TRANZACȚIE: Grupul AAylex a preluat Banvit cu finanțare sindicalizată de la EximBank și CEC Bank. La cât s-a ridicat tranzacția

TRANZACȚIE: Grupul AAylex a preluat Banvit cu finanțare sindicalizată de la EximBank și CEC Bank. La cât s-a ridicat tranzacția
Publicat: 11/05/2021, 15:11

CEC Bank și EximBank finanțează cu 20 milioane euro compania AAylex, unul dintre cei mai importanți jucători din industria cărnii din România, pentru preluarea producătorului de furaje Banvit Foods. Suma va fi folosită pentru achiziționarea participației, dar și pentru finanțarea activității curente a grupului de firme.

Cu o cifră de afaceri consolidată de peste 651 milioane de lei in 2020 și peste 2.000 de angajați, Grupul AAylex se află in top cinci cele mai mari companii din industria carnii din Romania, în timp ce Banvit Food este unul dntre cei mai mari producători de furaje și de “pui de o zi” din România, fiind deținut de grupul turc Banvit, controlat la rândul lui de brazilienii de BRF, companie alimentară prezentă la nivel mondial.

Grupul AAylex a beneficiat de consultanță de specialitate în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției din partea PCF Investment Banking Romania (fosta Professional Capital Finance), care a acționat în calitate de aranjor de tranzacție și documentație, în timp ce Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost consultant juridic.

Prin achiziția Banvit Foods, care deține o fabrică de nutrețuri combinate, trei ferme de reproducție pui și o stație de incubație, se continuă strategia de integrare pe verticală a activităților „de la ou la ambalaj” a grupului AAylex. În prezent, Grupul AAylex, care s-a dezvoltat pornind de la fosta Avicola Buzău din 1982, acoperă mai multe activități, de la producția de hrană pentru păsări, reproducție, incubație, creșterea puilor de carne, abatorizare, facilități producție de preparate cu valoare adăugată și distribuția produselor de carne de pui sub brandul Cocorico.

”Continuăm să sprijinim business-urile antreprenorilor români, dovada fiind cele 120.000 de IMM-uri cu care colaborăm. Agricultura și industria alimentară sunt domenii în care vedem un mare potențial de creștere și care joacă un rol esențial pentru siguranța aprovizionării în România”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

Citește și https://www.gandul.ro/financiar/macroeconomie/agricultura/investigatie-consiliul-concurentei-a-declansat-o-ancheta-pe-piata-carnii-de-pasare-ce-producatori-de-top-sunt-vizati-19626795

”Este o tranzacție care întrunește toate condițiile succesului și sunt convins că o vom replica în viitor alături de alți antreprenori care văd oportunitățile din piață și se gândesc la extindere și care vor găsi în EximBank partenerul financiar ideal”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Achiziție strategică

Banvit Foods Romania a fost un colaborator tradițional al Grupului AAylex, iar prin această achiziție strategică AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată.

Grupul AAylex se află printre puținele firme europene integrate total în sistemul Food Industry.

Suntem 100% încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție și că vom integra rapid Banvit Food România în cadrul grupului nostru’’, – Bogdan Stanca, fondator si CEO al Grupului AAylex.

Lanț integrat

În ultimii 4 ani, AAylex Group a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă.

Grupul AAylex deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum.

Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, precum și piețelor din Orientul Mijlociu.

Grupul are un număr de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

   

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
Informația momentului despre PFIZER! Acum nu mai este niciun dubiu. Ce trebuie să știe cei...
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles. Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...