MedTech: Medicul pediatru Andreea Șerban a dezvoltat aplicația KIDoc pentru copiii cu boli cronice

MedTech: Medicul pediatru Andreea Șerban a dezvoltat aplicația KIDoc pentru copiii cu boli cronice
Publicat: 27/03/2021, 11:47

Medicul român Andreea Mădălina Șerban, chirurg pediatru cu experiență în spitale din București, Paris, Londra și Luxemburg, a dezvoltat un startup de tehnologie care permite accesul copiilor cu boli cronice, și al părinților acestora, la informații și consultații online.

Aplicația KiDoc reunește medici cu expertiză specifică în diferite subdomenii ale pediatriei, profesioniști în cercetarea biomedicală și experți IT, este foarte aproape de lansare și va oferi un mediu de comunicare personalizat pentru părinte și echipa medicală (KIDoc Împreună). Toate documentele medicale vor fi stocate în format digital (KIDoc Digital) și îi va ajuta pe beneficiari inclusiv în administrarea medicației (KIDoc Tratament).

KIDoc este instrumentul profesional de asistență în administrarea tratamentului unic pe piața din România – Andreea Șerban, fondator

KIDoc îți spune când e timpul pentru o nouă doză, se asigură că un medicament nou nu interacționează cu cele pe care le ia deja copilul tău și te avertizează asupra unei posibile reacții adverse. Datele colectate vor fi oferite medicului curant într-un format cât mai ușor de analizat, cu informații despre aderența și răspunsul la tratament.

De asemenea, pe viitor, atunci cand datele acumulate o vor permite, ne dorim să explorăm posibilitatea integrării unor algoritmi de Machine Learning, pentru a asista medicul în luarea deciziilor terapeutice dificile.

”Ne dorim ca datele obținute în aplicație să poată fi puse în slujba asigurării unui tratament cât mai bun pentru toți pacienții care suferă de acea patologie”, explică dr. Andreea Șerban.

Pentru început, medicul și echipa cu care lucrează și-au propus să lanseze pe piață aplicația KIDoc Epi, pentru micii pacienți cu epilepsie și familiile lor, urmând ca anul viitor să dezvolte o soluție similară pentru alte două patologii cronice, astmul și diabetul.

Aplicația mobilă KIDoc Epi, care va fi disponibilă pentru testare în luna mai, țintește în primul an de la lansare aproximativ 4.000 de utilizatori, dintre care cel puțin 1.000 de clienți pentru versiunea Premium. Aceasta va include cele trei funcționalități, KIDoc Împreună, KIDoc Tratament și KIDoc Digital. Lor li se vor adăuga aproximativ 200 de beneficiari KIDoc Social, copii cu handicap și/sau din mediile dezavantajate și care beneficiază în mod gratuit de funcționalitățile Premium.

În România sunt 480.000 de copii care suferă de o boală cronică – Institutul Național de Statistică (INS)

Andreea Șerban adaugă faptul că, în cele 10 luni de la debutul proiectului, a discutat cu peste 1.000 de părinți ai copiilor cu boli cronice și profesioniști medicali implicați în îngrijirea lor, întrucât epilepsia face parte din prima etapă a proiectului. Astfel că, au fost cooptați cei mai cunoscuți neurologi pediatri din țară și reprezentanții asociațiilor părinților care au copii cu această patologie.

Tot în acest sens, a fost finalizată o strategie de prețuri și au fost identificate opțiuni pentru asigurarea componentei sociale în proiect. ”Acum este definitivat MVP-ul, ce include o platformă de comunicare și schimb de documente între toți membrii echipei de îngrijire a unui mic pacient cu epilepsie, de la părinți, la neurologi pediatri, logopezi, fizioterapeuti și psihologi”, explică dr. Andreea Șerban.

S-au alăturat proiectului Victor Teianu, Lead Developer, Tiberiu Iordache, Rares Petruc, Alexandru Babian și Andrada Cânțu, Junior Software Engineers din cadrul Facultații de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București (UPB).

KIDoc este unul dintre cele cinci proiecte ce fac parte din a doua ediție a acceleratorului Innovators for Children, program dezvoltat de Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu Impact Hub Basel și Fondation Botnar, prin care startup-uri și ONG-uri primesc mentorat, resurse și finanțare pentru a dezvolta soluții tech ce contribuie la wellbeing-ul copiilor.

KIDoc este un start-up în domeniul medicinei sociale al cărui obiectiv este să ofere ajutor profesional în îngrijirea copiilor cu boli cronice. Ideea KIDoc a prins viață în luna iunie 2020, la momentul intrării în programul Innovators for Children, dezvoltat de Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu Impact Hub Basel și Fondation Botnar, fiind acum în etapa de construire parteneriate și atragere de finanțare pentru dezvoltarea și lansarea aplicației pe piața din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului