EXCLUSIV GÂNDUL LIVE | Ionuț Moșteanu, deputat USR, despre izolarea politicienilor: În loc să dea comunicat de presă că se izolează, au ținut conferință de presă / Cerem responsabilitate maximă de la Orban și Iohannis

Publicat: 13/03/2020, 13:31
Actualizat: 13/03/2020, 15:44

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a declarat în exclusivitate la emisiunea GÂNDUL LIVE prezentată de Emma Zeicescu că „am văzut inconștiență la prezența senatorului care bănuia că avea COVID-19”.

De asemenea, acesta a declarat că USR-ul a intrat în izolare autoimpusă în urmă cu două-trei zile din responsabilitate.

„Eram într-o teleconferință, sunt acasă. Noi suntem responsabili, în această teleconferință, în jur de 30 de oameni, avem această disciplină.

Noi suntem în izolare, autoimpusă, de marți-miercuri, ședința USR a fost tot la distanță. Am venit ieri înțelegând importanța prezenței la Parlament, dar am văzut că noi am fost lăsați cu ochii în soare de meciurile de putere din PNL”, a declarat acesta la GÂNDUL LIVE.

Deputatul USR a vorbit și despre situația instabilă care s-a creat după ce a fost confirmat cazul senatorului PNL diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus: „Am fi putut avea un guvern care să ne treacă cu bine peste această perioadă. Nu avem un guvern, probabil că nu se vor mai ține consultările”.

„Parlamentarii ar trebui să fie un exemplu pentru toată societatea în perioadele grele, dar am văzut inconștiență la prezența senatorului care bănuia că avea COVID-19, avusese contact cu persoane în afara țării, dar a venit la întâlniri cu PNL”, a declarat Ionuț Moșteanu la GÂNDUL LIVE.

Acesta a pus accentul și pe modul în care membrii PNL au gestionat situația, transmițând informațiilor printr-o conferință de presă, unde persoanele suspecte de infectare au avut contact cu alte persoane: „În loc să dea comunicat de presă că se izolează, au ținut conferință de presă de 20 de minute ca să anunțe”.

„Tehnic, se poate vota, avem platforme online în USR de trei ani de zile. Putem rezolva chestiunea unui guvern. Noi am vrut și ieri, PNL nu a vrut, deoarece Orban crede că postul de premier i se cuvine lui.

Domnul Cîțu a fost presat când a văzut situația de la Guvern. Sunt instituții care trebuie să conducă țara, care conduc acest proces în această perioadă, în care trebuie să avem încredere. Pe lângă asta sper ca luni-marți să avem un guvern cu toate puterile, ca să putem trece cu bine.

USR lasă toate orgoliile deoparte, așa trebuie să facă toate partidele. Cerem responsabilitate maximă de la Orban și Iohannis. Să dăm facilități companiilor să poată supraviețui acestor luni de zile”, a mai susținut acesta în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE prezentată de Emma Zeicescu.

La momentul transmiterii acestei știri, în România, sunt confirmate 71 de cazuri și peste 2.000 de persoane se află în carantină, în timp ce aproximativ 13.500 sunt în autoizolare la domiciliu.

De asemenea. și premierul României Ludovic Orban a anunțat că se va autoizola, dar și toți membrii PBN al PNL, după ce un senator PNL a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus COVID-19.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a realizat o hartă interactivă unde apar în timp real informații referitoare la răspândirea coronavirusului COVID-19 pe teritoriul României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase