescu: „Ana Ciceală, să îți fie rusine! PNL, să îți fie rușine! Luați banii și plecați acasă!” Firea: „Spuneți: «Nu ne interesează și rupeți hotărârea»”

Redactor:
Florentina Dinu

Gabriela Firea avut un schimb dur de replici alături de Aurelian Bădulescu în cadrul ședinței Consiliului General ce a vizat darea în plata a unei părți din Cartierul Francez, pentru a stinge datoria uriașă de 115 milioane de euro către familia Constanda.

Gabriela Firea: ”Dacă nu vă interesează hotărârile din justiție, spuneți «Nu ne interesează Înalta Curte de Casație si Justitie, nu ne interesează justiția!»”

Gabriela Firea: Așa cum am anunțat public, contul Primăriei Capitalei este blocat, toate investițiile sunt blocate. Oamenii care au muncit până acum fără salariu arată ce înseamnă guvernarea de dreapta. Dacă nu va interesează hotărârile din justiție, spuneți: «Nu ne interesează Înalta Curte de Casație, nu ne interesează justiția!»

Un fost primar, implicat și controversat a spus că are o soluție magică. am transmis și noi că vrem să știm care este soluția juridică magică, nu am primit nimic. Sunt fapte întâmplate cu mulți ani in urma. Noi trebuie să respectăm justiția. Noi  discutăm cu domnul Costanda nu pentru că nu avem ce face, ci pentru că avem o hotărâre din justiție. Ieșiți și spuneti: «Nu ne interesează și rupeți hotărârea!»

 

Aurelian Bădulescu: ”Nicușor Dan, prieten cu tatăl domnului Țugui care în baza înțelegerilor cu securista și continuatoarea acestui program, zisa Ana Pauker, doresc  se să aplice penalitatea de 12.000 de euro”

Bădulescu: Actori, înțeleși vor să ia 12.000 de euro pe zi, penalitate. Nicușor Dan prieten cu tatăl domnului Țugui care în baza înțelegerilor cu securista și continuatoarea acestui program, Ana Cicieală, zisă Ana Pauker, fac să nu se voteze, ca să se aplice penalitatea de 12.000 de euro.

Bădulescu: Doamna Ciceala, ați spus până acum că acest grup infracțional va presează? Ați stat în baza acestei rezolutii împreună!

Tatăl dumitale, domnule Țugui, când lucra la ADP, cu domnul Piedone, de unde a luat 7 milioane de lei să-i dea lui Constanda?

Ana Ciceală, să îți fie rușine! PNL, Să îți fie rușine! Luați banii și plecați acasă!

Proiectul a fost respins, joi, pentru a cincea oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Proiectul propus de edilul Gabriela Firea prevedea reducerea datoriei pe care Primăria Capitalei o are faţă de Costică Constanda, respectiv darea în plată a unei suprafețe de 15.000 de metri pătraţi în Cartierul Francez.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul General al Municipiului București, proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în plata a unei părți din Cartierul Francez, în urma unei decizii a Curții de Apel București

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul General al Municipiului București (CGMB) de joi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în plata a unei părți din Cartierul Francez, în urmă unei decizii a Curții de Apel București.

Până acum, toate cele patru tentative ale Primarului General de a obține această dare în plata au eșuat, pentru că mai mulți consilieri nu au fost de acord.

În 3 august, primarul general Gabriela Firea a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, dar și ministrului Finanțelor și șefilor Parlamentului, despre situația financiară a Primăriei Capitalei, generată de datoria de 115 milioane de euro către familia Constanda.

„Situația financiară a Capitalei este pusă în pericol azi de decizii luate acum 16-17 ani, când primari erau domnii Traian Băsescu și Adriean Videanu. Pe scurt, noi toți bucureștenii trebuie să-i plătim omului de afaceri Costică Costanda 115 milioane de euro, în urmă unei decizii definitive pe care a obținut-o în instanța, legată de Parcul Bordei și Cartierul Francez. O suma uriașă de care nu dispunem”, a spus, la acel moment, Gabriela Firea.

Concret, primarul general al Capitalei cere măsuri necesare pentru soluționarea acestei situații, fie prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale Municipiului București, prin alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, a sumei de aproximativ 98 milioane euro, necesară pentru stingerea datoriei către Costică Constanda (conform prevederilor art. 29 din OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice), fie prin majorarea plafonului de garantare a împrumuturilor, astfel încât Municipiul București să se împrumute pentru acoperirea cheltuielilor de investiții, conform prevederilor legale în vigoare, urmând să achite din sumele alocate de la bugetul de stat datoria către Costică Costanda.

Municipiul București trebuie să-i returneze lui Costică Costanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numărul total al consilierilor generali.

 

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Ce a făcut Dan Negru cu vila sa de 450.000 de euro. Prezentatorul nici n-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 1-31 mai 2021. Zodia care dă lovitura luna viitoare, va fi perfect pentru ea
Ce oferte „indecente” a primit Kim Kardashian după ce a anunțat că divorțează
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide