Câți lei primește salariu lunar un operator call-center la Digi RCS-RDS, în București. Singura condiție impusă

Câți lei primește salariu lunar un operator call-center la Digi RCS-RDS, în București. Singura condiție impusă
Publicat: 14/08/2022, 11:27
Actualizat: 14/08/2022, 11:31

Compania Digi RCS-RDS face angajări. Sunt căutați operatori call-center, iar salariul lunar este de 3.000 lei. Pentru a se califica, e nevoie ca viitorii candidați să îndeplinească o condiție.

Conform unui anunț de angajare, postat pe un site de profil, are nevoie de noi oameni în echipă.

Oferă un salariu lunar de 3.000 de lei.

Pentru a se putea angaja în companie, viitorii candidați trebuie să aibă minimum 3 ani de experiență în acest domeniu, conform informații publicate pe site-ul undelucram.ro.

Sursa foto: undelucram.ro
Sursa foto: undelucram.ro

INS: Românii au câștigat cu 49 de lei în plus la salariu în luna iunie, față de luna anterioară. Cât iau, în mod real, angajații în mână față de anul trecut

În contextul valorilor ridicate ale ratei anuale a inflației, câștigurile salariale medii nete ale românilor sunt în scădere. În iunie, rata anuală a inflației era de 15,1%, iar salariile, nominal, cu 12,3%, ceea ce a făcut ca românii să câștige, în mod real, mai puțin, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate joi.

După două luni de scăderi, indicele câștigurilor salariale medii nete a crescut, însă cu un procent foarte mic. Astfel, în luna iunie, acesta a ajuns la 101,2%, față de luna anterioară, mai, când era 99%, și aprilie, de 100,8%, în descreștere față de 105,8% în martie.

În luna iunie 2022, câştigul salarial mediu brut al românilor a fost 6.413 lei, cu 55 lei (+0,9%) mai mare decât în luna mai 2022, arată cifrele agregate ale INS.

Astfel, câştigul salarial mediu net a fost 3.977 lei, în creștere faţă de luna precedentă cu 49 lei (+1,2%).

Salariații români cu cei mai mulți bani, net, sunt cei angajați în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), cu 9.331 lei, iar cei cu cele mai mici câștiguri medii nete, în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (2.186 lei).

Nominal, în luna iunie 2022 comparativ cu Iunie 2021, câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,3%. Totuși, dacă este raportat la evoluţia preţurilor de consum, indicele câştigului salarial real1 a fost 97,6% ȋn luna iunie 2022 față de luna iunie 2021, deci cu 2,4% mai mic.

Față de luna precedentă, mai 2022, indicele câştigului salarial real a fost 100,4% ȋn luna iunie 2022. Comparativ cu luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost 223,7%, cu 1,1 puncte procentuale mai mare decât cel înregistrat în luna mai 2022.

Cele mai mari creșteri salariale

În luna iunie 2022, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a crescut, comparativ cu mai 2022, ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale ori pentru performanțe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare), precum și a realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte). De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat aplicării prevederilor legale privind une le măsuri fiscale conform cărora unele categorii de salariații beneficiază de prevederi speciale în ceea ce priveşte impozitul, contribuţia la asigurări sociale şi contribuţia la asigurări sociale de sănătate, arată INS.

Astfel, cele mai semnificative creșteri ale câştigului salarial mediu net au fost:

  • cu 24,2% ȋn extracţia cărbunelui superior şi inferior, cu 23,2% ȋn industria alimentară, respectiv cu 22,1% ȋn agricultură, vânătoare şi servicii anexe;
  • între 11,5% și 18,0% ȋn activităţi de editare, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea țițeiului, extracţia minereurilor metalifere;
  • între 4,0% și 7,0% ȋn fabricarea produselor textile, activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe), captarea, tratarea şi distribuţia apei, hoteluri şi restaurante, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, transporturi pe apă, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, transporturi aeriene, fabricarea băuturilor.

Au fost și scăderi ale câștigului salarial mediu net față de luna mai 2022, care au fost cauzate de acordarea în luna precedentă de premii ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost determinate de nerealizările de producție ori încasările mai mici (funcție de contracte/proiecte), precum și de angajările de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, din unele activităţi economice.

Potrivit INS, cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net au fost:

  • cu 16,5% ȋn fabricarea produselor din tutun, respectiv cu 10,1% ȋn extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale;
  • între 1,5% și 6,0% ȋn activităţi de servicii anexe extracţiei, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), tranzacţii imobiliare, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice.

Angajații din sectorul bugetar au avut scăderi ale câştigului salarial mediu net comparativ cu luna precedentă ȋn învăţământ (-11,7%), în principal ca urmare a acordării ȋn luna mai 2022 a biletelor de valoare (tichete de vacanţă) și a reducerii ȋn luna iunie 2022 a sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanței şcolare. Ȋn administraţia publică s-a înregistrat o reducere de -2,2%.

Ȋn sănătate şi asistență socială, câștigul salarial mediu net a crescut ușor comparativ cu luna precedentă (+0,7%).

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani