UPDATE: Proiectul a fost respins! Primăria Capitalei mai încearcă încă o dată să-i dea lui Costică Constanda un teren în Satul Francez

UPDATE: Proiectul a fost respins! Primăria Capitalei mai încearcă încă o dată să-i dea lui Costică Constanda un teren în Satul Francez
Omul de afaceri Costică Constanda are de primit foarte mulți bani de la Primăria Capitalei / Foto: Mediafax
Publicat: 04/08/2020, 15:55
Actualizat: 04/08/2020, 16:18

Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului București, mai încearcă încă o dată, marți, de la ora transmiterii acestei știri, să treacă proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez omului de afaceri Costică Constanda!

Update: Consiliul General al Municipiului București a respins din nou acest proiect, marți! Au fost 26 de voturi „pentru, ” zero „împotrivă și 10 abțineri, insuficient ca proiectul să treacă, fiind vorba de un transfer de patrimoniu pentru care era necesar votul a două treimi din totalul consilierilor!

Conturile Primăriei ar putea fi blocate

„Primăria Capitalei este într-o situație limită, din cauza datoriei de 115 milioane de euro pe care o are la omul de afaceri Costică Constanda, de pe vremea primarilor Băsescu și Videanu. După 16 ani de procese, Constanda a obținut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, pentru care trebuie să plătească acum Primăria Capitalei.

Pentru a nu fi blocate conturile Primăriei, se încearcă astăzi pentru a 4 a oară să se obțînă voturile consilierilor generali PNL ȘI USR pentru că datoria să fie achitată in formă solicitată de creditor”, a declarat Gabriela Firea, marți înainte de începerea votului pe proiectul controversat.

Costică Constanda are de primit 115 milioane de euro de la PMB

Omul de afaceri Costică Costanda trebuie sa recupereze de la Primaria Capitalei, prin sentință judecatorească definitivă, 115 milioane de euro.

„Trebuie să plătim urgent 115 milioane de euro familiei Constanda. Noi avem practic acum o decizie definitivă şi irevocabilă prin care domnul Constanda şi familia sa trebuie să primească această sumă uriaşă pentru noi, 115 milioane de euro. Avocaţii domniei sale, văzând că noi suntem în imposibilitatea de a plăti o sumă atât de mare, nu avem aceşti bani, au transmis solicitarea de a se proceda la o dare în plată ,  şi anume un teren în Cartierul Francez”, a explicat  Gabriela Firea situația în ceea ce privește litigiul cu Costică Constanda.