Un contrabandist de țigări a lovit o mașină a Poliției de Frontieră și un agent, în Timiș

Redactor:
Gândul

Polițiștii de Frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timiș au desfășurat, în data de 13 februarie, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu țigări.

La un moment dat, în jurul orei 19.00, un echipaj a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, în zona Grabaț – Lenauheim, un autoturism despre care aveau informații că era folosit la transportul de țigări de contrabandă.

Șoferul autovehiculului nu a oprit, însă, la semnalele polițiștilor și s-a pornit în urmărirea acestuia, fiind alertate şi alte echipaje ale Poliției de Frontieră.

Pe timpul urmăririi, șoferul a încercat să scape de agenți, efectuând manevre periculoase, prin care a acroșat autospeciala din dotarea instituției, aceasta fiind avariată.

Polițiștii de frontieră au reușit oprirea autoturismului pe raza localității Grabaț, iar apoi șoferul a încercat să abandoneze mașina. În timpul reținerii bărbatului, acesta a devenit violent, lovind pe unul dintre polițiștii de Frontieră.

În interiorul autovehiculului, care aparţine unei femei din Grabaţ, au fost descoperite 5.010 pachete țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, în valoare de aproximativ 75.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Șoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de contrabandă şi ultraj. Urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

FOTO: Poliţia de Frontieră, pressalert.ro & opiniatimisoarei.ro

VIDEO: Poliţia de Frontieră

Inchide