EXCLUSIV GÂNDUL LIVE | Ionuț Moșteanu, deputat USR, despre izolarea politicienilor: În loc să dea comunicat de presă că se izolează, au ținut conferință de presă / Cerem responsabilitate maximă de la Orban și Iohannis

Publicat: 13/03/2020, 13:31
Actualizat: 13/03/2020, 15:44

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a declarat în exclusivitate la emisiunea GÂNDUL LIVE prezentată de Emma Zeicescu că „am văzut inconștiență la prezența senatorului care bănuia că avea COVID-19”.

De asemenea, acesta a declarat că USR-ul a intrat în izolare autoimpusă în urmă cu două-trei zile din responsabilitate.

„Eram într-o teleconferință, sunt acasă. Noi suntem responsabili, în această teleconferință, în jur de 30 de oameni, avem această disciplină.

Noi suntem în izolare, autoimpusă, de marți-miercuri, ședința USR a fost tot la distanță. Am venit ieri înțelegând importanța prezenței la Parlament, dar am văzut că noi am fost lăsați cu ochii în soare de meciurile de putere din PNL”, a declarat acesta la GÂNDUL LIVE.

Deputatul USR a vorbit și despre situația instabilă care s-a creat după ce a fost confirmat cazul senatorului PNL diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus: „Am fi putut avea un guvern care să ne treacă cu bine peste această perioadă. Nu avem un guvern, probabil că nu se vor mai ține consultările”.

„Parlamentarii ar trebui să fie un exemplu pentru toată societatea în perioadele grele, dar am văzut inconștiență la prezența senatorului care bănuia că avea COVID-19, avusese contact cu persoane în afara țării, dar a venit la întâlniri cu PNL”, a declarat Ionuț Moșteanu la GÂNDUL LIVE.

Acesta a pus accentul și pe modul în care membrii PNL au gestionat situația, transmițând informațiilor printr-o conferință de presă, unde persoanele suspecte de infectare au avut contact cu alte persoane: „În loc să dea comunicat de presă că se izolează, au ținut conferință de presă de 20 de minute ca să anunțe”.

„Tehnic, se poate vota, avem platforme online în USR de trei ani de zile. Putem rezolva chestiunea unui guvern. Noi am vrut și ieri, PNL nu a vrut, deoarece Orban crede că postul de premier i se cuvine lui.

Domnul Cîțu a fost presat când a văzut situația de la Guvern. Sunt instituții care trebuie să conducă țara, care conduc acest proces în această perioadă, în care trebuie să avem încredere. Pe lângă asta sper ca luni-marți să avem un guvern cu toate puterile, ca să putem trece cu bine.

USR lasă toate orgoliile deoparte, așa trebuie să facă toate partidele. Cerem responsabilitate maximă de la Orban și Iohannis. Să dăm facilități companiilor să poată supraviețui acestor luni de zile”, a mai susținut acesta în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE prezentată de Emma Zeicescu.

La momentul transmiterii acestei știri, în România, sunt confirmate 71 de cazuri și peste 2.000 de persoane se află în carantină, în timp ce aproximativ 13.500 sunt în autoizolare la domiciliu.

De asemenea. și premierul României Ludovic Orban a anunțat că se va autoizola, dar și toți membrii PBN al PNL, după ce un senator PNL a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus COVID-19.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a realizat o hartă interactivă unde apar în timp real informații referitoare la răspândirea coronavirusului COVID-19 pe teritoriul României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Oamenii de știință vor să construiască „Zidul Morții” pe Lună