GÂNDUL LIVE. Sorin Ene, campion național de drift: Dragi pietoni, vă rugăm din suflet, nu aveți încredere în conducătorii auto. Asigurați-vă temeinic!

GÂNDUL LIVE. Sorin Ene, campion național de drift: Dragi pietoni, vă rugăm din suflet, nu aveți încredere în conducătorii auto. Asigurați-vă temeinic!
Sorin Ene, campion național de drift: Dragi pietoni, vă rugăm din suflet, nu aveți încredere în conducătorii auto. Asigurați-vă temeinic!
Publicat: 23/11/2020, 14:05
Actualizat: 23/11/2020, 14:21

Sorin Ene, campion național de drift, le-a recomandat pietonilor, la GÂNDUL LIVE, să fie extrem de atenți când traversează strada, chiar și prin zone special amenajate și să nu se bazeze exclusiv pe instinctele șoferilor.

„Situația ca aceasta regăsim de foarte multe ori. Aici putem să le vedem și noi, ca șoferi sau pietoni. Vinovatul principal este șoferul ,care nu acordă prioritate. Dar o mare parte din vină e aceluia care traversează.

Asigurarea pe care și-o face pietonul e inversă. Nu. Trebuie să ne asigurăm din partea stângă.

De acolo este problema. Eu conduc o dubă 80% din timp în trafic. Sunt legat de ajutorul ei. Într-o dubă ai o vizibilitate mult mai bună.

Să venim cu câteva recomandări către cei care ne urmăresc: dragi pietoni, nu aveți încredere în conducătorii auto, au gânduri, nu contează, păziți-vă dvs.

Atenție mare la pasarele, pe timp rece!

Am asistat la un incident acum câteva zile, când inexplicabil un șofer a oprit mașina, a intrat în altă mașină și a plecat. Ori drogat ori… Lucruri pe care le vedeam în alte țări, SUA, acum suntem martorii lor la noi în țară.

Și la noi se întâmplă. Să ne luăm singuri măsurile de precauție. M-am uitat foarte atent, de câteva ori m-am uitat, femeia aproape că nu se uită în stânga. Până nu opresc toate mașinile nu traversați.

Te oprești. Viața este numai una. Îți ia o secundă. Chiar dacă îmi iau înjurăturile…

Aș începe cu o precizare, referitor la accidentul cu 10 mașini avariate. Trebuie să se întâmple doar o dată. Ai ocazia să nu mai fie a doua oară. Din fericire sunt bine oamenii.

Multe din aceste lucruri Ene le-a învățat pe propria răspundere. Am avut capacitatea să mă autoeduc. Revin la idee. E bine știut faptul că, în anotimpul rece, în apropierea podurilor, nu vreau să mă dau mare expert, să fie o pasarelă către Câmpulung Muscel, în zona pasarelelor, se creează pojgiță de gheață. La peste 100 km conferă o slabă aderență și pierzi controlul mașinii. Mașina devine o torpilă. Dragi urmăritori, atenție mare pe autostradă în dreptul pasarelelor și a podurilor.”, a declarat Sorin Ene la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase