EXCLUSIV GÂNDUL LIVE | Georgiana Rusu, fiica unei asistente din Suceava infectată cu noul COVID-19: Ar fi fost amenințări cu desfacerea contractului de muncă / Conducerea SJS ar fi știut că există o persoană infectată

Redactor:
Gandul

Georgiana Rusu, fiica unei asistente din Suceava infectată cu noul COVID-19, care lucrează în cadrul Spitalului Județean Suceava, susține la GÂNDUL LIVE că mama ei a mers de mai mult ori la conducerea spitalului pentru a semnala lipsa de echipamente, dar și faptul că unele colege prezentau simptome specifice coronavirusului.

„Mama a avut toate simptomele infectării cu noul coronavirus, mai puțin febră. Este internată în spital, alături de foarte multe alte cadre medicale și personal medical care a fost infectat”, a povestit Georgiana.

„În urmă cu una – două săptămâni, colegele mamei au început să se îmbolnăvească, pentru că nu existau echipamente de protecție iar mama s-a dus la conducere să ceară ajutor, să li se dea echipamente, medicamente, și să fie testate și colegele ei care prezentau simptome. Li se punea un simplu diagnostic de răceală și erau chemate în continuare la serviciu”, a explicat aceasta.

De asemenea, aceasta susține că mamei ei i s-a spus de către conducerea spitalului Județean Suceava că „se isterizează degeaba”, și, de asemenea, că „i-a vorbit urât, au făcut-o să plângă și, cumva, i-au spus că în momentul în care a îmbrăcat halatul alb trebuia să știe că va muri la datorie”.

„Am înțeles că au fost amenințări (n.r. de la conducere) că li se desface contractul de muncă. Nu pot să confirm asta, mama nu a fost amenințată în sensul ăsta, dar a fost umilită și i s-a vorbit urât”, a susținut Georgiana Rusu la GÂNDUL LIVE.

Situația de la Spitalul Județean Suceava unde foarte multe cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus sau se află în izolare

„Neoficial, am auzit că a fost o persoană infectată la spital și s-a ascuns acest lucru inclusiv de către conducere. (…) În Suceava, transmiterea este comunitară”, a precizat Georgiana Rusu.

„Fac un apel către toți oamenii să fim solidari și să cerem autorităților să ajute sistemul medical și cadrele medicale. Nu va veni nimeni să ne salveze”, a fost apelul acesteia.

La nivel național, în România, peste 100 de cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus, iar alte câteva zeci se află în izolare.

Inchide