SOLUȚII AMERICANE pentru salvarea economiei și a locurilor de muncă. Cu ce propuneri vin politicienii la Casa Albă

Redactor:
Gilda Popa
SOLUȚII AMERICANE pentru salvarea economiei și a locurilor de muncă. Cu ce propuneri vin politicienii la Casa Albă
Conferință de presă pe tema pandemiei, la Casa Albă / Foto: captură YouTube

Fostul guvernator al Wisconsinului, republicanul Scott Kevin Walker, semnează un editorial în publicația americană The Washington Times, în care propune un plan de salvare economică a Statelor Unite. Politicianul susține că „America trebuie să se întoarcă la muncă” și arată că este necesar ca la Casa Albă să se creeze un grup de lucru care să vină cu soluții la actuala criză generată de pandemia de coronavirus. Modelul american ar putea fi preluat, de ce nu, și de partenerul strategic al SUA din Europa de Est. Și România are nevoie de o celulă de criză pentru salvarea economică. 

„În cele din urmă, America trebuie să revină la muncă. În funcție de cât de bine punem în aplicare cu toții recomandările Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) vom determina cât de repede putem reporni economia. Cu toții trebuie să facem ce ține de noi”, scrie Scott Kevin Walker în The Washington Times

„În timp ce prioritatea noastră colectivă trebuie să fie sănătatea și siguranța concetățenilor noștri, ar trebui să existe un efort paralel, chiar acum, pentru a ne pregăti pentru repornirea motorului economic al națiunii noastre. Nu trebuie să așteptăm să începem să mergem la muncă pentru a repara economia a doua zi după ce vom câștiga războiul cu epidemia de coronavirus și pur și simplu așteptăm ca totul să revină la normal. Putem pregăti un plan de restabilire a sănătății economiei americane în timp ce acționăm pentru a proteja sănătatea concetățenilor noștri.

În ianuarie, președintele Trump a creat cu înțelepciune un grup de lucru pentru răspunsul la pandemia de coronavirus la Casa Albă.

Acum, avem nevoie de un grup de lucru la Casa Albă pentru a reporni economia americană. Iar președinte ar trebui să numească imediat membrii. Grupul de lucru ar trebui să includă lideri din întreprinderile mici și din industrie din diferite medii, experți în gestionarea forței de muncă și oficiali din administrația locală, de stat și federală, inclusiv lideri din ambele partide politice majore.

„Unul dintre primele elemente pe care trebuie să le abordeze acest grup de lucru este reformarea sistemului șomajului. Întrucât guvernul a luat măsuri pentru a închide porțiuni majore ale economiei, este logic că lucrătorii afectați ar trebui să primească compensații rezonabile pentru salariile pierdute. Știm că trebuie să oferim asistență rapid lucrătorilor pentru ca ei și familiile lor să poată plăti chiria sau ipoteca și alte facturi.

În plus, Legea privind ajutoarele securitatea economică pentru Coronavirus (Legea CARES) oferă asistență suplimentară celor care acum sunt șomeri. Mai exact, persoanele eligibile primesc o sumă suplimentară de 600 USD pe săptămână, care se va încheia după plățile pentru ultima săptămână de șomaj înainte de 31 iulie 2020.

După ce vom câștiga războiul împotriva coronavirusului, vom avea nevoie de o forță de muncă capabilă să repornească economia. Cu toate acestea, mulți oameni vor câștiga mai mulți bani prin ajutoarele de șomaj decât dacă s-ar întoarce la munca anterioară.

Un muncitor cu normă întreagă care face 10 dolari pe oră face în mod normal 400 USD în fiecare săptămână. Dacă este șomer, acea persoană ar primi 208 USD în fiecare săptămână în Wisconsin. Adăugați acum noua compensație federală de șomaj îmbunătățită (600 USD) și primește 808 USD pe săptămână. Cum putem face ca acea persoană să ia în considerare să se întoarcă la serviciu atunci când primește din șomaj de două ori mai mult față de suma primită la locul de muncă?

Răspunsul este simplu. Dați-le un stimulent pentru a reveni la muncă. Iată o idee: Permiteți-le să aducă acasă încă 100 de dolari în plus în fiecare săptămână printr-o combinație dintre salariile lor și o parte din indemnizația de șomaj îmbunătățită.

Această nouă idee îi permite să se întoarcă la muncă, cu 400 de dolari pe săptămână și le oferă un stimulent pentru ocuparea forței de muncă de la guvernul federal de 508 USD în fiecare săptămână, până la 31 iulie. Salariul total pentru acel lucrător se va ridica la 908 $ (100 $ mai mult decât dacă ar lua din ajutoare de șomaj și federale). Este o variantă win-win, deoarece oamenii au un stimulent să se întoarcă la muncă, iar contribuabilii economisesc bani.

Am explorat o idee similară în Wisconsin cu alte beneficii guvernamentale în timpul mandatului meu de guvernator. Timp de ani buni, multe persoane care primesc asistență publică – de obicei asistența medicală – au fost reticenți să ia ore suplimentare sau slujbe cu plată mai mare dacă pierdeau asistența. Am numit-o „faleză de beneficii”, deoarece beneficiarii ar câștiga o anumită sumă și apoi și-ar pierde toate beneficiile – impactul asupra lor fiind comparat cu căderea unei stânci.

Reformele noastre au permis oamenilor să treacă de la asistență socială la muncă, deoarece au câștigat mai mult din angajare. Idei de genul acesta sunt politici publice bune și sunt solide economic. Dar mai important, pentru această perioadă din istorie, acestea sunt practice. Putem oferi asistență socială concetățenilor noștri și în același timp să îi motivăm să revină la muncă.

Transformarea prestațiilor de șomaj îmbunătățite într-un stimulent pentru muncă este unul dintre numeroasele aspecte care ar trebui revizuite de o grupă de lucru a Casei Albe pentru a reporni economia americană.

Membrii grupului de lucru trebuie să se concentreze pe reforme pozitive care ajută oamenii să revină la muncă. Asta înseamnă să punem laolaltă experiența de antreprenoriat din afacerile mici, industrie, dezvoltarea forței de muncă și liderilor din sectorul public cu experiență ca inovatori. Trebuie să găsim modalități noi și creative de a doborî barierele în calea ocupării forței de muncă.

A câștiga bătălia în „lupta” cu  coronavirusul va necesita o gamă largă de experți și suport din partea poporului american. Același lucru va fi valabil, deoarece vom reporni cu succes economia americană și vom aduce oamenii înapoi la muncă. Putem să o facem”.

Scott Kevin Walker este un politician american care a ocupat funcția de  guvernator al Wisconsinului din 2011 până în 2019. Este membru al Partidului Republican.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Ce soluții propune Bill Gates pentru următoarea pandemie: „Vom avea nevoie de investiții uriașe”
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide