MedTech: Medicul pediatru Andreea Șerban a dezvoltat aplicația KIDoc pentru copiii cu boli cronice

MedTech: Medicul pediatru Andreea Șerban a dezvoltat aplicația KIDoc pentru copiii cu boli cronice
Publicat: 27/03/2021, 11:47

Medicul român Andreea Mădălina Șerban, chirurg pediatru cu experiență în spitale din București, Paris, Londra și Luxemburg, a dezvoltat un startup de tehnologie care permite accesul copiilor cu boli cronice, și al părinților acestora, la informații și consultații online.

Aplicația KiDoc reunește medici cu expertiză specifică în diferite subdomenii ale pediatriei, profesioniști în cercetarea biomedicală și experți IT, este foarte aproape de lansare și va oferi un mediu de comunicare personalizat pentru părinte și echipa medicală (KIDoc Împreună). Toate documentele medicale vor fi stocate în format digital (KIDoc Digital) și îi va ajuta pe beneficiari inclusiv în administrarea medicației (KIDoc Tratament).

KIDoc este instrumentul profesional de asistență în administrarea tratamentului unic pe piața din România – Andreea Șerban, fondator

KIDoc îți spune când e timpul pentru o nouă doză, se asigură că un medicament nou nu interacționează cu cele pe care le ia deja copilul tău și te avertizează asupra unei posibile reacții adverse. Datele colectate vor fi oferite medicului curant într-un format cât mai ușor de analizat, cu informații despre aderența și răspunsul la tratament.

De asemenea, pe viitor, atunci cand datele acumulate o vor permite, ne dorim să explorăm posibilitatea integrării unor algoritmi de Machine Learning, pentru a asista medicul în luarea deciziilor terapeutice dificile.

”Ne dorim ca datele obținute în aplicație să poată fi puse în slujba asigurării unui tratament cât mai bun pentru toți pacienții care suferă de acea patologie”, explică dr. Andreea Șerban.

Pentru început, medicul și echipa cu care lucrează și-au propus să lanseze pe piață aplicația KIDoc Epi, pentru micii pacienți cu epilepsie și familiile lor, urmând ca anul viitor să dezvolte o soluție similară pentru alte două patologii cronice, astmul și diabetul.

Aplicația mobilă KIDoc Epi, care va fi disponibilă pentru testare în luna mai, țintește în primul an de la lansare aproximativ 4.000 de utilizatori, dintre care cel puțin 1.000 de clienți pentru versiunea Premium. Aceasta va include cele trei funcționalități, KIDoc Împreună, KIDoc Tratament și KIDoc Digital. Lor li se vor adăuga aproximativ 200 de beneficiari KIDoc Social, copii cu handicap și/sau din mediile dezavantajate și care beneficiază în mod gratuit de funcționalitățile Premium.

În România sunt 480.000 de copii care suferă de o boală cronică – Institutul Național de Statistică (INS)

Andreea Șerban adaugă faptul că, în cele 10 luni de la debutul proiectului, a discutat cu peste 1.000 de părinți ai copiilor cu boli cronice și profesioniști medicali implicați în îngrijirea lor, întrucât epilepsia face parte din prima etapă a proiectului. Astfel că, au fost cooptați cei mai cunoscuți neurologi pediatri din țară și reprezentanții asociațiilor părinților care au copii cu această patologie.

Tot în acest sens, a fost finalizată o strategie de prețuri și au fost identificate opțiuni pentru asigurarea componentei sociale în proiect. ”Acum este definitivat MVP-ul, ce include o platformă de comunicare și schimb de documente între toți membrii echipei de îngrijire a unui mic pacient cu epilepsie, de la părinți, la neurologi pediatri, logopezi, fizioterapeuti și psihologi”, explică dr. Andreea Șerban.

S-au alăturat proiectului Victor Teianu, Lead Developer, Tiberiu Iordache, Rares Petruc, Alexandru Babian și Andrada Cânțu, Junior Software Engineers din cadrul Facultații de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București (UPB).

KIDoc este unul dintre cele cinci proiecte ce fac parte din a doua ediție a acceleratorului Innovators for Children, program dezvoltat de Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu Impact Hub Basel și Fondation Botnar, prin care startup-uri și ONG-uri primesc mentorat, resurse și finanțare pentru a dezvolta soluții tech ce contribuie la wellbeing-ul copiilor.

KIDoc este un start-up în domeniul medicinei sociale al cărui obiectiv este să ofere ajutor profesional în îngrijirea copiilor cu boli cronice. Ideea KIDoc a prins viață în luna iunie 2020, la momentul intrării în programul Innovators for Children, dezvoltat de Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu Impact Hub Basel și Fondation Botnar, fiind acum în etapa de construire parteneriate și atragere de finanțare pentru dezvoltarea și lansarea aplicației pe piața din România.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Șantierele morții din timpul comunismului. Recordul deceselor îl deține, oficial, Transfăgărășanul
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Cauzele caniculei care dă bătăi de cap europenilor. Cât mai durează temperaturile de peste 40...
Alin Oprea, declarații exclusive. Tavi Colen tentativă de viol asupra Minodorei: 'Am intervenit eu'
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Alimentele pe care le poți consuma după ce au mucegăit. Secretul știut de puțini români
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se afişează notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
Raed Arafat, anunț cutremurător venit ÎN MIEZ DE NOAPTE: Lovitură pentru milioane de ROMÂNI
Bill și Melinda Gates sunt oficial divorțați! Surpriză: Melinda nu primește nici un dolar
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...