Mihai Schiau
07.06.2016
Eu Primar

Nicușor Dan cere renumărarea voturilor în sectorul 1

Nicușor Dan cere renumărarea voturilor în sectorul 1
Uniunea Salvați Bucureștiul depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în 5 - 10 secții, invocând discrepanțe statistice, a anunțat luni seara la un post de știri liderul formațiunii, Nicușor Dan. El a precizat că USB a rămas fără delegați în mai multe secții de vot. Unii dintre ei au plecat la concertul Maroon 5.

„Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din 5 – 10 secții de votare din sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat niște discrepanțe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al sectorului să admită și să renumere în câteva secții de votare. (…) În situația în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare”, a declarat Nicușor Dan, citat de tvr.

El a adăugat că USB a avut inițial delegați în toate secțiile de votare din sectorul 1, dar că nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care și-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în București.

„Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau și au rămas niște secții în care nu am avut pe nimeni”, a precizat el.

Luni dimineață, Nicușor Dan a scris pe pagina sa de Facebook că USB nu a avut delegați în 36 de secții, exact în cele în care PSD a luat mai multe voturi.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieșirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-ar fi primit Clotilde Armand (USB) — 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianța PSD+UNPR) — 30,5%.

Inchide