SOLUȚIE. Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională / Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie

SOLUȚIE. Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională / Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie
Monica Anisie: Declarația pe propria răspundere e necesară pentru că și părintele trebuie să își asume, alături de școală, și de autoritățile locale, revenirea elevilor la cursuri
Publicat: 28/05/2020, 00:03
Actualizat: 28/05/2020, 03:03

Ministrul Educației, Monica Anisie, a propus miercuri seara, la Digi 24, o soluție pentru elevii care au temperatură peste 37,3 grade în ziua examenului de Evaluare Națională sau Bacalaureat. O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare, dar și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19, însă aceasta nu a fost încă finalizată.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Aceasta a vorbit și despre situația în care un elev are, în ziua examenului, temperatura mai mare de 37,3, mai ales că unii părinți au semnalat această posibilitate.

„Eu sunt ministrul Educației și întrebările referitoare la aspectele medicale cred că e necesar a fi puse experților în medicină. Eu tot ceea ce am elaborat în colaborare cu Ministerul Sănătății referitor la aceste aspecte medicale, repet, le-am realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății. Ei știu cel mai bine. Mâine am o întâlnire cu directorul general de la Centrul de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, am solicitat INSP o întâlnire tocmai pentru că am și eu aceste întrebări și vreau să le pun acestor experți, pentru că trebuie să dăm răspunsuri părinților”, a sus Anisie.

„Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadrul didacic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a spus Anisie.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a mai spus ministrul.

Mai puțin de un sfert din elevii din Capitală spun că vor merge la școală ca să se pregătească pentru examenele naționale

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea perioadei stabilite de responsabili pentru pregătirea elevilor din anii terminali în vederea exemenelor naționale, proporția celor care au anunțat că vor merge la școală este de sub un sfert din total.

Aproximativ 23% dintre elevii aflați în an terminal, înscriși în școlile din Capitală, au anunțat că vor veni la școală pentru a se pregăti pentru Bacalaureat, respectiv pentru Evaluarea Națională, a anunțat inspectorul școlar adjunct în cadrul ISMB, Maria Manea.

Prima școală din Capitală, pregătită pentru examenele naționale, în condiții de pandemie se află în Sectorul 4

Școala Gimnazială Nr 194 din sectorul 4 este prima unitate de învățământ din București pregătită pentru susținerea examenelor naționale din acest an în condiții de maximă siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

Primăria Sectorului 4 a luat mai multe măsuri pentru protecția elevilor și a cadrelor didactice, cum ar fi circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, săli de clasă reconfigurate și dotate corespunzător.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații