FINANȚARE: Siscale AI țintește 800.000 euro prin listarea pe SeedBlink. Start up-ul este în curs de validare a unui patent în SUA

FINANȚARE: Siscale AI țintește 800.000 euro prin listarea pe SeedBlink. Start up-ul este în curs de validare a unui patent în SUA
Publicat: 27/04/2021, 15:17
Actualizat: 27/04/2021, 15:27

Siscale AI, companie care a dezvoltat o platformă de automatizare a proceselor IT pe baza inteligenței artificiale, intenționează să atragă 800.000 de euro prin platforma de investiții în startup-uri de tehnologie SeedBlink. Listarea a avut loc ieri, 26 aprilie, pentru membrii Seedblink Elite și Classic, în timp ce listarea pentru toți utilizatorii platformei va avea loc în a doua jumătate a lunii mai.

Compania a fost lansată în 2015 în New York de către Petrică Ruță, un român cu peste 25 de ani de experiență în domeniul IT, stabilit din anul 2012 în SUA. Ulterior, i s-au alăturat Bogdan Perian, Călin Cornigeanu, Cristian Ruță, Bogdan Sass, Bob Dimicco, Andreas Enotiadis.

Din suma de 800.000 de euro, aproximativ 150.000 de euro vor fi investiți de co-fondatorii companiei. Finanțarea targetată prin SeedBlink va fi direcționată pentru continuarea cercetării și dezvoltării produsului, marketing și vânzări.

Arcanna.ai este un patent în curs de validare în SUA

Arcanna.ai ajută specialiștii în securitate cibernetică în trierea alertelor, automatizarea a numeroase procese manuale, colectarea de informații de tip threat intelligence, crearea automată a tichetelor sau deduplicarea alertelor.

Compania este în proces de validare a unui patent în SUA pentru un element al Arcanna.ai, care se referă la colectarea de feedback de la agenți multipli pentru trainingul modelului de inteligență artificială.

Investiția va fi folosită în special pentru dezvoltare, mai ales că în prezent suntem în curs de validare a unui patent în SUA pentru aceasta soluție. Ne bucurăm să ne listăm pe SeedBlink, o platformă care ajută atât de multe startup-uri de tehnologie să își continue creșterea” – – Petrică Ruță, CEO și co-fondator Siscale AI.

Peste 100 de clienți în următoarele 18 luni

Pentru 2021, fondatorii își doresc să valideze produsul și să-l lanseze ca software as a service, iar în următoarele 18 luni vizează să înregistreze 100 de clienți. Managementul targetează atât piața din Europa cât și pe cea din SUA. Printre clienții Siscale se numără Orange România și Summit Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din New York.

Siscale AI este un startup activ în SUA, dar cu rădăcini românești. O echipă de seniori care a demarat din Cisco și a vândut produse și servicii de securitate cibernetică marilor corporații  americane, care își concentrează energiile către un produs bazat pe AI ce va suplini activitatea umană.

Arcanna.ai, produsul dezvoltat de Siscale, transformă procese complexe, economisind timp și bani, fără a sacrifica calitate. Listarea către Clubul SeedBlink este o mișcare agilă, în  drumul către runda Serie A –  Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink

Siscale AI este printre alumnii programelor Innovation Labs (pre-acclerare) și Advancing AI (accelerare), iar printre parteneriatele tehnologice încheiate pentru dezvoltarea Arcanna.ai se numără Elasticsearch, Google, PaloAlto și Cisco.

Compania este înregistrată în Delaware și are birouri în New Jersey, București și Timișoara. Echipa de cercetare și dezvoltare a Siscale AI are 32 de oameni și se află în România. Printre clienții Siscale AI se numără Orange România și Summit Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din New York. Sediul central al companiei se află la New York, SUA, iar echipa de specialiști IT este în România.

Seedblink este platforma de investiții în startups de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punctul de vedere al sumelor tranzacționate și a numărului de investitori. Compania își propune să democratizeze procesul de investiții prin a îmbina vizibilitatea adusă de crowdsourcing, flexibilitatea business angels și expertiza VC-urilor într-o platformă online.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase