Laura Cojocaru
01.04.2019
Financiar

Concluzia italianului care cultivă usturoi în România: Vă vindeți ieftin terenurile. Românii nu au știut să-și păstreze valorile și bogățiile

Concluzia italianului care cultivă usturoi în România: Vă vindeți ieftin terenurile. Românii nu au știut să-și păstreze valorile și bogățiile
Concluiza italianului care cultivă usturoi în România: Vă vindeți ieftin terenurile. Românii nu au știut să-și păstreze valorile și bogățiile

Biagio Scrofani este inginer agronom, locuiește în Iași și de un an de zile și-a deschis o afacere: cultivă usturoi.

„Am venit la Iași și mi-am făcut meseria în diverse firme, iar de anul trecut am plantat usturoi. Soiurile pe care le am sunt românești, o parte, dar și din Spania. Mi-a fost greu sa mai găsesc semințe românești de usturoi. S-au mai pierdut din tradițiile legumicultorilor din aceste zone”, a declarat italianul pentru Bună ziua, Iași.

Italianul a făcut o comparație între agricultura din țara lui de origine și modul în care este cumpărat pământul în România. Bărbatul a ajuns la concluzia că românii își vând prea ieftin terenurile.

Italianul spune că este îndrăgostit de România, tocmai de aceea a ales să locuiască aici, dar trage un semnal de alarmă cu privire la defectele țării.

„La noi, în Italia, cel mai bun sol, ca cel pe care l-am gasit eu aici, costă 80.000 de euro hectarul. Vă vindeți ieftin terenurile. Eu m-am îndrăgostit de țara voastră repede, e frumoasă, dar e păcat că din România nu se mai exportă, ci se importă mult. Ati avut fabrici, acum nu mai este nimic. Eu cred că peștele de la cap se împute. Mama mea, care mă supraveghează din Italia, de fiecare dată când vine aici îmi spune că românii nu au știut să păstreze tradițiile, valorile, bogătiile lor”, spune Biagio Scrofani.

Italianul participă la programul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale destinat cultivatorilor de usturoi, prin care ar putea obține sume importante care pot fi folosite la reducerea cheltuielilor. Biagio Scrofani speră să-și extindă afacerea.

 

 

 

 

Inchide