EDIȚIE SPECIALĂ GÂNDUL LIVE. Mirela Retegan, fondatoare „Gașca Zurli”: „Nu stresați familia cu Crăciunul perfect! Copiii vă vor fericite!”

EDIȚIE SPECIALĂ GÂNDUL LIVE. Mirela Retegan, fondatoare Gașca Zurli: „Nu stresați familia cu Crăciunul perfect! Copiii vă vor fericite!”
Publicat: 24/12/2020, 14:45
Actualizat: 24/12/2020, 18:54

Mirela Retegan, fondatoare „Gașca Zurli”, a vorbit în Ajunul  Crăciunului, la ediția specială GÂNDUL LIVE, cu gazda emisiunii, Emma Zeicescu, despre ce înseamnă sărbătorile, atât pentru ea, cât și pentru cei din jur, dar și despre publicul care o să fie încântat în această seară pe social media. Plină de optimism și cu o energie molipsitoare, Mirela Retegan a povestit pe îndelete despre experiențele copilăriei din perioada sărbătorilor, despre experiența infectării cu  Covid, o experiență care a răspuns la multe necunoscute, dar care au făcut-o să realizeze ce este prioritar în viață. O poveste care a emoționat pe social media este cea a Cristinei, o fetiță abandonată și salvată de doi ”îngeri”, așa cum îi numește Mirela Retegan, o poveste care arată că fiecare om are o misiune pe pământ, iar miracolele chiar există. 

Mirela Retegan a povestit despre experiența infectării cu  Covid la GÂNDUL LIVE, pe care a împărtășit-o și pe Facebook.

Mirela Retegan a împărtășit experiență infectării cu Covid pe Facebook: „Am trăit experiența din plin ”

„Sunt pe finalul perioadei de carantină. Mă simt foarte bine. Am avut, din fericire, o experiență medie, spun medicii, pe care am trecut-o cu bine. Îmi place să spun că am fost pozitivă înainte, voi fi pozitivă și după. Nu pot decât să spun că îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi s-a întâmplat într-o perioadă în care mi s-a permis să se întâmple, în care nu am pus în pericol viața nimănui, activitatea colegilor mei. Am trăit experiența din plin și am împărtășit-o cu oamenii pe rețelele de socializare, pentru că mi-am dorit să vadă evoluția unui om din ziua în care am fost declarată pozitiv până astăzi.

În perioada asta nu m-am intersectat cu Maia, fetita mea;  din fericire, casa este destul de mare și am putut să ne împărțim camerele, dar o să păstrăm distanța la masa de Crăciun. Din ceea ce am gătit, am mâncat doar eu.

Este ciudat acest Crăciun pentru că suntem setați să ni se întâmple niște lucruri, iar când cineva ne scoate din zona noastră de confort, ni se pare că nu am făcut nimic”.

„În seară această, de la ora 20.00, colegii mei au pregătit pe Facebook un spectacol unic”

Cristina Retegan a spus că, în această seară, „Gașca Zurli” va încânta fanii și pe cei mici cu un spectacol inedit, despre cum să colinde acasă.

„În seara această, de la ora 20.00,  colegii mei au pregătit pe Facebook un spectacol unic prin care îi învățăm pe oameni cum să colinde acasă la ei. O să vă distrați foarte tare! Am înregistrat cu câteva zile înainte să fiu confirmată cu Covid. Râdeam cu colegii mei, că o să fiu pusă în situația pe care am jucat-o atunci. Când am terminat filmările, am zis de față cu toată lumea: «Gata! Eu mi-am făcut treaba pe anul asta. Poate să vină și covidul, dacă vrea. Am timp!»”

„Anul acesta am învățat că singurul lucru pe care mă pot baza este pe ceea ce îmi aparține, pe ceea ce simt”

Mirela Retegan a povestit pe îndelete despre experiențele copilăriei din perioada sărbătorilor, dar si despre experiența infectării cu  Covid.

„Anul acesta am învățat că singurul lucru pe care mă pot baza este pe ceea ce îmi aparține, pe ceea ce simt, mai mult decât orice, că tot ce am acumulat în mintea mea mi-au folosit în acest an. Că nu te poți baza pe nimeni! Eu am știut, dinainte de a mi se face testul, că nu e o simplă răceală.

Am realizat că singurul lucru de care nu putem scăpa și o să se întâmple într-o zi este moartea și că nimeni nu a putut să scape. În rest, putem scăpa de orice: de sărăcie, de singurătate, de iubire, de trădare, de job etc. Mi-e foarte clar că, atâta timp cât sunt în viață, pot să ies din orice situație. Suntem obligați să luptăm în fiecare secundă pentru viața noastră, nu pentru bunuri. Din momentul acela nu mă mai tem. Am pierdut 95% din business, este enorm. I-am zis contabilei:  «Stai liniștită. Săraci am mai fost!»

Cine a trăit înainte de 1989 știe exact ce înseamnă să nu poți să te deplasezi, să mergi la biserica. Suntem mult mai liberi. Mă agăț de orice gând pozitiv, nu de povești. Chiar stau și mă gândesc care sunt lucrurile bune din viața mea.

Mă gândesc că o să fiu imună câteva luni. Mi-am făcut planuri. Dacă vedem partea bună din ceea ni se întâmplă, nu ai cum să nu răzbești.

În Ardeal, Moș Nicolae lăsa, mai degrabă, cadouri. Imi amintesc de portocală și banană.

„Nu stresați familia cu Crăciunul perfect! Copiii vă vor fericite! Copiii nu vor Crăciun perfect!”

Vreau să vă rog ceva. Eu am rămas cu niște sechele din sărbătorile de iarnă, pentru că mama se stresa atât de tare să fie casa perfectă. Nu stresați familia cu Crăciunul perfect! Nu există Crăciun perfect dacă stați până seară în bucătărie și  sunteti obosite. Copiii vă vor fericite! Copiii nu vor Crăciun perfect!

Este vorba despre măsură. Mama era veșnic supărată. Săracul, tata, nu intra în voie nicicum. Ea era ruptă de oboseală.

Primele trei lucruri pe care le voi face la iesirea din pandemie:

Primul lucru pe care o să-l  fac este să dau cea mai mare petrecere cu prietenii mei. Apoi, o să planific primul spectacol cu Gașca Zurli, iar al treilea lucru va fi să plec intr-o vacanță.

Noi ne-am tot întâlnit cu copiii. Este copleșitor când îi vezi că vin spre ține și se întorc spre părinții lor, iar noi așteptăm confirmarea părinților ca ne putem apropia de ei”.

Mirela Retegan a vorbit despre Cristina – „fetița care ne învață, în fiecare zi, că viața se numără în bătăi de inimă pe minut…”

„Mi se pare fantastic cum Cristinuta a devenit un simbol național pentru speranță și pentru credință. Fetița a fost abandonată, pentru cei care nu știu povestea, în spitalul din Timisoara; părinții ei- niște oameni foarte săraci de pe Valea Jiului- când au aflat că are o malformație la inimă, au lăsat-o acolo. După un an și jumătate, și-au dat seama că nu a murit. Adelina Toncean, un înger pe pământ, și împreună cu medicul Cătălin Cristoveanu au mers la Milano să o ajute să facă prima intervenție chirurgicală.

Dacă acest copil ar fi fost operat în primele trei luni de viață, așa cum se face, șansele ei la viață ar fi fost mult mai mari. Acum situația ei este una dificilă. Sunt bucuroasă pentru că îi pot face zile mai ușoare. Acești copii sunt evidența că avem zilele numărate”.

Un mesaj în Ajunul Crăciunului…

„Gazda emisiunii, Emma Zeicescu: Cum ar suna rugăciunile noastre în urechile lui Dumnezeu?

Mirela Retegan: Facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ. Şi ne iartă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri.

Am început să devin atentă la aceste aspecte după 40 de ani: care e rostul meu pe acest pământ, ce rămâne și ce merită să strângem în viața asta”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cel mai bizar vulcan de pe Pământ, poate chiar din Sistemul Solar, este o anomalie