INFRINGEMENT contra Austriei: Indexarea e profund nedreaptă. Nu există lucrători, nici copii de categoria a doua în Uniunea Europeană

INFRINGEMENT contra Austriei: Indexarea e profund nedreaptă. Nu există lucrători, nici copii de categoria a doua în Uniunea Europeană
Publicat: 24/01/2019, 18:19
Actualizat: 25/03/2019, 21:26

„Continuăm să considerăm că soluția aleasă este compatibilă cu dreptul european”, a declarat Juliane Bogner-Strauss pentru agenția de presă APA.

Pe 7 ianuarie, ministrul austriac al Familieia respins criticile Bucureștiului privind indexarea alocațiilor copiilor imigranților, afirmând că România, în calitatea de președinte al Consiliului Uniunii Europene, trebuie să aibă o poziție neutră. „Pentru o țară care exercită Președinția Consiliului UE, ar fi normal să adopte poziția unui coordonator onest și să acționeze cât mai neutru posibil,” declara la acea vreme Bogner-Straus. „Indexarea alocațiilor aduce mai multă corectitudine. În acest caz nu este vorba de salariu sau de asigurări sociale. Toți părinții primesc același procentaj raportat la nivelul de trai și toți părinții din UE, din Spațiul economic european și din Elveția sunt tratați egal.”auss.

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, afirma, dimpotrivă, că indexarea alocațiilor copiilor nerezidenți ai angajaților din Austria reprezintă un caz clar de discriminare, iar Guvernul ia în considerare să se adreseze Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Comisia Europeană declanșează INFRINGEMENTUL contra Austriei

„Deschidem procedura de infringement împotriva Austriei pentrunoua lege prin care cetățenii UE care lucrează în Austria sunt vizați de indexarea alocațiilor familiale și deducerilor fiscale în cazul în care copiii locuiesc în străinătate,” a transmis Comisia Europeană într-un comunicat.

„Piața comună europeană este bazată pe corectitudine și tratament egal. Atunci când angajații străini contribuie la sistemul de securitate în același mod ca și cei locali, trebuie să primească aceleași beneficii, inclusiv atunci când copiii locuiesc în străinătate,” a declarat comisarul UE Marianne Thyssen, într-o conferință de presă.

De asemenea, comisarul a mai spus că:″Indexarea e profund nedreaptă. Nu există lucrători, nici copii de categoria a doua în Uniunea Europeană′”.

Parlamentul de la Viena a adoptat în octombrie 2018 un proiect de lege care prevede că imigranții din alte țări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflați în țara de origine alocații adaptate nivelului de trai și veniturilor din națiunea respectivă.

Astfel, pentru cele mai multe state, inclusiv România, această măsură înseamnă o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din țările comunitare unde trăiesc acești copii. Măsuraa intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Comisia Europeană avertizase că ar putea declanșa procedura de sancționare a Austriei. „Imediat ce legea va intra în vigoare, Comisia Europeană nu va ezita să recurgă la toate posibilitățile, în contextul în care este garant al tratatelor comunitare”, declara Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Executivului UE.

„Indexarea veniturilor în funcție de nivelul de trai nu este permisă prin dreptul comunitar, lucru confirmat de Curtea de Justiție a UE. Este o problemă de corectitudine: o persoană care își achită contribuțiile în sistemul național trebuie să se aștepte la indemnizații la același nivel cu celelalte.”

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens