EXCLUSIV GÂNDUL LIVE. Ramona Bruynseels, PRR: Gestul lui Ludovic Orban, responsabil, dar trebuia mai multă grijă / E clar că la un moment dat statul român va fi depășit de situație

Publicat: 13/03/2020, 13:09
Actualizat: 13/03/2020, 15:25

Ramona Bruynseels, fondatorul Partidului RE:START ROMÂNIA!, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre presiunile exercitate de criza coronavirusului asupra populației, a clasei politice și nu în ultimul rând, asupra mediului de afaceri.

Gestul lui Orban, responsabil, dar trebuia să fie mai atent

„Să știți că m-am întrebat cu cine am vorbit în fiecare zi. Și chiar nu poți să păstrezi atât de mult distanța. Noi românii suntem într-un anumit fel. Va fi o provocare, trebuie să devenim creativi, inovatori cu toții.

Noi suntem la început, deoarece avem curaj nebunesc. Startup-urile, chiar dacă sunt politice, au o doză de creativitate. Cred că gestul lui Ludovic Orban este responsabil, dar ar fi putut să fie mai atent. Nu știu distanța dintre el și jurnaliști, și asta contează.

Cred că începem să ne încadrăm în contextul necesar. Din păcate nu ne dorim asta, toată lumea vrea să amâne asemenea decizii, dar într-o astfel de situație, într-o epidemie, numărul cazurilor crește exponențial peste noapte.

Coronavirusul, o resetare pentru noi toți

Făcând o paralelă nu tocmai fericită, e un soi de RESETARE. Vedeți unde ajungem? Unde ne duce contextul? Dumnezeu? Ajungem să ne izolăm, ajungem să ne vedem fiecare țară de granițele și oamenii săi. Familiile ajung să stea mai mult împreună. Hai să vedem și partea bună.

Și eu sufăr din același motiv, dar în ultimele trei zile am fost în parc 2-3 ore în parc cu fetițele mele. Sărim coarda, alergăm, stăm în locuri ferite.

Nu trebuie să facem declarații, trebuie să răspundem cu proceduri în funcție de cazul respectiv. Ce ar trebui? Să nu avem reacții? Trebuie să intervenim. Domnul amiral Chițac ieri a postat că suferă de o răceală și totul este ok. Trebuie să fim foarte responsabili.

Statul român, depășit de situație

În Singapore, toate stațiile radio și tv dădeau traseele celor infectați cu coronavirus. Asta trebuie să facem și noi. Trebuie autoizolare.

E clar că la un moment dat statul român va fi depășit de situație. Nu merităm asta. Statul român, după 30 de ani, ar trebui să se afle sub altă formă.

Iată ce se întâmplă cu economia. În orizontul apropiat de timp, 3-6 luni, evenimentele, excursiile sunt anulate cu toate. Avem o mare problemă, din păcate, încrederea în stat este mică.

Starea de urgență, chiar și justificată, va crea panică!

Pe fondul unei încrederi mici, să vii cu măsura stării de urgență, chiar și justificată, va crea PANICĂ. Tot ce s-a creat în ultimele luni… Ce zice omul care se uită la noi? Mergeți undeva, că sunteți toți la fel. Politicienii nu se abțin să-i atace pe ceilalți. E momentul să uităm de bătălia politică. Au maturitate politicienii?

Să ne lase pe ceilalți, care vor să aducă înțelepciune. Cred că ultimul lucru de care îl putem acuza este lipsa de responsabilitate la Chițac. Aici disciplina nu și-a spus însă cuvântul”, a declarat Ramona Bruynseels, la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase