O platformă online promite plata pagubelor asigurate de RCA în 48 de ore. Când va fi lansată și cum va funcționa PayPact

Redactor:
Madalina Prundea
O platformă online promite plata pagubelor asigurate de RCA în 48 de ore. Când va fi lansată și cum va funcționa PayPact
Platforma PayPact permite ca dosarul de daună, cu imaginile si documentele aferente, să poată fi făcut de păgubiți direct pe smartphone, în câteva minute de la producerea accidentului / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ

PayPact este platforma online prin care dosarul de daună RCA ar putea fi mult mai repede întocmit față de momentul actual, iar plata se va realiza în maximum două zile, a anunțat Dan Cobeanu, antreprenor cu afaceri în asigurări, fintech și insurtech. Lansarea produsului este prevăzută pentru primăvara anului 2021.

Platforma PayPact promite simplificarea procesului de instrumentare a dosarului, pentru clienți și companiile de asigurare, dar și plata rapidă, în 48 de ore, direct în contul clientului, a despăgubirilor acoperite de RCA aprobate în urma întocmirii unei constatări amiabile online, explică reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, inovația PayPact constă în procesul de înregistrare a dosarelor de daune prin intermediul aplicației web. PayPact a creat un flux care permite realizarea dosarului de daună pe smartphone, în doar câteva minute de la producerea accidentului. Informațiile sunt preluate în mare parte automat, împreună cu imaginile şi documentele aferente. Ulterior, acestea sunt procesate de către evaluatorii acreditați şi trimise societății de asigurare împreună cu o evaluare a daunelor. După aprobarea asiguratorului, PayPact transferă banii direct în contul clientului în maximum 48 de ore.

Platforma este dezvoltată de antreprenorul Dan Cobeanu, cu o experiență de peste 15 ani de în asigurări, fintech și insurtech, co-fondator al platformei roviniete.ro. Noua platformă se bazează pe capacitățile extinse antifraudă şi analiză de date, precum şi pe o echipă cu expertiză în dezvoltarea unor platforme de succes ce au procesat, în ultimii trei ani, peste 10 milioane de tranzacţii.

Păgubiții pot deschide și trimite dosarul de daună digital prin aplicația web PayPact, care îi ghidează la fiecare pas, astfel întreg procesul se reduce de la peste 60 de minute, în prezent, la doar 10 minute. Informațiile și estimările daunei sunt transmise automat companiilor de asigurare pentru validare rapidă. Odată aprobat un dosar, clientul păgubit are posibilitatea de a primi banii în 48 de ore direct de la PayPact.

Investiție de un milion de euro

Echipa lucrează de peste un an la crearea produsului, iar etapele au presupus muncă amplă de analiză a problemei și identificarea celor mai bune soluţii, cercetare a platformelor similare din piața externă, care rulează deja cu succes, design produs și aplicație.

”Estimăm că investiţia în următorii doi ani va ajunge la un milion de euro”, ne-a declarat Dan Cobeanu, CEO PayPact.

În viziunea lui Dan Cobeanu, platforma are potențialul de a deveni un adevărat ecosistem, intenția fondatorului fiind aceea de a atrage cât mai multe companii de asigurare în platformă. Fiind prima platformă care pune la dispoziţia societăţilor de asigurare o metodă modernă, sigură şi rapidă de interoperabilitate a datelor, în doar câteva minute de la producerea daunelor, PayPact salvează timpul ambelor societăţi (a asiguratului şi a păgubitului), şi crește în acelaşi timp nivelul de satisfacție a clienților prin ușurința și eficiența procesului de declarare a daunei, dar și prin încasarea rapidă a banilor.

”PayPact salvează timpul asiguratorilor, cât și al clienţilor – zeci de minute pierdute din cauza transcrierii datelor, erorilor cauzate de scrisul ilizibil sau copierii unor date redundante pentru fiecare dosar în parte”, adaugă Dan Cobeanu.

„PayPact a pornit de la identificarea uneia dintre cele mai mari probleme ale industriei de asigurări – nevoia de a instrumenta şi a plăti online, rapid, dosarele de daună”, a spus CEO-ul PayPact. Cu toate acestea, fondatorul platformei s-a ferit să avanseze detalii despre viitorii clienți.

În portofoliul lui Dan Cobeanu se află compania Scala Assistance, cunoscută pentru platforma roviniete.ro, care digitalizează procesul de achiziționare a rovinietelo, pe care a co-fondat-o în 2008. Aceasta a a ajuns în 2017 la o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro, iar un an mai târziu a fost a fost achiziționată, de o companie elvețiană.

În paralel, Dan Cobeanu a co-fondat și administrat o companie de brokeraj în asigurări, Scala Broker de Asigurare, vândută în 2014. De asemenea, în calitate de investitor în domeniul tehnologiei, s-a alăturat fondului Risky Business Ventures împreună cu alți 30 de oameni de afaceri de renume din România și străinătate. Risky Business Ventures, fond de capital de risc cu capital aproape exclusiv românesc, a investit în mai multe companii promițătoare din domenii precum fintech, HR, medtech, antreprenoriat social și logistică.

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
FOTO. Cum arată Anca Neacșu, blonda din trupa ASIA, la 43 de ani! Era una...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Mărturia fiicei criminalului din Onești: „Am sunat la Poliţie la Bacău şi la Bucureşti, să...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu școlile din București, decizia din miez de noapte
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide