• Publicat:
  • Actualizat:
Eu Primar

Iași: Centralizarea voturilor suspendată după ce alegătorii au primit buletine în plus

Iași: Centralizarea voturilor suspendată după ce alegătorii au primit buletine în plus
Operațiunea de centralizare a voturilor a fost suspendată la Iași, după ce alegători din două secții din municipiul Iași au primit câte două buletine de vot pentru alegerea primarului, iar la numărare, sistemul informatic a identificat mai multe voturi decât alegători.

„La Biroul Electoral Municipal Iași avem două secții unde, din eroare, alegătorii au primit câte două buletine pentru alegerea primarului. Drept urmare, în momentul în care sunt introduse datele în sistem apare o eroare, adică sunt mai multe voturi pentru primar decât numărul alegătorilor”, a declarat, pentru Mediafax, Andreea Trifan, locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean Iași.

Aceasta a mai declarat că până în momentul în care administratorii softul nu găsesc o soluție, datele nu vor putea fi centralizate. Cât privește situația din cele două secții de votare, conducerea Biroului Electoral Județean Iași anunță că se fac verificări de către organele de anchetă și ar fi fost identificat chiar și un alegători care și-a exprimat votul pe ambele buletine primite.

Situația a fost sesizată și la Biroul Electoral Central.

Potrivit primelor date provizorii, în municipiul Iași, Mihai Chirică (PSD) a obținut 46,7%, pe locul doi fiind Marius Bodea, din partea PNL, cu 23,3%.

Inchide