Ion Iliescu: „Am mers întotdeauna la toate voturile. E o datorie elementară”

Redactor:
Alexandru Moise
Ion Iliescu: „Am mers întotdeauna la toate voturile. E o datorie elementară”
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a afirmat că a mers la toate scrutinurile electorale de până acum pentru că „e o datorie elementară", și a afirmat, referitor la noul sistem, că ideea de antifraudă, indiferent cum e promovată, e necesară.

Ion Iliescu a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la Secția de votare 63, din Liceul Jean Monnet, ce l-a determinat să vină la vot, iar el a răspuns că a făcut-o de fiecare dată când s-au organizat alegeri.

„Am mers întotdeauna la toate voturile. E o datorie elementară”, a spus fostul președinte.

Jurnaliștii au fost interesați să afle și părerea lui Ion Iliescu despre noul sistem antifraudă, dacă acesta avantajează pe cineva.

„Depinde ce înțelege fiecare prin nou. Trebuie să avem pe de o parte o continuitate, consecvență, în consolidarea democrației românești, (…) și, pe de altă parte, să asigurăm o deschidere spre mai bine, spre nou”, a răspuns Iliescu.

Reprezentanții mass-media au insistat pe această temă și au făcut referire directă la sistemul antifraudă, dacă este unul benefic, iar fostul ptreședinte l-a apreciat ca fiind unul pozitiv.

„Ideea de antifraudă, indiferent cum e promovată e necesară. Dacă este eficientă sau nu maniera în care se abordează, asta e chestiunea de fond”, a mai spus Ion Iliescu.

Tags:
Inchide