Varujan Vosganian: „Săptămâna viitoare vom începe șirul de privatizări”. Care sunt primele două companii de pe lista Ministerului Economiei

Varujan Vosganian: Săptămâna viitoare vom începe șirul de privatizări. Care sunt primele două companii de pe lista Ministerului Economiei
Publicat: 11/04/2013, 14:56
Actualizat: 20/03/2019, 20:22

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Craiova, că săptămâna viitoare va începe privatizarea Plafar și Sanevit Arad, care vor fi urmate de șantierele navale de la Mangalia, transmite corespondentul Mediafax.

„Săptămâna viitoare vom începe șirul de privatizări. Avem deja o listă pe care o vom supune Guvernului spre aprobare, la nivel de memorandum și apoi vor începe privatizările lor. Vom începe cu Plafar și Sanevit. Vom continua probabil cu șantierele navale de la Mangalia, cele care sunt în proprietatea statului. Peste câteva săptămâni vom prezenta planul de reorganizare pentru Oltchim, urmat de privatizare. Săptămânile care urmează voi avea consultări cu șase -șapte firme interesate pentru privatizarea Oltchim, firme care sunt din toate colțurile lumii, dar și din România”, a declarat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a anunțat că pe lângă privatizări intenționaeză să propună angajări în industra de apărare.

„De asemenea, vom prezenta caietul de sarcini pentru parteneriatul de la Cuprumin și vom propune Ministerului Finanțelor o solicitare de a permite angajarea câtorva sute de persoane în industria de apărare, unde am evaluat portofoliul de comenzi și există semne că putem dezvolta această industrie”, a afirmat Vosganian.

Ministrul Economiei a adăugat că a fost reevaluată taxa pe valoare adăugată pentru Mechel.

„În urma intervențiilor pe care Miniserul Economiei le-a făcut, ca purtător de cuvânt al industriei românești, Ministerul Finanțelor a reevaluat taxa pe valoare adăugată pentru Mechel și există sume de ordinul zecilor de milioane de lei care trebuie înapoiate Mechel cu destinația Mechel Câmpia Turzii, că primele sume au plecat astăzi de dimineață și, în discuția pe care am avut-o cu acționariatul, a rezultat că aceste sume vor fi alocate pentru plata salariilor în așa fel încât litigiul de muncă de acolo să încheie”, a mai spus Vosganian. (Georgiana Stănescu)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase