Succes pentru eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Cu 74 de voturi pentru și numai 5 împotrivă, raportul meu pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene, EU4Health a fost adoptat. Principala misiune este să creștem finanțarea pentru EU4Health la 9,4 miliarde de Euro”

Succes pentru eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Cu 74 de voturi pentru și numai 5 împotrivă, raportul meu pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene, EU4Health a fost adoptat. Principala misiune este să creștem finanțarea pentru EU4Health la 9,4 miliarde de Euro”
Foto: Facebook/ Cristian Busoi
Publicat: 14/10/2020, 16:55
Actualizat: 14/10/2020, 17:10
Cristian Bușoi, raportorul Parlamentului European pentru Programul de Sănătate EU4Health a anunțat, după vot, că raportul pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene, EU4Health a fost adoptat de Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, ENVI,  cu 74 de voturi. Eurodeputatul susține că toti pacienții, indiferent de naționalitate, au dreptul la acces la sănătate și la servicii medicale de calitate, fiind necesară rezolvarea deficitului de medicamente din statele membre ale UE. Următorul pas în procesul decizional este votul în următorul plen al Parlamentului European
Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului, formată din 80 de deputați în Parlamentul European, a votat în favoarea majorării bugetului UE pentru asistență medicală de la 1,7 miliarde EUR  la 9,4 miliarde EUR . Deputații doresc să ridice bugetul pentru program la 9,4 miliarde EUR, așa cum a propus inițial Comisia, pentru a spori promovarea sănătății și a face sistemele de sănătate mai rezistente în întreaga UE. COVID-19 a arătat că UE are nevoie urgentă de un program ambițios de sănătate al UE pentru a se asigura că sistemele europene de sănătate pot face față amenințărilor viitoare pentru sănătate. Acest lucru nu este posibil dacă bugetul este redus la 1,7 miliarde EUR, așa cum a propus statele membre.

Succes pentru eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Cu 74 de voturi pentru și numai 5 împotrivă, raportul meu pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene, EU4Health a fost adoptat”

”Raportul meu pentru Programul de Sănătate al UE, EU4Health, a fost adoptat. Urmează negocierile pentru creșterea bugetului Programului la 9,4 miliarde de euro.
Victorie pentru Sănătate, astăzi, în Parlamentul European. Cu 74 de voturi pentru și numai 5 împotrivă Raportul meu pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene, EU4Health a fost adoptat de Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, ENVI”.
Bușoi a declarat că „va fi crucial să creștem finanțarea pentru Programul EU4Health la 9,4 miliarde de euro”, pentru a „avea capacitatea de a face față pandemiilor viitoare și a amenințărilor la adresa sănătății și pentru a face sistemele noastre de sănătate mai rezistente”.

Europarlamentarul Cristian Bușoi: ”Principala misiune a mea și a colegilor mei din Comisia ENVI este să creștem finanțarea pentru EU4Health la 9,4 miliarde de Euro”

”Criza COVID-19 a arătat că UE are nevoie urgentă de un Program ambițios de pentru a se asigura că sistemele medicale europene vor face față amenințărilor asupra sănătății. Acest lucru va fi posibil numai cu un buget generos, iar principala misiune a mea și a colegilor mei din Comisia ENVI este să creștem finanțarea pentru EU4Health la 9,4 miliarde de Euro, așa cum a propus Comisia Europeană în primavera acestui an. Doar cu un buget adecvat provocărilor cu care ne confrutăm vom putea lupta împotriva pandemiilor, cancerului, bolilor cardiovasculare, bolilor rare, vom putea susține inovarea și vom face ca sistemele de sănătate din România și toate celelalte state membre UE să fie mai puternice și mai rezistente. ”.

Eurodeputatul PNL: ”Am subliniat că este esențial ca EU4Health să sprijine digitalizarea asistenței medicale, să finanțeze misiuni pentru prevenirea și gestionarea bolilor cronice, să consolideze lupta împotriva cancerului”

”În Raportul meu care a primit astăzi votul colegilor din Comisia de Sănătate a Parlamentului European am subliniat că este esențial ca EU4Health să sprijine digitalizarea asistenței medicale prin crearea și aplicarea Registrului european de sănătate electronica, să finanțeze misiuni pentru prevenirea și gestionarea bolilor cronice, să consolideze lupta împotriva cancerului în acord cu Planul european de combatere a cancerului, să susțină și să promoveze vaccinarea, să se concentreze mai mult pe prevenirea bolilor și, cel mai important, să contribuie la reducerea inegalităților în materie de sănătate”.
Eurodeputatul susține că toti pacienții, indiferent de naționalitate, au dreptul la acces la sănătate și la servicii medicale de calitate, fiind necesară rezolvarea deficitului de medicamente din statele membre ale UE.

”De la București și Sofia, până la Madrid sau Helsinki, toti pacientii au dreptul la îngrijiri medicale de calitate”, spune eurodeputatul Cristian Bușoi

”Toți pacienții, de la București și Sofia, până la Madrid sau Helsinki au dreptul la îngrijiri medicale de calitate, la spitale curate și dotate cu aparatură de ultimă generație. La fel de important, cu ajutorul Programului EU4Healh trebuie să rezolvăm criza medicamentelor care se accentuează în UE și să ducem campanii susținute pentru a combate consumul de tutun și alcool, extrem de dăunător sănătății”.

”Am propus în Comisia ENVI înființarea unui grup de coordonare format din experți independenți în domeniul sănătății publice”

”Pentru a ne asigura că Programul de Sănătate al UE este pus în aplicare în mod eficient am propus în Comisia ENVI înființarea unui grup de coordonare format din experți independenți în domeniul sănătății publice și consolidarea rolului Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).
Urmează ca Parlamentul European să voteze acest raport cel târziu în timpul sesiunii plenare din 11-12 noiembrie, iar apoi vom fi gata să începem negocierile cu statele membre pentru ca EU4Heath să poată fi pus în aplicare de la începutul anului 2021”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Raportul meu pentru Programul de Sănătate al UE, EU4Health, a fost adoptat. Urmează…

Posted by Cristian Bușoi on Wednesday, October 14, 2020

Se așteaptă ca Parlamentul European să voteze acest raport cel târziu în cadrul sesiunii plenare din 11-12 noiembrie, după care Parlamentul este pregătit să înceapă negocierile cu statele membre, astfel încât programul să poată fi pus în aplicare de la începutul anului 2021.

La 28 mai 2020, Comisia a prezentat un nou program autonom EU4Health pentru 2021-2027, ca parte a planului de redresare pentru a construi sisteme de sănătate rezistente în UE, abordând amenințările transfrontaliere pentru sănătate, punând medicamentele la dispoziție și la prețuri accesibile și consolidând sisteme de sănătate. Programul de sănătate a fost anterior sub bugetul inițial pe termen lung al UE 2021-2027 ca un element al Fondului Social European Plus (FSE +).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata