Test de logică | Care dintre cei 4 șoricei a furat bucata de cașcaval?

Test de logică | Care dintre cei 4 șoricei a furat bucata de cașcaval?
Publicat: 02/10/2022, 17:09

Testul propus reprezintă o modalitate amuzantă pentru a-ți afla nivelul de inteligență, iar doar persoanele cu un IQ ridicat pot identifica rapid „vinovatul” dinstr cei patru șoricei.

Testul de inteligență vă va ajuta la stabilirea IQ-ului, pe baza deciziei pe care o luați în timp ce rezolvați problema. Pentru a rezolva aceste tipuri de teste, trebuie să analizați problema în detaliu și să ajungeți rapid la răspuns folosindu-vă abilitățile analitice și de raționament, iar aceste jocuri distractive sunt rezolvate făcând apel la gândirea creativă. Trebuie să gândiți creativ când ajungeți la soluție, deoarece răspunsul este la vedere, ascuns în mici indicii vizuale.

Persoanele care au capacitatea de a face deducții logice rapide, pe baza unor indicii vizuale, dau dovadă de un grad ridicat de inteligență. Deducțiile logice pe baza unor exerciții de imaginație vizuale și identificarea cu ușurință a unor indicii, forme sau imagini reprezintă un semn al inteligenței vizuale sau spațiale. Aceasta este una dintre multiplele forme de inteligență identificate de profesorul Howard Gardner, care a combătut conceptul inițial de coeficient de inteligență.

Care e șoricelul „infractor”

Definiția din dicționarul limbii române arată că inteligența este „capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior; deșteptăciune”.

Astfel, pentru identificarea șoricelului „infractor” trebuie analizate toate unghiurile. În desen apare patru șoricei, fiecare purtând în brațe o bucată de cașcaval. Toți par încântați de „prada” lor, dar numai una provine din roata de cașcaval din imagine.

Răspunsul la acest test este destul de simplu, doar că trebuie spirit de observație și, mai mult, ceea ce specialiștii numesc „gândire laterală”.

Deci, răspunsul la acest test mental este al treilea șoricel, pentru că bucata lui de cașcaval are forma care se potrivește perfect.

Citiți și:

Test de inteligență | Care dintre cele 4 pahare are cea mai mare cantitate de apă?

Iluzie optică | Doar cei cu un IQ mare pot vedea ce număr se ascunde în această imagine

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase