PRODUCȚIE: Industria alimentară, producția de băuturi alcoolice și industria chimică au tipărit mai multe etichete în 2020

PRODUCȚIE: Industria alimentară, producția de băuturi alcoolice și industria chimică au tipărit mai multe etichete în 2020
Publicat: 14/04/2021, 16:01
Actualizat: 14/04/2021, 17:36

În topul industriilor care au solicitat cel mai mult serviciile firmei clujene, anul trecut, s-au mai aflat industria alimentară, cea de băuturi răcoritoare și alcoolice. Valoarea comenzilor primite de tipografia Rottaprint din Cluj din partea industriei chimice s-a dublat în 2020.

Una dintre cele mai importante tendințe observate de Rottaprint anul trecut a fost reprezentată de creșterea semnificativă a etichetelor pentru mărcile proprii din retail (private label), avans care se va menține și anul acesta, atât în România, cât în țările în care compania activează precum Germania și Ungaria, afirmă reprezentanții companiei din Cluj.

În 2020, cei mai mulți dintre clienții companiei au dezvoltat proiectele deja existente în strategia lor de business, iar din a doua jumătate a anului au început discuțiile și pentru alte proiecte noi – Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

Acest lucru se datorează în mare parte eforturilor de comunicare și promovare ale lanțurilor de retaileri și a creșterii diversității produselor parte a brandurilor proprii.

Consumatorii fac regulile pe piață

În ceea ce îi privește consumatorii finali, în ultimul an, compania a observat două categorii distincte ale căror obiceiuri de consum s-au reflectat și în producția Rottaprint.

Pe de o parte, sunt cei care acordă o atenție mare prețului, cantității produsului sau ofertelor retailerilor. Prin urmare, compania a înregistrat o cerere mai mare pentru ambalaje și etichete pentru recipiente mai mari, în care se poate ambala o cantitate mai mare de produs, de cele mai multe ori cu un preț mai avantajos.

Citește și https://www.gandul.ro/financiar/business/antreprenori/competitie-horatiu-tepes-ceo-bilka-a-fost-declarat-antreprenorul-anului-2020-in-romania-el-va-reprezenta-romania-la-finala-mondidinala–iunie-19613733

De cealaltă parte, sunt consumatorii care chiar și în contextul pandemiei nu au renunțat la grija pentru protecția mediului și optează pentru ambalaje prietenoase, care se pot recicla sau reutiliza în urma consumului produsului. Dintre țările în care compania clujeană operează, Germania a fost țara care a înaintat cele mai multe solicitări de produse din materiale reciclabile în 2020.

Provocările aduse de pandemie

Adaptarea modului de lucru în condițiile unei cereri foarte mari pentru anumite produse din industria alimentară și a dezinfectanților au fost principalele provocări în anul pandemiei pentru tipografie. S-au adăugat implementarea măsurilor suplimentare de igienă în zona de producție care necesitau timp în plus, dar și blocajele și întârzierile de materii prime cauzate de restricțiile impuse la nivel internațional odată cu răspândirea accentuată a coronavirusului.

 „În toată această perioadă, am comunicat foarte bine cu clienții noștri și am stabilit împreună produsele prioritare pentru livrare astfel încât să nu provocăm întârzieri în piață. Am oferit tot suportul logistic clienților din industria chimică, dar și celor care s-au orientat ulterior către producția de produse de igienă, însă fără a-i neglija pe ceilalți”, a completat Cristi Nechita-Rotta.  

Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, având 280 de angajați și o piață de  10 țări din Europa și Asia. Anul trecut, Rottaprint a avut o cifră de afaceri de 25 milioane euro, mai mare cu 9% față de anul anterior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani