Top trei tendințe de design interior ale anului 2022

Top trei tendințe de design interior ale anului 2022
Sursa foto: Freepik
Publicat: 06/05/2022, 18:12

Platformele de social media sunt împânzite de fotografii cu case elegante și confortabile, care sunt atât funcționale, cât și atrăgătoare, iar tu visezi și te întrebi dacă astfel de combinații sunt posibile. Dacă îți dorești să îmbini frumusețea cu funcționalitatea, 2022 este anul pentru a te inspira pentru casa ideală.

Deoarece ultimii doi ani au fost petrecuți în interior și toate activitățile pe care obișnuiam să le desfășurăm afară au fost mutate în zona office a casei, locuința ta a suferit, cel mai probabil, unele modificări pentru a se adapta perioadei de telemuncă.

Acum, că lucrurile au revenit aproape la normal, este firesc să-ți dorești ca locuința ta să arate mai puțin ca un mediu de lucru și mai mult ca un refugiu în care să te odihnești și să te reîncarci după o zi lungă la muncă.

Anul 2022 este despre estetica vintage și retro, dar cu o notă modernă. Ești pregătită pentru o nouă rundă de renovări? Iată top trei trenduri ale anului care s-ar putea să-ți facă cu ochiul:

Stilul Cottagecore

Stilul cottagecore, care este în esență o dramatizare a perioadei Victoriene, redevenită populară datorită rețelei de socializare Tumblr, a fost readus la viață de noua generație folosind platforme precum TikTok și Twitter. Este o reprezentare a vieții culturale occidentale, cu un accent deosebit pe estetica rurală engleză și care inspiră, în primul rând, căldură și confort.

Cottagecore domină anul acesta, fie că este vorba despre modă, frumusețe sau în design interior. Este delicat și atractiv și ar trebui să ofere un confort adecvat pentru mintea și spiritul tău.

Dacă intenționezi să creezi un interior inspirat de cottagecore, reține că elementele cheie sunt natura, viața la fermă și orice are influențe de conac englezesc al secolului 19.  Dacă îți dorești un living primitor și confortabil, păstrează culorile deschise și pastelate, precum galbenul sau cremul.

Canapele de culoare albă sunt la mare căutare în această perioadă și pot fi combinate cu o masuta cafea din lemn sau metal. Dacă vrei un aspect de căsuță rurală englezească, trebuie să ai mobilier de epocă, vintage, cu aspect cât mai învechit. Nu uita să adaugi cât mai multe elemente botanice, fie ele naturale sau artificiale.

Stilul retro al anilor ‘70

Anul 2022 nu este doar despre renașterea tendințelor de modă și frumusețe vintage. Este, de asemenea, despre îmbunătățirea esteticii designului interior al secolului trecut. Când te gândești la anii 1970, te gândești imediat la o Cher tânără și delicată, la vitalitatea lui Elton John și la stilul de viață hippie, care a impresionat tot Globul.

Nu știi de unde să începi? Cel mai probabil cu o canapea clasică din piele, apoi adaugă nuanțe calde și neutre, cum ar fi alb murdar și crem pe pereți, un covor oriental și, eventual, pete de culoare, cum ar fi roșu burgund sau verde vibrant.

Dacă-ți dorești acel stil hippy, optează pentru mobilier din ratan; este foarte rezistent și solid, oferind însă maximum de confort. Poți folosi ratanul chiar și pentru scaune dining, asortate cu o masă simplă, din lemn de stejar.

Formele curbate fac, de asemenea, o revenire în forță și arată fantastic atunci când sunt comparate cu designurile futuriste ale televizoarelor, oglinzilor și ramelor foto. Mobilierul cu muchii rotunjite se potrivește de minune cu stilul vintage și retro. Nimic nu este mai simpatic ca un televizor retro care difuzează toate hiturile Led Zeppelin.

Tendința DIY

DIY (do it yourself – fă-o singur)) este o mișcare celebră care a crescut în popularitate în ultima jumătate de deceniu. A început ca un proiect educațional pentru copiii de toate vârstele, învățându-i despre reciclare și instruindu-i să-și dezvolte noi abilități pentru a realiza diverse decorațiuni.

Acum a crescut într-o mișcare mult mai amplă, deoarece integrează și mișcarea pentru ecologizare, având în vedere că se concentrează pe minimizarea amprentei umane ecologice asupra naturii.

Dacă nu ești încă sigur ce presupune mișcarea DIY, ia în considerare artiștii care scotocesc depozitele de vechituri pentru mobilier vechi care costă doar câțiva lei, îl repară și îl vând pentru a fi utilizat de o altă generație sau două.

Poți să-ți recondiționezi vechiul mobilier, fie revopsindu-l sau doar adaugându-i un strat nou de lac protector, să restaurezi rame de oglinzi vechi sau chiar să îți creezi propriul mobilier folosind materiale reciclate. Este o metodă grozavă de reduce excesul de materiale, cheltuieli și mobilier din comerț, asta în timp ce îți face casa unică.

Nu uita că, la sfârșitul zilei, cel mai important aspect al casei tale este că ar trebui să te simți în siguranță și confortabilă, dornică să te reconectezi cu tine de fiecare dată când treci de pragul acesteia.

Sursa foto: Freepik

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Știința confirmă: îmbrățișările pot alina durerea, anxietatea și depresia!