Companiile americane abandonează China și vor să resusciteze spiritul „Made in America”

Redactor:
Silviu Bănilă
Companiile americane abandonează China și vor să resusciteze spiritul „Made in America”
„America a depășit Mexicul, în privința celor mai dorite destinații pentru afaceri și companii"
Potrivit 247wallst.com, multe bunuri și servicii vor fi fabricate și oferite din nou în America.„Ar treilea studiu anual cu privire la companiile americane cu vânzări de peste un miliard de dolari arată că numărul companiilor care au revenit din China în SUA a crescut cu 20%, comparativ cu 13-16%, procentele înregistrate in 2013. Numărul antreprenorilor care vor să se întoarcă acasă a crescut cu 24% (versus 17-24%, procentul de anul trecut). Totodată, 54% dintre antreprenori și-au manifestat interesul pentru revenirea în America”, precizează analiștii Boston Consulting Group (BCG).
 
Unii experți au spus că producția s-a mutat din China în Mexic, unde forța de muncă este mai ieftină. Chiar și acest trend a început să sufere modificări. 
 
„America a depășit Mexicul, în privința celor mai dorite destinații pentru afaceri și companii”, au mai subliniat cei de la Boston Consulting Group. 
 
Respondenții au declarat că Statele Unite ale Americii vor reprezenta destinația pentru 47% din producția totală, în următorii cinci ani. Ei vor păstra doar 11% din capacitate în China (-21% față de anul trecut). Antreprenorii au estimat că vor fi mai puțin prezenți și în Mexic, Europa de Vest și restul Asiei. 
 
În consecință, subliniază analiștii, zvonurile potrivit cărora taxele mari, forța de muncă scumpă și infrastructura de producție învechită nu mai sunt la fel de actuale. 
Inchide