Test de inteligență avansată | Adaugați 1 chibrit pentru a corecta egalitatea: 3*2-4=14

Test de inteligență avansată | Adaugați 1 chibrit pentru a corecta egalitatea: 3*2-4=14
Test de inteligență avansată
Publicat: 06/05/2022, 15:44
Actualizat: 06/05/2022, 17:50

De când nu ți-ai mai antrenat creierul să facă un exercițiu de testare a inteligenței? Rezolvarea acestui test s-ar putea să îți antreneze o serie de abilități pe care nu le mai puseseși la treabă de mult. Tot ce trebuie să faci este adaugi 1 chibrit pentru a corecta egalitatea: 3*2-4=14.

Un test aparent simplu, dar el dă multă bătaie de cap celor care încearcă să îl rezolve.

Așadar, adaugă 1 chibrit pentru a corecta egalitatea: 3*2-4=14.

Rezolvare:

Dacă ai epuizat toate variantele și nu ai găsit răspunsul corect, descoperă mai jos rezolvarea testului de inteligență.

Pe de altă parte, dacă ai reușit să dezlegi misterul, felicitări! Verifică dacă e același răspuns pe care l-ai ales și tu.

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.