Dorian Popa, în război cu afaceristul brașovean Călin DONCA/„Îmi apăr reputația”

Dorian Popa, în război cu afaceristul brașovean Călin DONCA/„Îmi apăr reputația”
Dorian Popa, în război cu afaceristul brașovean Călin Donca / Sursa FOTO: brasov.net
Publicat: 31/01/2024, 08:55

Acuzat că l-ar fi înșelat pe Dorian Popa, omul de afaceri Călin Donca spune că va merge în instanță pentru a-și căuta dreptatea. „Îmi apăr reputația”, afirmă milionarul brașovean.

Dorian Popa, unul dintre cei mai influenți artiști români ai momentului, va trebui să plătească pentru defăimarea sa, insistă Călin Donca.

„L-am notificat pe Dorian Popa”

În urmă cu ceva timp, Dorian Popa dezvăluia că fusese avertizat să nu facă afaceri cu Donca, însă, spunea el, nu a dat crezare vorbelor din jur.

Astfel, fără să se mai gândească și la consecințe, artistul a apelat la serviciile lui Călin Donca într-o chestiune privind montarea de panouri fotovoltaice.

Mai mult, Dorian Popa a arătat că, ulterior, a început să investească în afacerea milionarului brașovean.

Ieșit din închisoare, Călin Donca contraatacă. El susține că Dorian Popa l-a acuzat pe nedrept și nu are nicio dovadă care să confirme cele spuse.

L-am notificat pe Dorian Popa, cerând daune materiale suma pe care el pretinde că a plătit-o către mine plus suma pe care am plătit-o către el concret pentru promovarea activității pentru parcurile fotovoltaice.

Dacă nici de această dată nu va răspunde în termenul cuvenit, va trebui să mă adresez mai departe instanțelor de judecată, să fac demersuri legale spre a putea să îmi apăr reputația.

Nu aș fi început nimic din ce fac acum, dacă, în primul rând, el nu m-ar fi defăimat fără ca el să aibă o susținere din partea unei surse oficiale”, a transmis Călin Donca, potrivit B1 TV.

„Nu mă voi opri aici. După Dorian, voi trece la următorul, apoi la următorul până când voi face, atât cât îmi stă în putință curat în acest spațiu care deveni tot mai concret, mai real în viața noastră” – Călin Donca

Cine este Călin Donca

În 2023, Călin Donca a fost arestat preventiv de ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate. A fost acuzat de evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital pentru a promova o criptomonedă creată de el și asociații săi.

Donca ar avea o avere totală de 2 milioane de euro, fiind cunoscut în special în mediul online, acolo unde își etalează mașinile de lux pe care le deține.

Procurorii DIICOT l-au acuzat că împreună cu alți patru oameni de afaceri și-ar fi ascuns veniturile pentru a nu achita taxele și impozitele.

Procurorii mai spun că a delapidat mai multe firme și că vindea criptomonede despre care mințea că pot aduce câștiguri de 100 de ori mai mari decât investiția.

Astfel, prejudiciul creat în dauna bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală s-ar ridica la aproximativ 4 milioane de lei. Cel creat în dauna firmelor coordonate de Călin Donca este de 1,6 milioane de lei. În fine, prejudiciul cauzat cumpărătorilor de crypto a fost calculat la 700.000 de dolari.

„Nu există nicio plângere penală la dosar, nicio declaraţie prin care să fie reclamată vreo faptă de înşelăciune. Se urmăreşte tocmai provocarea unei avalanşe de plângeri penale astfel încât companiile să fie decapitalizate, investitorii să intre în panică” – Bogdan Cimbru, avocatul lui Călin Donca

Pe Internet, Călin Donca dădea sfaturi privind succesul pe piața de criptomonede, dar se lăuda și cu o vilă de 1 milion de euro în Brașov și un garaj „exotic”, prezentat chiar în emisiunea „Chefi la cuțite”: „De la cea mai ieftină, la cea mai scumpă. Soţia are un X7M, un seria 7 pe care l-am schimbat cu I7, care vine acum. Am un Aventador, am un Urus, am un McLaren 720 modificat. Şi parcă mai aveam ceva, dar îmi scapă…”.

„Eram sătul de sărăcie. Mâncam în fiecare zi pâine și ulei” – Călin Donca

Citește AICI mai multe.

Donca, eliberat din închisoare înainte de Crăciun

Călin Donca a fost eliberat din închisoare în decembrie, când magistrații Tribunalului Brașov au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

La ieșirea din arest, vizibil îmbătrânit și cu o barbă stufoasă, Călin Donca le-a spun jurnaliștilor că locul din care abia a ieșit este un coșmar.

„Un minut are 1.000 de secunde, a fost o experienţă foarte dureroasă” – Călin Donca

Află AICI mai multe.

CITEȘTE ȘI:

Milionarul brașovean, arestat preventiv. MESAJUL lui Călin Donca la ieșirea din sala de judecată: „Să aveți o viață frumoasă!”

Ce a însemnat pentru România energia electrică vândută la preț negativ. Călin Donca, antreprenor: „Suntem pregătiți pentru a deveni o țară verde”

Prima reacţie a lui Dorian Popa după ce a fost prins la volan sub influența substanțelor interzise: ”Îmi asum pe deplin consecințele acțiunilor mele”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Săptămâna Mare, perfectă pentru acești nativi. Succes în dragoste, spor la bani
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...