„O chestie generală” care încurcă orice candidat. Mironescu: „Am un sentiment de frustrare”

Publicat: 16/05/2016, 15:38

„Aici mai trebuie să mai lucrez”. Și lucrează. Pentru început să le facă vânt din jur alora care ar putea să-l lovească la candidatură. Care ești din sectorul 6, ai vorbit cu Mutu? Pesedistul cu DIICOT-ul pe cap, Gabriel Mutu care, după slogan, vorbește. Mironescu a vorbit, înainte de campanie. Nimic ocult, ceva legat de activitatea parlamentară. „Zvonurile astea legate de o înțelegere între mine și domnul Mutu sunt total nefondate”. Altul dat la o parte, Rareș Mănescu, primarul PNL în funcție. Mironescu zice că nu-l avantajează asocierea, că Mănescu a lăsat de dorit la capitolul comunicare. Adică, „lucrurile nu s-au întâmplat așa cum cetățenii se așteptau”.

„Spre deosebire de alți politicieni, activitatea mea din sectorul 6, de până acum, a lăsat urme”, spune Mironescu și dă exemplul schimbării legii ANL să nu mai fie prețurile caselor indexate cu 40%. Dacă ajunge primar, vrea să lase și altele. Alte urme, prima la primărie. Are planul: să-i pună la muncă pe oameni.

Nu-și fac treaba? „Ba da, dar nu după criteriile mele de eficiență și productivitate”. Mai concret: „Răspunsurile care se dau cetățenilor nu trebuie să fie niște răspunsuri corecte. Trebuie să fie niște răspunsuri edificatoare. Îmi propun să nu mai văd în răspunsurile adresate cetățenilor, și vă spun că am văzut destule, citate din lege. Ți se dau douăzeci de rânduri din care nu înțelegi nimic, în care, de fapt, ți se spune care este temeiul legal pentru care o oarecare problemă a ta nu se poate rezolva (…) Chiar dacă îi dai un refuz, îi oferi o soluție și îi spui: problema respectivă ține de Primăria Municipiului București. Vom înainta solicitarea dumneavoastră către Direcția X din Primăria Municipiului București și în termen de treizeci de zile veți primi un răspuns. Așa trebuie făcut”.

Și încă una: pauza de masă rămâne că „e de la Dumnezeu sau de la lege”, dar cu directorii, ședințeledupă program. „Programul de lucru al Primăriei, atât al meu, cât și al personalului Primăriei, trebuie să fie dedicat cetățenilor. Ce avem noi de organizat într-o echipă de cinci, șase, zece, câți om fi, aia putem să discutăm și după programul de lucru al Primăriei”.

„Reabilitez Sectorul 6. Vin cu soluții”. Mironescu și-a făcut sloganul singur. „După sufletul meu”, zice. Și convinge pe cineva? Nu cu sloganul, ci cu discuțiile. Tocmai spune că l-au abordat niște bunici în parc, că aveau o problemă. „Pur și simplu m-au văzut trecând pe stradă și m-au oprit”.

Adică vă cunoaște lumea? Răspuns rapid: „Și că mă cunoaște și că m-au oprit pentru că au auzit că, dacă vorbesc cu mine, se poate întâmpla ceva. Și asta eu zic că de fapt este cel mai important și arată faptul că am reușit până acum să transmit mesajul corect către oameni, încrederea în puterea de a mișca lucrurile”

Acum, sincer, dacă mergeți pe stradă, fără staff-ul de campanie vă recunoaște lumea? Răspuns gândit: „Eu zic că sunt cunoscut și oamenii chiar dacă nu mă abordează toți, bineînțeles, zic că mă observă când trec pe lângă mine”.

Am un sentiment de frustrare că nu mă interpelează mai mulți. Și aici este o problemă, dacă vreți, cred că legată de încrederea în clasa politică, în general. Și aici mai trebuie să mai lucrez. Din păcate, nu depinde doar de mine, adică e o chestie atât de generală, încât depinde de toți politicienii, dacă vreți, din țara asta, de a recăpăta încrederea oamenilor”, completează politicianul candidat.

Mironescu are și un program: „Regenerarea urbană a sectorului 6″. „Este un concept integrat, modern, care ține de dezvoltarea orașelor în general – sectorul 6 cu 370.000 de locuitori poate fi considerat un oraș – și care presupune trei piloni principali și anume: reabilitarea spațiului fizic al sectorului, a domeniului public, a blocurilor, în special, a clădirilor de locuit; revitalizarea mediului social și aici aș accentua foarte mult elementele legate de petrecerea timpului, partea culturală, cu Centrul Cultural Favorit, cu Lacul Morii”.

Nu îi trebuie tot mandatul, promite el, ca Favoritul, acum o ruină, să devină un centru cultural modern.

Până atunci însă, un test simplu. Prima întrebare, restul aici.

Ce autobuz ajunge direct de la Piața Unirii la Favorit? Pauză. „Nu știu să vă răspund”

Răspuns corect: niciunul.

Citește aici interviul integral cu Răzvan Mironescu: „Pauza de masă e de la Dumnezeu, dar timpul de lucru trebuie să fie folosit eficient la Primărie”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață