TRANZACȚIE: Grupul AAylex a preluat Banvit cu finanțare sindicalizată de la EximBank și CEC Bank. La cât s-a ridicat tranzacția

TRANZACȚIE: Grupul AAylex a preluat Banvit cu finanțare sindicalizată de la EximBank și CEC Bank. La cât s-a ridicat tranzacția
Publicat: 11/05/2021, 15:11

CEC Bank și EximBank finanțează cu 20 milioane euro compania AAylex, unul dintre cei mai importanți jucători din industria cărnii din România, pentru preluarea producătorului de furaje Banvit Foods. Suma va fi folosită pentru achiziționarea participației, dar și pentru finanțarea activității curente a grupului de firme.

Cu o cifră de afaceri consolidată de peste 651 milioane de lei in 2020 și peste 2.000 de angajați, Grupul AAylex se află in top cinci cele mai mari companii din industria carnii din Romania, în timp ce Banvit Food este unul dntre cei mai mari producători de furaje și de “pui de o zi” din România, fiind deținut de grupul turc Banvit, controlat la rândul lui de brazilienii de BRF, companie alimentară prezentă la nivel mondial.

Grupul AAylex a beneficiat de consultanță de specialitate în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției din partea PCF Investment Banking Romania (fosta Professional Capital Finance), care a acționat în calitate de aranjor de tranzacție și documentație, în timp ce Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost consultant juridic.

Prin achiziția Banvit Foods, care deține o fabrică de nutrețuri combinate, trei ferme de reproducție pui și o stație de incubație, se continuă strategia de integrare pe verticală a activităților „de la ou la ambalaj” a grupului AAylex. În prezent, Grupul AAylex, care s-a dezvoltat pornind de la fosta Avicola Buzău din 1982, acoperă mai multe activități, de la producția de hrană pentru păsări, reproducție, incubație, creșterea puilor de carne, abatorizare, facilități producție de preparate cu valoare adăugată și distribuția produselor de carne de pui sub brandul Cocorico.

”Continuăm să sprijinim business-urile antreprenorilor români, dovada fiind cele 120.000 de IMM-uri cu care colaborăm. Agricultura și industria alimentară sunt domenii în care vedem un mare potențial de creștere și care joacă un rol esențial pentru siguranța aprovizionării în România”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

Citește și https://www.gandul.ro/financiar/macroeconomie/agricultura/investigatie-consiliul-concurentei-a-declansat-o-ancheta-pe-piata-carnii-de-pasare-ce-producatori-de-top-sunt-vizati-19626795

”Este o tranzacție care întrunește toate condițiile succesului și sunt convins că o vom replica în viitor alături de alți antreprenori care văd oportunitățile din piață și se gândesc la extindere și care vor găsi în EximBank partenerul financiar ideal”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Achiziție strategică

Banvit Foods Romania a fost un colaborator tradițional al Grupului AAylex, iar prin această achiziție strategică AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată.

Grupul AAylex se află printre puținele firme europene integrate total în sistemul Food Industry.

Suntem 100% încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție și că vom integra rapid Banvit Food România în cadrul grupului nostru’’, – Bogdan Stanca, fondator si CEO al Grupului AAylex.

Lanț integrat

În ultimii 4 ani, AAylex Group a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă.

Grupul AAylex deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum.

Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, precum și piețelor din Orientul Mijlociu.

Grupul are un număr de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

   

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Telescopul Spaţial Hubble împlineşte 34 de ani de funcţionare